Царят към младите: Елате си, има нужда от чиновници!

Симеон Сакскобургготски организира дискусия по темата във "Врана"
28 мар 2016 19:35,
175
Царят към младите: Елате си, има нужда от чиновници!
Снимка: архив Булфото

Симеон Сакскобургготски призова младите българи в чужбина да се върнат и да помогнат със знанията и потенциала си на държавната администрация.

"Имаме качествен потенциал от много успели българи в чужбина, но забелязвам, че те се ориентират към частния сектор. А би било много полезно и необходимо за Родината да се поогледате и замислите - да се включите с вашите знания в административния апарат на държавата", каза бившият премиер, цитиран от "24 часа".

Още по темата

Той отправи посланието си по време на дискусия "Пътят от Европа: Какво ще върне младите българи?", организирана в двореца "Врана". В нея участваха млади българи от университети във Великобритания, Франция и Германия. Форумът се организира от либералния институт ЛИПА, организацията на българите в Кеймбридж CantaBulgarian, и "Експат капитал", в която съдружник е бившият царски министър Николай Василев.

Царят смята, че ако в администрацията се включат млади, учили извън България, тя ще се модернизира.

"Нуждаем се от качествени хора с блестящ контакт в чужбина, които да приложат всичко научено там и да модернизират обществото ни", каза Симеон.

Царят бе категоричен, че с инициативата си не цели връщане в политиката. Въпрос на необходимост е да допринеса с нещо за модернизацията на страната, обясни той.

Сакскобургготски поощри инициативата на младите да създадат клуб "Милениум", с който да контактуват с българи по света и у нас. Платформата ще позволи на младите българи, живеещи в чужбина, да работят и за България, създавайки мост с общности и в нашата страна, обясни инициаторът Румен Чолаков, който е почетен председател на CantaBulgarian.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


175
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
108
0
 
2
 
! Отговори
8=o преди 8 години
> Елате си, има нужда от чиновнициЕй ся, зафърлям сичко и хуквам!
107
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А бе те хората на Сакса,че крадоха-крадоха,че теглиха заеми теглиха ама я ги сравнете с кражбите и заемите на бат ви Бойко!
106
1
 
2
 
! Отговори
ЖОРЖ преди 8 години
Този НАРОДО МИТОЛОГИЧЕН ,,ГЕРОЙ,, остави след себе си разсипана от хипитата му страна и СЛУГАТА СИ, МУТРАТА. Децата ИЗБЯГАХА , ЗА ДА ИЗЖИВЕЯТ ЖИВОТА СИ ДОСТОЙНО. Да ни дава акъл КРАДЕЦА , МЕРСИ.
105
2
 
1
 
! Отговори
до 135 преди 8 години
Драги "анонимен" ,хотел "Адмирал" е хотел на МО /Министерство на отбраната/.Искал си да кажеш нещо,ама по-добре се информирай.Иначе звучи като клюка и набедяване,за което може да се наложи да се явяваш нейде из други зали.
104
1
 
6
 
! Отговори
ХА ХА преди 8 години
Поредното доказателство, че Горския е един наивник, или нас се опитва да изкара такива. Симеончо, по добре си мълчи и гледай в тавана, че като си отвориш устата и става печално!***!
103
1
 
10
 
! Отговори
Ф.С.В преди 8 години
Царските "Юпита" оглозгаха държавата - голяма част от външният дълг на БГ е тяхни пари откраднати по времето на НДСВ- Къде е 1 милиард долара дълг на Ирак към БГ - Защо Севлиевски разклати цялото НДСВ само да стане министър за 3 месеца (да открадне милиони)-Защо социалният министър Шулева вместо детски (25 лв ) ги замени с буркани от домати и кисели краставички-за бебетата-Защо Кунева унищожи АЕЦ? Защо Милен Велчев и сие от юпита - имат снимка с големият цигарен контрабандист Доктора- КОЙ КОЙ??
102
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
5000 лева и нито лев по малко
101
1
 
8
 
! Отговори
мдаа преди 8 години
Симо, Симооо ,те нямат гори като тебе .За какво да идват ?
100
1
 
