Комунисти vs. антикомунисти!? Стига вече!

БСП предлага табелки за всички унищожени заводи
5 апр 2016 13:22,
177
Комунисти vs. антикомунисти!? Стига вече!
Снимка: Reuters

Време е да спрем да разделяме нацията на комунисти и антикомунисти. Този призив прозвуча днес от редиците на БСП по повод серията законопроекти срещу и в подкрепа на комунизма.

"Искаме историята да бъде оценена правилно", настоя соцдепутатът Стоян Мирчев, който нарече десните в парламента псевдореформатори и ги обвини, че разделят нацията на комунисти и антикомунисти.

"Най-страшното е, че десницата в момента няма сили за никакви реформи, като изключим напълно деформиращата реформа в образованието, и запълва политическото време с вадене на някакви скелети от гардероба", каза Мирчев пред bTV.

Още по темата

Той все пак призна, че комунизмът е допуснал грешки. Според депутата те са основно в първите години след 1944 г.

"Тях никой не ги отрича, но е важно да се гледа цялата история. Има и много позитиви, които са се случили за държавата, но това никой не го гледа", каза още Мирчев.

Соцдепутатът обяви и че псевдодемократите, които са разграбили държавата, искат да заличат историческата памет на нацията, за да изтрият и спомените за това, което са направили те самите.

"Вместо да говорим да слагаме табелки на паметници, нека да сложим паметници на местата на всички заводи, които унищожи Иван Костов", предложи Мирчев и даде пример за надпис: "Тук имаше завод, който докарваше еди-каква си печалба на държавата".

Според социалиста по времето на управлението на Иван Костов у нас са разрушени 3600 предприятия.

Стартът на серията закони против комунизма беше даден от депутата от ГЕРБ Методи Андреев и реформаторите Мартин Димитров и Петър Славов през януари. Те поискаха възхваляването на комунистическия режим да се наказва със затвор до 3 години и глоба от 3 000 лв. до 5000 лв.

Андреев, Славов и други депутати внесоха и проект за забрана на комунистическите символи и поискаха те да бъдат премахнати от учебници, паметници, фасади на сгради и други. Десните предложиха и наказания за тези, които не го правят.

В духа на искането им преди седмица падна и първата петолъчка след началото на дебата – тази от стария герб на София, част от реставрираното пано на обновената Централна гара.

В отпор на антикомунизма левите сили в парламента излязоха със свои предложения. Независимият Велизар Енчев внесе проект с предложение да се наказва със затвор и глоба всеки, който оспорва идеите на антифашизма.

"Атака" пък внесе предложение да се влиза зад решетките за проповядване на неолиберализъм, а БСП настояха и другите тоталитарни режими (1923 – 1926 г.) и (1934 – 1944 г.) да бъдат обявени за престъпни.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


177
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
125
0
 
1
 
! Отговори
Американ преди 7 години
"Методи Андреев, Мартин Димитров и Петър Славов .... поискаха възхваляването на комунистическия режим да се наказва със затвор" "Атака" пък внесе предложение"...---Парламентът е пълен с подобни кpeтeни на които комунистическите методи не излизат от кpaтyнитe ! Не че в западна Европа няма подобна изцепка( отричането на Холокоста )..
124
0
 
1
 
! Отговори
Американ преди 7 години
"Той (соцдепутатът Стоян Мирчев) все пак призна, че комунизмът е допуснал грешки" -- ай сиктир, бе! На престъпленията грешки ще вика!
123
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Човешката прозорливост и предвидливост е осезаема в рамките на 100 години , т. е. - Стига вече ! ще просъществува до 2044 година .
122
4
 
1
 
! Отговори
сабя френгия преди 8 години
Абе факт,да знаеш как хубаво съм наточена,само за теб като гледам
121
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Абе Факт, я пак кажи кой управляваше като нямаше хляб и бензин и долара беше 3200 лв. Чувал ли си за Жан Виденов, Премянов и Чичибаба? Р. Гечев дето избяга с парите в ЮАР и се скри там 15 години!
120
7
 
4
 
! Отговори
Факт преди 8 години
Все пак да не забравяме, че след 1989-та година само демократите са на власт в България и те, демократите източиха банките през 1990-1997 години, като накрая банките фалираха, вече източвани 7-8 години преди това. Сега демократи източиха и фалираха банката на Цветан Василев и го направиха адски нагло и бързо. Странно защо някои си мислят, че това са го направили някакви други, примерно марсианците ... Ясно е, че няма разлика между демократи бивши членове на БКП и демократи,които не са били в БКП
119
5
 
8
 
! Отговори
Факт преди 8 години
Явно тези дето не сте доволни си мислите, че при демокрацията и пазарната икономика към вас ще потекат реки от мед и масло, а вие ще сте единствените, които ще имат право да ядат тези блага. Е, ще трябва да ви разочаровам. Това няма как да стане и не е станало никъде по света. В бедна държава, каквато е България, демокрацията означава бедност за 80-90% от хората, за да може останалите 10-20% да са богати, иначе няма откъде те да станат богати. Единственият начин е вие да сте бедни.
118
2
 
