Комунисти vs. антикомунисти!? Стига вече!

БСП предлага табелки за всички унищожени заводи
5 апр 2016 13:22,
177
Комунисти vs. антикомунисти!? Стига вече!
Снимка: Reuters

Време е да спрем да разделяме нацията на комунисти и антикомунисти. Този призив прозвуча днес от редиците на БСП по повод серията законопроекти срещу и в подкрепа на комунизма.

"Искаме историята да бъде оценена правилно", настоя соцдепутатът Стоян Мирчев, който нарече десните в парламента псевдореформатори и ги обвини, че разделят нацията на комунисти и антикомунисти.

"Най-страшното е, че десницата в момента няма сили за никакви реформи, като изключим напълно деформиращата реформа в образованието, и запълва политическото време с вадене на някакви скелети от гардероба", каза Мирчев пред bTV.

Още по темата

Той все пак призна, че комунизмът е допуснал грешки. Според депутата те са основно в първите години след 1944 г.

"Тях никой не ги отрича, но е важно да се гледа цялата история. Има и много позитиви, които са се случили за държавата, но това никой не го гледа", каза още Мирчев.

Соцдепутатът обяви и че псевдодемократите, които са разграбили държавата, искат да заличат историческата памет на нацията, за да изтрият и спомените за това, което са направили те самите.

"Вместо да говорим да слагаме табелки на паметници, нека да сложим паметници на местата на всички заводи, които унищожи Иван Костов", предложи Мирчев и даде пример за надпис: "Тук имаше завод, който докарваше еди-каква си печалба на държавата".

Според социалиста по времето на управлението на Иван Костов у нас са разрушени 3600 предприятия.

Стартът на серията закони против комунизма беше даден от депутата от ГЕРБ Методи Андреев и реформаторите Мартин Димитров и Петър Славов през януари. Те поискаха възхваляването на комунистическия режим да се наказва със затвор до 3 години и глоба от 3 000 лв. до 5000 лв.

Андреев, Славов и други депутати внесоха и проект за забрана на комунистическите символи и поискаха те да бъдат премахнати от учебници, паметници, фасади на сгради и други. Десните предложиха и наказания за тези, които не го правят.

В духа на искането им преди седмица падна и първата петолъчка след началото на дебата – тази от стария герб на София, част от реставрираното пано на обновената Централна гара.

В отпор на антикомунизма левите сили в парламента излязоха със свои предложения. Независимият Велизар Енчев внесе проект с предложение да се наказва със затвор и глоба всеки, който оспорва идеите на антифашизма.

"Атака" пък внесе предложение да се влиза зад решетките за проповядване на неолиберализъм, а БСП настояха и другите тоталитарни режими (1923 – 1926 г.) и (1934 – 1944 г.) да бъдат обявени за престъпни.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


177
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
65
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Липсва ми оцветения паметник , страхотна работа на автора, жалко че не го оставиха
64
1
 
8
 
! Отговори
бай Иван преди 8 години
Прочетох само заглавието.Наглост.Старите кримки помним как стана бандитската приватизация от БСП комунисти и СДС-пребоядисани таква.Номенклатурчиците и тия от партийното гестапо ДС,организираха грабежа на века.Предприятията им бяха "закупени" чрез разни схеми,оставиха работниците без заплати и им изкупиха дяловете с техните пари и труд.След това нарязаха на скраб машините и станаха наематели.Къде е след приватизацинният контрол ????
63
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Всеки един режим в България, който е преследвал и избивал другомислещите е престъпен. Сега обаче е може би най-престъпния режим - не случайно населението на България намалява с ужасяващи темпове като резултат от 26 години управление на демократите в условията на демокрация и пазарна икономика. Колко българи до 25 години имаше на територията на България през ноември 1989 г и колко българи до 25 години има сега? Някой знае ли? По мои груби сметки, през 1989 са били 500000, а сега са 150000.
62
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Много правилно повече да не се говори за комунизъм или антикомунизъм . За да стане това БСП се разпуска и спира да се занимава с политика , защото само пречи на Държавата и хората . Да се направи нова лява партия с хора до 35 години и да се върви напред . А сега какво е , стари крадци като *** Нинова обещава мед и масло .
61
2
 
3
 
! Отговори
Пръстов отпечатък преди 8 години
"Москов не казва, че подобни бази данни за 7 млн. българи са досиета каквито и ДС не са имали като обхват и пълнота.Москов не казва, че хакването на такъв информационен ресурс поставя под пълна зависимост всеки българин и националната сигурност.Москов не казва, че прави тоталитарна държава, която ще бъде БИГ БРАДЪР за всеки от раждането му до смъртта." Свобода, а? Демокрация? За кого?
60
1
 
