Комунисти vs. антикомунисти!? Стига вече!

БСП предлага табелки за всички унищожени заводи
5 апр 2016 13:22,
177
Комунисти vs. антикомунисти!? Стига вече!
Снимка: Reuters

Време е да спрем да разделяме нацията на комунисти и антикомунисти. Този призив прозвуча днес от редиците на БСП по повод серията законопроекти срещу и в подкрепа на комунизма.

"Искаме историята да бъде оценена правилно", настоя соцдепутатът Стоян Мирчев, който нарече десните в парламента псевдореформатори и ги обвини, че разделят нацията на комунисти и антикомунисти.

"Най-страшното е, че десницата в момента няма сили за никакви реформи, като изключим напълно деформиращата реформа в образованието, и запълва политическото време с вадене на някакви скелети от гардероба", каза Мирчев пред bTV.

Още по темата

Той все пак призна, че комунизмът е допуснал грешки. Според депутата те са основно в първите години след 1944 г.

"Тях никой не ги отрича, но е важно да се гледа цялата история. Има и много позитиви, които са се случили за държавата, но това никой не го гледа", каза още Мирчев.

Соцдепутатът обяви и че псевдодемократите, които са разграбили държавата, искат да заличат историческата памет на нацията, за да изтрият и спомените за това, което са направили те самите.

"Вместо да говорим да слагаме табелки на паметници, нека да сложим паметници на местата на всички заводи, които унищожи Иван Костов", предложи Мирчев и даде пример за надпис: "Тук имаше завод, който докарваше еди-каква си печалба на държавата".

Според социалиста по времето на управлението на Иван Костов у нас са разрушени 3600 предприятия.

Стартът на серията закони против комунизма беше даден от депутата от ГЕРБ Методи Андреев и реформаторите Мартин Димитров и Петър Славов през януари. Те поискаха възхваляването на комунистическия режим да се наказва със затвор до 3 години и глоба от 3 000 лв. до 5000 лв.

Андреев, Славов и други депутати внесоха и проект за забрана на комунистическите символи и поискаха те да бъдат премахнати от учебници, паметници, фасади на сгради и други. Десните предложиха и наказания за тези, които не го правят.

В духа на искането им преди седмица падна и първата петолъчка след началото на дебата – тази от стария герб на София, част от реставрираното пано на обновената Централна гара.

В отпор на антикомунизма левите сили в парламента излязоха със свои предложения. Независимият Велизар Енчев внесе проект с предложение да се наказва със затвор и глоба всеки, който оспорва идеите на антифашизма.

"Атака" пък внесе предложение да се влиза зад решетките за проповядване на неолиберализъм, а БСП настояха и другите тоталитарни режими (1923 – 1926 г.) и (1934 – 1944 г.) да бъдат обявени за престъпни.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


177
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
45
4
 
6
 
! Отговори
така не може преди 8 години
Комунизма създаде особена категория същества,близки до безгръбначните,лицемерни и нагаждащи се към силните на деня.Готови винаги да подливат вода на умните и способни хора.Лошото е че се възпроизвеждат в промишлени количества задушавайки всичко около себе.си
44
5
 
4
 
! Отговори
Зрящ и разсъждаващ преди 8 години
Не комунизмът е виновен, а юдeите внедрени на най-висши равнища в БКП и техните шабец-гoи. Същите тези юдеи, които днес са настървени анти-комунисти дядовците им са убивали нашите дядовци без съд и присъда като съдии в Народния съд. Убивали са хора по норматив наложен им от Антантата.
43
1
 
4
 
! Отговори
суровата истина преди 8 години
В условия на война сме имали производство на стоки обезпечили покритие на Златен Лев!Сега, ако не е валутен борда ще ходим със една торба банкноти за хляб!
42
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
За престъпни трябва да се обявят и режимите след 1989-та година, които извършиха геноцид спрямо българския народ. Повечето помним гладните години в началото на демокрацията. Помним и как се съсипа селското стопанство, разграбиха се предприятатията. Какво стана с авиокомпания Балкан, помните ли? А какво стана СО МАТ, помните ли? Банките помните ли за колко ги подариха, и за колко след това го продадоха новите собственици, след като ги източиха? За тях трябва забрани, но мафията е на власт от 26 г
41
1
 