12
 
! Отговори
СВЯТ преди 8 години
ВЯРВАЙТЕ НА ЦАРЯ НЯМА ДАВИ ИЗЛЪЖЕ
99
3
 
3
 
! Отговори
ТОШО преди 8 години
До Анонимен: ДА , АМА ДАННИТЕ СОЧАТ ,ЧЕ ПО ВРЕМЕ НА *** ДЕМОКРАЦИЯ ,ОТ БЪЛГАРИЯ СА ИЗБЯГАЛИ ТРИ ПЪТИ ПОВЕЧЕ МЛАДИ ХОРА . ЗАЩО ЛИ ? СИГУРНО ,ЗАЩОТО БОКО ИМ НАПРАВИ ХУБАВИ МАГИСТРАЛИ И ИМ ВДИГНА ЗАПЛАТИТЕ НА 400 ЛВ. ИЛИ ,ЗАЩОТО БЕЗРАБОТИЦАТА Е ВЕЧЕ НАД 20 %.
98
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Този, ако е цар, то аз съм Наполеон!
97
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ЩО ЧУЯ ЗА ЦАРЯ И СЕ СЕЩАМ ЗА ЕДИН ХОТЕЛ НА МОРЕТО- "АДМИРАЛ"- ВСИЧКИ ТВЪРДЯТ ЧЕ Е НА МИЛЕН ВЕЛЧЕВ- ОБАЧЕ НИЕ СИ КАЗВАМЕ- АМИ ОТ ДЕ ТОЛКОВА ПАРИ, БЯХА ХВАНАЛИ ЕДИН НА ЛЕТИЩЕ ВАРНА КОЙТО ПРЕНАСЯШЕ НЕЛЕГАЛНО ВАЛУТА ЗА БРАТА- АМАН ОТ ДАЛАВЕРАДЖИИ- И АКО НЯКОЙ ВИ ГОВОРИ ЗА ХАЛА НА БЕДНИЯ БЪЛГАРИН, ТО СТАВА ВЪПРОС ЗА ОГРОМНИ ПАРИ И КРАЖБИ.
96
1
 
6
 
! Отговори
пази Боже! преди 8 години
Наистина, готвят ни нов погром с внуци на другарЕте, поотракали се на запад.Преди бяха юпита, сега как ще ги кръщават.
95
1
 
3
 
! Отговори
бандата от преди 8 години
До ТОЯцарската кохорта начело с иван костов започнаха отново да грухтят защо ги активират ционистите явно че ги е страх да не би да се наложи да връщат окраденото скрито вече по швейцарските банки
94
0
 
6
 
! Отговори
на този преди 8 години
До ОППАкрадец цар ционистите-кабал му изкомандаваха да се активира и той почна да плещи глупости
93
0
 
6
 
! Отговори
ОППА преди 8 години
До АнонименА 800-ТЕ ДНИ?!ПРАВ СИ ТОЙ ЗА ПО-МАЛКО ОТ 800 ДНИ ОБРА БЪЛГАРИЯ!
92
1
 
5
 
! Отговори
Тинев преди 8 години
Тоя НЕ Е българин, а корена му е далеч-далеч от родината. Подобно на западните си роднини, интереса му е да присвоява богатствата на България!
91
3
 
2
 
! Отговори
ТОЯ преди 8 години
До АнонименГО ДОКАРА ДРУГАРЯТ ИВА КОСТОВ,ЗА ДА ДРАЗНИ КОМУНИСТИТЕ,ВМЕСТО ДА ИМ Е БЛАГОДАРЕН,ЧЕ ПРИ ТОЛКОВА ДРАПАНЕ ДА СТЕНЕ ЧЛЕН НАК БКП,ВСЕ СА МУ ОТКАЗВАЛИ.ТА ПОСЛЕ ДА МОЖЕ ДА ПАРАДИРА,ЧЕ ВИНАГИ Е БИЛ БЕЗПАРТИЕН.
90
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ама моля ви, г-н Борисов Сакс каквото и да си там, споменът за вашите юпита все още е жив. Разни там Милен Велчовци, Ники Василевци, Ал Джибри (!) и тям подобни, натвориха такива "икономически чудеса", че вече десетина години им сърбаме последиците. Великият финансист Велчев набълбука държавата с едни 2 милиарда, дребното Ники буквално подари БТК, демек направи сделка "кон за кокошка", и единствените ползи от всичко това бяха личното им обогатяване. Та млъквай, дедо, че г...т ти е доста оцапан..
89
1
 
11
 
! Отговори
Баба Меца преди 8 години
Старчески брътвежи! Царю, България няма нужда от чиновници, има си предостатъчно! Има нужда от лекари, инженери, IT специалисти, учители, а те не са чиновници! А чиновници дал бог. Държавата храни и издържа поне 200 000 паразита, от които няма никаква полза, и ги хранят онези, които произвеждат нещо. А администрацията е мъжка черница, драги ми царю...