Никакви бурки вече, това го имало в Саудитска Арабия!

ВМРО иска забрана за носенето им дали с наребда или със закон
56
Никакви бурки вече, това го имало в Саудитска Арабия!
Снимка: Булфото, архив

ВМРО в Пловдив ще направи предложение за промяна на Наредбата за обществения ред, с което да се забрани явното и агресивно носене на нетрадиционни религиозни символи, като покривала за глава и очи, т. нар. бурки. Това съобщи евродепутатът Ангел Джамбазки.

Според него "на този етап тези облекла са характерни най-вече за пазараджишката циганска махала и в Саудитска Арабия“.

Според Джамбазки на етап обсъждане е как да се наложи това в цялата страна - чрез местните наредби или чрез националното законодателство, но така че "тази ярка, открита демонстрация на селафизъм и религиозен екстремизъм да бъде предотвратена поне в нейното публично проявление".

Джамбазки е добави, че в случая се прави категорична разлика между "българските братя мюсюлмани, които са част от интегралната снага на българската нация и тези от оформените цигански махали и цигански гета".

Като пример посочи Пазарджик, където по думите му "преди 5 години там се носеха традиционните за региона облекла, а днес се виждат само бурки и бради".

Имаме основателните подозрения, че за всичко това се плаща от Саудитска Арабия и всичко това е заплаха както за националната ни сигурност, така и за европейската сигурност, каза още евродепутатът.
Забраната трябва да включва и всички религиозни секти, които не са съвместими с традиционните религии.

В предварителен неформален разговор с представители на партиите в Пловдив от ВМРО очакват предложението им да получи подкрепа от всички общински съветници.

По думите на Александър Сиди, координатор на ВМРО за Пловдив-област, има такава нагласа и обществото е настроено в тази посока.

Сиди съобщи, че партията им обявява конкурс за фотография в пловдивските висши учебни заведения на тема родолюбие и патриотизъм.

Снимките трябва да преоткрият места край Пловдив, които да прехвърлят към българското и традиционното. Победителите ще посетят сградата на ЕС в Брюксел, като целта е да се популяризира националната кауза там.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


56
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
1
 
0
 
! Отговори
е преди 8 години
Никакви бурки.Като отидем в мюсулманска държава трябва спазваме техните закони, а те нашите -не
36
1
 
2
 
! Отговори
1 преди 8 години
До Лъвско Сърце,по пичка да тръгнат,още по-нормално ще е._
35
2
 
5
 
! Отговори
ognyanz преди 8 години
Ако тези пингвини имаха свободен избор, щеше да бъде по-правилно да ги оставим да се обличат както решат. Но те носят бурките срещу заплащане или по принуда, затова е оправдано да се приложи обратната сила - това да се забрани. Иначе няма да се променят.
34
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"Гонеха старите и възрастни кадъни по улиците и им режеха шалварите и фереджетата..." Ататюрк и главите им е рязал! Да им избие радикалния ислям и шарията от тиквите, за да излязат от 7 ми век и да влязат в съвременната цивилизация. Сега тече обратния процес не само в Турция, но в целия мюсюлмански свят.
33
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Браво на Ангел Джамбазки! Това момче всеки ден доказва, че е родолюбец и то действен! Носенето на бурки е нагло предизвикателство към нашата идентичност, към държавата ни. То е пробен камък!Дали някога от Освобождението до Третото хилядолетие някоя кадъна или новопохамеданчена е носила бурка? Закон трябва, ако не става по друг начин!
32
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ПИТАМ: има ли мо.де.ра.тори, които да изтриват всяко обиждащо народа - титуляр - нас, българите, писание? Мен ще ме турите в списъка, а 39???
31
6
 
1
 
! Отговори
1 преди 8 години
Уж има демокрация,комунистите си отидоха преди 26години,същите през шейесте години на миналия век,гонеха старите и възрастни кадъни,по улиците,и им режеха шалварите и фереджетата,сега 21 век,децата на комунистите,които се пишат демократи,забраняват на хората,дрехите,в които се чувстват комфортно,дайте тогава със закон ,да задължим различните жени,да ноият пршки,или да не носят никакво бельо.Парадираме ,че България се е променила,питам в какво.
30
1
 
0
 
! Отговори
е преди 8 години
ДА, ДА, ДА, ДА
29
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Джоревки с бурки,докъде стигнахме,те и от факултета утре може да сложат и те бурки
28
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Джамбаски = Карачанов, какви са тия турски фамилии?
27
6
 
3
 
! Отговори
1 преди 8 години
вмро в частност агент иван,може да забрани на жена си да носи прашки,за нейно улеснение.
26
4
 
2
 
! Отговори
Българин преди 8 години
И да се забранят всички религии.
25
3
 
9
 
! Отговори
Тинев преди 8 години
Отлично!
24
7
 
27
 
! Отговори
me преди 8 години
Доколкото ми е известно, бурката е название за облекло, което покрива цялото тяло и оставя видима само една мрежа на мястото на очите. Това на снимката не са бурки, а черни шалове (хиджаб?). Така че нека да е ясно, бурките наистина трябва да бъдат забранени със закон, по най-очевидната причина - няма как да гарантираш безопастността на обществото, защото под бурката може да има всичко! Така че съм твърдо "За" забрана на бурките. Шаловете/забрадките са въпрос на избор и не трябва да се забраняват
23
5
 
20
 
! Отговори
Посетител преди 8 години
незнам вече къде живея... политици доокрадоха държавата .. източиха, разрушиха... каним бежанци да ни "опашват" че сме намалявали ... оставяме америка да провокира русия от тука... за кво седим >? думи нямам....
22
1
 
1
 
! Отговори
Ludoto Lenche преди 8 години
...ee tova sa te evrotolerastkite tsennosti...isliamizatsia,tsiganizatsia....multikulturiztsia...razvalianeto na uredeni darjavi i prevrashtaneto im v diva paplach...varvarizirane na naselenieto....pooshtriavane na vsichko krivo i urodlivo....(Nov Svetoven Red)...
21
12
 
1
 
! Отговори
За преди 8 години
Дай Боже!
20
3
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ами като искат да живеят,да се обличат и да спазват шарията като в Саудитска Арабия да вземат да емигрират там . Ама не съм чул саудитците да приемаат. Искат хората им да си правят ислямски държави там където са. Дали света няма да е едно по-спокойно място ако разтурим този държавен анахронизъм на арабския полуостров. Нямат и 100 год. като държава, а създават проблеми на бившите и настоящи империи. Вече и с нефта не могат да изнудват - до 10-15 год. всичко ще е на електричесство.
19
43
 
3
 
! Отговори
БХК преди 8 години
СМИРЕНОСТ И ТОЛЕРАНТНОСТ СПРЯМО ИСЛЯМСКАТА ИНВАЗИЯ ,
18
12
 
12
 
! Отговори
Пожелахте Ахмед преди 8 години
Даниеле,не,не съм анонимен и не съм Мехмед.Много щеше да ти е лесно.Чист шоп съм,кореняк. При това православен и вярващ. И съм във ''вашата'' държава,която трябваше да бъде и наша -на всички,свободни и мислещи хора,а не само на тесногръдите и лесно манипулируеми статисти в евтините руско-американски пиески...Всяка една забрана е мощно пропагандно оръжие за ненормалните.Това е и идеята-чрез терор да се предизвикат забрани