Мерджанов: ГЕРБ обрича българите на геноцид!

БСП имала основанията да поиска още един вот на недоверие
28 мар 2016 11:14,
39
Мерджанов: ГЕРБ обрича българите на геноцид!
Снимка: bgonair.bg

Депутатът от левицата и говорител на БСП Атанас Мерджанов увери, че Столетницата има основания да поиска още един вот на недоверие към ГЕРБ заради здравеопазването.

"Ние всяка седмица бихме искали вот на недоверие, защото този тип политика и правителство са пагубни за България. Те обричат на социален геноцид болшинството български граждани. Ние сме 38 народни представители, 48 подписа са необходими за вот на недоверие, следователно трябва да търсим съгласието и доводите на останалите парламентарно представени групи", каза той в Сутрешния блок на Bulgaria ON AIR.

Мерджанов настоя за въвеждането на лесен достъп до телефон 112 за хора в неравностойно положение, защото по думите му администрацията гледа по една или друга причина да отложи гледането на този въпрос.

Пред националната телевизия той коментира подготвяния от левицата законопроект, който предвижда да се осигури достъп до националната система на граждани със слухови или говорни увреждания.

Предложението обаче все още не е прието от народните представители поради липсата на бюджет, обясни Мерджанов. По думите му, за да бъде актуализиран по този начин единният европейски номер 112, са необходими не повече от 150 000 лв.

"Дискиминационно е това отношение в държавата и няма никакво основание МВР, министерството на здравеопазването, служителите на 112 да протакат", коментира той.

"Тук не са необходими кой знае колко средства, но сме свидетели на пореден безчувствен акт, на ГЕРБ им се досвидяха 20 млн. за помощите на деца и сега отново - за някакви си 150 хил. лева", пресметна той.

По думите на Мерджанов от Столетницата са съгласни пробният период на актуализираната система да продължи не 6 месеца, а година, както предлагат от МВР. В рамките на този срок трябва да бъде направено всичко необходимо, за да се намерят техническите възможности за решаването на въпроса.

"Имаше известни трудности, които се обясняваха с техническите невъзможности на мобилните оператори, но до този момент налице е едно сравнително позитивно становище от МВР", посочи още той.

Преди три дни Даниела Дариткова от ГЕРБ обяви, че разглеждането в пленарната зала на промените в закона за телефон 112 е само отложено и тепърва предстои гласуването.

Според Мерджанов "това е реакция на гузната съвест, тъй като самият факт, че г-жа Дариткова дава обяснения и уверения, че законопроектът ще бъде приет, означава, че точно тя и нейната комисия са имали някакви съображения за натовареността на служителите на спешната медицинска помощ", коментира депутатът.

Вижте повече във видеото на Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


39
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
0
 
3
 
! Отговори
tribun преди 8 години
Вместо да работят за бъдещето ни ,те се плюят едни на други и това в продължение на 25 години,365 дни в годината,240 ,,народни избраници" ,не заслужаващи и една стотинка от това което са получили през това време !!!!!!!
19
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ще ги обрича като няма друга партия.ще търпите и мирувате.Даже ще му лапате и 6лифера.
18
4
 
3
 
! Отговори
Бай онзи преди 8 години
След толкова оплювания над тоя другар и партията му няма смисъл от още. Да 'оди и се стяга за поредния изборен провал, а не да готви нов вот на недоверие. Не, че сегашните нямат кусури, но червените по харчене и демагогии стигане нямат - пример Станишев лъжльото.
17
4
 
4
 
! Отговори
стоян преди 8 години
Тоя се кипри да го изберат за председател на бсп-то, затова почва да плюе по-усилено , обаче другарите ще си изберат ***.
16
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Мерджанов, съгласен съм, че това правителство е вредно. И тук приключват допирните точки с с вас. Имахте време, цял мандат (на Станишко), нещо да промените в здравеопазването. Вместо това тупахте топката.Единствената разлика дойде по линия лекарства с централизираните търгове, които Бибитко отмени и пак всеки сам да се оправя. Зер така има по-голяма далавера. Та, дрОгаре и дрОгарки, кажете как според вас трябва да работи поне тази система. Само с критики не става!Тази плоча се изтърка от въртене
15
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
*** камуне сън не е спало да цъфне в ранни зори по тв :)
14
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Само вашата партия от 9ти до 30ти септември 44г. изкла 30 000 българи. Наглец!
13
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А вие на какво ни обрекохте като провалихте българския преход още от самото начало???
12
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ей *** 2/3 от вашите СОЦИАЛНИ депутати са милионери. Я се скрий бе мишок
11
0
 
1
 
! Отговори
Gost преди 8 години
Много искам да попитам един местен журнал в ловеч като ми казва че съм се мотаел да си ми дал пари да си ми някаъв не си тогава какъв си ничии като мен служител фирма като земеш да ми даваш пари като си ми в къщи тогава имаш право да ми държиш вид сметка а освен родител чужд човек няма това право смееики мога да го нарека оронване на име и престиж а затова нали знаеш постави се на мое място какво следва нали достатъчно се смятам за юридиран да ти го обеснявам
10
7
 
16
 
! Отговори
kokospa преди 8 години
Единсвеното нещо което комунистите знаят за парите е как да разпределят чуждите!!
9
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
150 000 за подобряване на системата. Та това е един джип. Нима ще оставим някой герберски Г.Ъ.З без джип. А какво да кажем за тъпите операторки, като тази дето каза ехидно на жената преследвана от дрогирани *** - вие ли сте пак ревящата госпожа.
8
18
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
На Мерджанов работата му е да плюе по правителството. Да не му се сърдим! Просто няма значение какво казва тоя.
7
6
 
30
 
! Отговори
бла,бла преди 8 години
Прав е, ГЕРБ обричат хората, но за съжаление и БСП ги обричат на същото. Трябват съвсем нови хора, никога необвързвани досега с политика и партии, а не да се сменяват само постовете. От министър, през член на комисиика, към омбудсман, после шеф на енергото, после пак министър. Айде у лево всичките? Докато съдебната система не се изрине из основи, да се пооправят законите и да се следи спазването им, тази държава НЯМА ДА СА ОПРАВИ!
6
16
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Това е самата истина, колкото и да не се харесва на геребрастките лакеи.Ток, вода, парно, билети за градския транспорт - всичко хвърчи нагоре.Само заплатите остават непроменени.Това си е жив геноцид, при това в 21 век.
5
5
 
15
 
! Отговори
До 2 преди 8 години
Не 26, а 60 години вече тече.
4
2
 
22
 
! Отговори
тато от нато преди 8 години
Мерджанов ,не помниш ли че всички бяхме едно цяло БКП?
3
8
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"Геноцид" е запазена марка на БКП/БСП/ДС !
2
4
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Той геноцида над българите тече вече 26 години,но няма нито 1 осъден в Хага))
1
4
 
25
 
! Отговори
Мислещ човек преди 8 години
И бсп - също!