4
 
! Отговори
Факт преди 8 години
Някои тук много са се объркали, ама наистина много. Червени след 1989-та година няма, освен може би някои бедни българи. Всичките, които имат власт - политическа или икономическа, са демократи и искат да има пазарна икономика. Няма никакво значение какви са били тези демократи преди 1989-та година, дали изобщо са били родени тогава или какви са родителите им. Никъде по света няма равен старт, а в случая някои искат даже да са с предимство като лустрират част от конкуренцията.
117
3
 
3
 
! Отговори
сабя френгия преди 8 години
Ако лустрация означава премахване на алчни червени глави,аз съм ЗА
116
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До гетов "ВСЯКОЕ ТОРЖЕСТВО БОЛГАР ЕСТЬ СМЕРТЬ РОССИИ.."Публикувано в 24-ти брой на газета Русь от Иван Сергеевич Аксаков-Руски публицист, Обществен Деец, СЛАВЯНОФИЛ !!!Захари Стоянов:Като народ ние можем да се гордеем, че всичките ни патриоти: Г. Раковски, Л. Каравелов, В. Левски, Хр. Ботйов, Г. Бенковски и проч., са били против Русия. Никога те не са апелирали към нея, защото нейний камшик повече боли от турския". Раковски:Русите са били един най-див и най-варварски народ...
115
2
 
2
 
! Отговори
Бащата преди 8 години
Димитър Благоев:"Русофилството е грубо политическо суеверие, умишлено култивирано сред народните маси; политическо знаме, вървенето и воюването под което неизбежно води към предателство и национална катастрофа. Защото русофилите...неизбежно и фатално правят от България едно сляпо и послушно оръдие в ръцете на руската завоевателна политика на Балканите". (Принос към историята на социализма в България, С., 1976
114
0
 
4
 
! Отговори
Цветови урок преди 8 години
Ами тогава да се сложат и табелки навсякъде, където са живели хора, избити преди Девети септември, защото са били комунисти - да са оцветени в червено.Да се сложат обаче и табелки там, където са живели хора, убити след Девети септември, защото са били обявени за врагове на народа - те да бъдат оцветени в синьо.Да видим кой цвят ще преобладава.
113
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
да ...нека сложим табели на всички заводи и фабрики ...само в Габрово червените масови убийци на деца и невинни жени са унищожили над 300 фабрики .. много от които са можели да станат огромни предприятия!
112
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Кои демократи бе другарю Жан Виденов и съветската БСП са демократи та нали през 96, 97 г когато бяха фалити те на банките бяхте вие *** на влас, та нали при вас беше хиперинфлацята, нали британски вас бяха пирамидите, нали вашия Беров отгледа групировката, агенти на кой бяха другарите милионери КЮЛЕВ, Павлов, Илиев,,. Нали вие вашите хора бяха в основата на приватизацията като другаря Банев, СИГ И ВИС, 777, *** . Кой и кога създаде ПЕЕВСКИ и модела кой
111
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
нема стига!
110
4
 
4
 
! Отговори
гетов преди 8 години
СПЕШНО СЪС ЗАКОН ДА СЕ ИЗВАДЯТ ВСИЧКИ КОМУНИСТИ И ПОДСТАВЕНИ ОТ ТЯХ ЛИЦА ОТ УПРАВЛЕНИЕТО НА ВСИЧКИ НИВА В ДЪРЖАВАТА !!!!!!! АКО ИСКАМЕ ДА Я ИМА БЪЛГАРИЯ ........
109
3
 
1
 
! Отговори
анонимен преди 8 години
КТБ я ограби българо - руската мафия ,това е без коментар !!!! Белене и Южен поток - яки кражби от българската и руската мафия и милиарди загуби за България !!!!! Всички може да проверят в регистрите ,че почти всички предприятия по времето на Костов отидоха в КОМУНИСТИ И ПОДСТАВЕНИ ОТ ТЯХ ЛИЦА !!! Само СЪД за комунистическите *** ще спаси държавата и конфискуване на заграбените предприятия !!!! Съд и за нашите руски слуги,
108
0
 
2
 
! Отговори
qwe преди 8 години
цял живот червените тъгуват по изтока и обвиняват запада, че сме бедни.другите цял живот се прехласват по запада и плюят изтока, че сме бедни.А истината е, че докато се подмазваме и продаваме националните интереси на изток или запад за стотинки все ще бъдем бедни.
107
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Де са демократите, че не ги виждам нещо?
106
0
 
6
 
! Отговори
До 150 преди 8 години
Демократите след 1989-та година ограбиха банките и ги фалираха банките през 1996-1997 години, но и сега продължават. Банката на Цветан Василев, която фалира преди година-две, също я фалираха демократите, защото отделните кланове на мафията не успяха да си разделят баницата по друг начин.