3
 
! Отговори
от СТАРИЯ НЕСЕБЪР преди 8 години
До 76Тези по хотелресторантите толкова милиони са изпрали, че и да им ги конфискуват - няма да фалират!
59
2
 
2
 
! Отговори
42 преди 8 години
ОТ СПОРА КОМУНИСТИ- АНТИКОМУНИСТИ, НЯМА НИКАКЪВ СМИСЪЛ, ВАЖНО Е КОЙ Е БЪЛГАРИН И КОЙ Е ПРЕДАТЕЛ НА НАРОДА НИ.
58
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 65Ключовата дума тук е "не си ляга гладен", да. Ще ми кажеш, че Дебелян е много знаещ ли? Или онези с хотелите по Банско, частните курорти по морето и т.н.?
57
2
 
4
 
! Отговори
АНТИКОМУНИСТИ преди 8 години
не познавам такива. Тук има само пребоядисани БИВШИ КОМУНИСТИ. И няколко тъпунгера депо пеят басни по форумите
56
2
 
1
 
! Отговори
НА ЗАПАД ОТ ТРЪН преди 8 години
казват растели само ТРЪНИ. И магарешки бодили затова там имало много МАГАРЕТА
55
0
 
7
 
! Отговори
До 66 преди 8 години
Ключовата дума е "нормалните" - в нормалните страни. В нормалните страни и държавните и частните предприятия си работят нормално и държавните не са губещи, както лъжеш. България е страна, в която мафията си има държава и май само частните предприятия са по-лоши от държавните, което е лесно обяснимо.
54
1
 
3
 
! Отговори
до ЗАПАДНАЛ ЕВРОПЕЕЦ преди 8 години
Явно вече някой те е "ГРЪМНАЛ"
53
5
 
2
 
! Отговори
Западноевропеец преди 8 години
До до ЗАПАДНАЛ ЕВРОПЕЕЦЗа да ви дразня, русофили!!!
52
2
 
4
 
! Отговори
Джедай Мастър преди 8 години
Добрият комунист е мъртвият комунист. И нямам предвид конкретно членовете на БСП.
51
1
 
5
 
! Отговори
бай Ганьо е виновен преди 8 години
Докато дебелокожото балканско *** ти вика "КОЙ СИ ТИ, БЕ",*** ще е вечна!
50
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
55% от СО МАТ го продадоха за 55 милиона долара, а това беше тогава най-големия превозвач в Европа с многомилиарди активи."Преди приватизацията в тв предаването Плюс-минус тогавашният шеф на фирмата Анастас Вълканов обаче заявява, че активите само в България възлизат на 18 млрд. лв., а СОМАТ притежава и огромни капитали в чужбина. Пресметнато по тогавашния курс 55 лв. за долар, оценката би трябвало да е над $327 млн.(само за българските активи)".
49
6
 
4
 
! Отговори
Георги преди 8 години
Как не ги е срам тези. Помнят ли въпросните заводи до къде ни докараха по времето на Виденов? Кабинетът Виденов печаташе пари, за да дотира въпросните заводи въпреки, че бяха губещи. Помните ли докъде стигнахме? До 10 долара месечна заплата. До затваряне на аптеки и хранителни магазини заради хиперинфлацията. И до бунтове. И тези същите наглеци сега искат да вдигат паметници и табелки.
48
6
 
3
 
! Отговори
Западноевропеец преди 8 години
Стандартът на живот на американофилите и русофилите:Русофили:Колумбия - Див комунизъм и диктатура отвсякъде.Сирия - Гражданска война.С. Корея - Диктатура под ботуша на психопат.Русия - Масова безработица и слаба валута.Американофили:ЕС - Едни от най-силните държави са тук.Турция - Много развита държава.САЩ - Най-силната държава в света, с най-много влияние, най-силна армия и най-хубави филми.
47
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Децата трябва да учат в училище за мизериите на АНТИкомунизмаЗа преврата 1923г, за изверга БОРИС 3, който уби хиляди българи.За дебелия ЧЪРЧИЛ, който лекуваше българите с бомбиЗа народния съд ДАЛ ВЪЗМЕЗДИЕ за убитите без съд и присъдаЗа Разрухата в БЪЛГАРИЯ от ОКУПАЦИЯТА на САЩЗа гладните години 90, когато се редяхме на опашки за хляб заради ПРЕВРАТА 1989За американския ток, за липсата на пари за храна, за ровенето в боклукаИ накрая за антикомунистите като ПЪПКАТА, с 2 вили на РИВИЕРАТА
46
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Петър 50То и сега е така. Единици са хората, които могат да се "уядат" със собствените си знания. Поне в България. Всички други по другия начин - с връзки, с кражби и т.н. Раят за мутрите да не забравяме, че беше в посткомунизма. Един познат казва "в България никой не става богат по честен начин". Може би в белите държави е възможно, но не и тук. При положение, че управляващите те мачкат и крадат...