Хората минават през кризи, а политици си крият парите!

Офшорните зони били раково образувание за целия свят
13
Хората минават през кризи, а политици си крият парите!
Снимка: Булфото, архив

Офшорните зони са раково образувание за целия свят, коментира социалният министър Ивайло Калфин след скандала "Досиетата от Панама".

Още по темата

Според него след публикациите трябва да има промяна в цяла Европа.

"Не може хората да минават през кризи, да плащат данъци, да търпят ограничения, а някои заможни безнесмени и политици да си крият парите, а в същото време имат претенции в държавите си за силно влияние. Абсурдно е това", коментира вицепремиерът.

Калфин добави, че офшорните зони са законни, но на практика ощетяват редовните данъкоплатци във всяка една страна, които са принудени да компенсират криенето на средства от други.

По думите му около един трилион евро губи Европа годишно от данъци, укрити чрез офшорни зони.

Мерките трябва да бъдат решителни, офшорните предприятия би трябвало да бъдат ограничавани, призова той.

По думите му нито е честно към данъкоплатците, нито към обществото да има неизвестни икономически оператори, които крият данъци и влияят значително върху икономиката.

Според Калфин, ако излязат български имена от "Досиетата от Панама", "трябва да бъдем безкомпромисни".

Недопустимо е хора, които се занимават с политика, да крият пари в офшорна зона, каза той.

По отношение на кампанията на омбудсмана Мая Манолова за великденски ваучери за най-нуждаещите се пенсионери Ивайло Калфин заяви, че за да се платят ваучери по 20 лв. на хората с пенсия между 300 и 350 лв., ще са нужни около 5 300 000 лв.

"Не вярвам, че с дарителство само бихме могли да го направим и не мисля, че трябва да се будят очаквания във всички хора", коментира министърът.

Той допълни, че приветства всяко усилие да се помогне на хора, които имат по-ниски доходи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
***!
9
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Хората , ще спрат да плащат данъци , защото политиците ги крадат и вкарват в офшорки !Хората ще хванат сопите и ще бият за всичките 25 години !Хората ще съдят и ще конфискуват имоти и пари на олигархията и тогава няма да живеят в кризи.............
8
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До така не можеБре, че ти изкара всички западни шефове все комунисти бе? Изглежда не си се доредил да каднеш нещо едро и си останал само с кокшкарски придобивки!
7
2
 
8
 
! Отговори
Бай Иван преди 8 години
Юнкер, като премиер на Люксембург създаде закон позволяващ плащането на уговорен предварително данък независимо от печалбите и чрез международни компании , изсмука данъци от цяла Европа. Когато го разкриха, заяви: може да не морално но е законно, а Европарламента отказа разрешение да бъде разследван.Да ви го на..та..ко..вам и в евроценностите!
6
2
 
3
 
! Отговори
така не може преди 8 години
Най естественото отношение към комунистите е като към терористи.В миналото грабеха мандри и взривяваха църкви,в по ново и сегашно време им дай само да крадат и съсипват създаденото от други хора и най лошото ,да си приписват заслуги за чужди успехи.
5
3
 
5
 
! Отговори
Майстор преди 8 години
Що не се огледа тоя да види Кой го бута да става "социален" президент. Оня с двата милиарда. Айде да го плювне да му видим сеира.
4
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ДО 1ТОЛКОВА КОЛКОТО СЕ ОТКРАДНАЛО ПРЕЗ ДЕМОКРАЦИЯТА ПРИ СОЦА НИКОЙ НЕ Е КРАЛ....ПРИМЕР? - ПРИВАТИЗАЦИЯ-НАЦИОНАЛНО ПРЕДАТЕЛСТВО НА УПРАВЛЯВАЩИТЕ СПРЯМО СТРАНАТА СИ (ТОВА Е ОПРЕДЕЛЕНИЕ В ИКОНОМИКАТА "ЩО Е ПРИВАТИЗАЦИЯ").ЗА СТОТИНКИ ПРОДАВАНИ НАЙ-ВАЖНИТЕ ЗА СТРАНАТА ПРЕДПРИЯТИЯ . ЩО НАРОД ОСТАНА БЕЗ РАБОТА И СТОТИНКА В ДЖОБА . А ДРУГИТЕ СА СИ НАПЪЛНИЛИ ДЖОБОВЕТЕ ЗА СМЕТКА НА ПРИСВОЯВАНЕ НА ДЪРЖАВНОТО....
3
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ХОРАТА СЕ ЧУДЯТ КАК ДА ВЪРЖАТ ДВАТА КРАЯ А НЯКОЙ СИ КРИЕ МИЛИАРДИ - НА ОНЯ СВЯТ ДВОРЦИ ЛИ ЩЕ СТРОЯТ???? БЕЗ КОИПРОМИСИ - СТИГА ТОЛКОЗ...
2
4
 
3
 
! Отговори
МАЗНИЯ КАЛФИН преди 8 години
няма право да говори за другите.
1
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
И този реши да се изходи по темата.Комунисти...вие сте най активни в криенето на парите...