7
 
! Отговори
абе фантазьори преди 8 години
Белите хора живеят в 21 век, ние ставаме Анадола 17 век!
40
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
През 1923-1926 и 1934-1944 години беше унищожена голяма част от елита на България. Да не забравяме как беше отрязана главата на министър-председателя Александър Стамболийски, както и зверствата след това.
39
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Петър 42Що през онова време нямало ли е кадърни хора според теб, по тази логика? Нищо, че разчитаме на рекорди в спорта, затова още се имаме за световна сила, за една от най-умните нации, затова се бием в гърдите колко много открития имаме...
38
2
 
2
 
! Отговори
До 38 Кривондел преди 8 години
Май нито едно от изброените от теб не е вярно.Примерно, Георги Димитров не одобрява атентата от 1925 година, а той тогава е начело на Коминтерна.
37
1
 
6
 
! Отговори
АНТИ преди 8 години
Евреите за 70-тина години направиха от пустинята Рай!И са капиталисти и имат едновременно кибуци!Тук разсипията е отчайваща!
36
0
 
1
 
! Отговори
вижте се българи преди 8 години
Двама от нашенците като говорят, често се прекъсват, а напоследък даже единия не слуша другия!
35
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Винаги се надува балона за "лошия комунизъм", когато се готви поредния грабеж извършват от демократите. Явно сега пак се прикрива нещо. Темата комунизъм-антикомунизъм отдавна не е актуална, само че някои само това си могат. Това са най-големите некадърници от преди 1989-та, които сега се развихриха и твърдят, че не преди 1989-та не са могли да се изяват, защото разбирате ли комунистите .... а тяхната изява е единствено в краденето и в антикомунизма.
34
8
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Децата трябва да учат в училище за мизериите на комунизмаЗа изверга Георги Димитров, който уби 150 жени и деца в църквата Света НеделяЗа народния съд унищожил елита на нациятаЗа комунистическите лагери на смъртта Белене и СкравенаЗа гладните години, когато се редяхме на опашки за бананиЗа режима на тока, за Корекомите, за дефицита на основни стокиЗа Берлинската стена, с която комунистите пазеха соц добитъка да не бягаИ накрая за фалита на комунизма и как комунистите избягаха с парите
33
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Станой от АхелойКой ЕС имаш предвид? Тоя дето ти пълни държавата с мюсюлмани от кол и въже? Или онзи ЕС, който те задължава да плащаш на Турция да те защитава?
32
3
 
6
 
! Отговори
Деян преди 8 години
Кой точно завод липсва? Кремиковци, в който държавата налива пари докато накрая не умря от естествена смърт, след като знайни и незнайни ора си препраха парите през его. Плама Плевен? Какво да липсва там, освен работа за града? Супер нелогично предприятие по мащабите си, призрак на комунистическата простотия. Като говорят за Костов, да не забравят, че и БСП са били във власста през този период. Не помня да е имало парламент без тяхно участие. Лошото е, че нямаме истински капиталисти, а боядисани
31
0
 
8
 
! Отговори
Българофил преди 8 години
Да се въведе закон за забрана на бурката!
30
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Русия е разпадаща се умираща държава. След 10 години Руската федерация ще е спомен както СССР.
29
1
 
7
 
! Отговори
БОЯТА СВЪРШИ преди 8 години
ама вече няма и нищо за боядисване. От цветущата градина НРБ останаха само развалини, пустеещи земи и ГРОБИЩА. Да и няколко футболни теренчета за МАЧЛЕТА на ОН
28
1
 
5
 
! Отговори
Против преди 8 години
Аз съм против американския тероризъм, изобретен и управляван от пентагона. Толкова души, колкото ЦРУ и Пентагона са умъртвили, на малкия пръст на Хитлер не могат да стъпят
27
3
 
5
 
! Отговори
хан преди 8 години
Русофилите и русофобите са еднакво глyпави и вредни за интересите на България!
26
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Защо има носталгия по-времето преди 89та? Сега при евроатлантизма нали сме свободни и живеем по-добре, или?