Нахлуят ли масово мигранти – връщаме ги в Турция

Засега не се наблюдава увеличение на потока, увери Бъчварова
6 апр 2016 14:22,
41
Нахлуят ли масово мигранти – връщаме ги в Турция
Кадър: Reuters

Ако се стигне до масово преминаване на мигранти през границата Турция – България, страната ни ще ги връща в южната ни съседка, обясни вицепремиерът и МВР шеф Румяна Бъчварова.

Тази възможност е предвидена в споразумението между ЕС и Турция, което, както увери тя, не успокоява родните власти и заради това се провеждат учения, които да поддържат в готовност армия и граничари за евентуална бърза реакция.

"Засега не се наблюдава увеличение на потока през българо-турската граница, а и по общото мнение на експертите този маршут е много труден за тях", добави Бъчварова.

Тя припомни, че България е поставила въпроса, че трябва да се отчита опитът на мигрантите за търсене на алтернативни маршрути от Турция през България след затварянето на Балканския маршрут, още преди ключовата среща на ЕС и Турция.

"На европейско ниво всички институции са наясно с това и има една точка в споразумението, според която, ако се установи масово преминаване на българо-турската граница, ще се задейства механизмът, приложим за Гърция и ще можем официално и по установените правила да връщаме нелегалните мигранти, които са преминали границата", разясни министърът.

Въпреки това обаче ще бъде ускорено изграждането на оградата на браздата, както и ще бъде засилено полицейското присъствие там, допълни Бъчварова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


41
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
1
 
3
 
! Отговори
ОСман преди 8 години
Леле тя българия ще уплаши турция май.като почнеме да ги връщаме.турците ще умрат от страх.леле апокалипсис дано да съм го написал правилно.хей нещастници .ако турция пожелае ще разсипе европата за дни.ама сте жалки русофили...
26
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Бъчварова....Нахлуят ли масово мигранти...каквото и да правите е качулка след дъжд....Изобщо не трябва да се допускат,минирайте границата с Турция.
25
0
 
10
 
! Отговори
вафлички и храсти преди 8 години
А ако нахлуват постепенно да ги черпим с хляб и сол ли ?????
24
0
 
14
 
! Отговори
оцеляваща преди 8 години
СПОРЕД МЕН ТАЗИ МИНИСТЪРКА СА Я СЛОЖИЛИ ЗА ДА ЛИКВИДИРА БЪЛГАРИЯ,КАТО ДЪРЖАВА НА БЪЛГАРИТЕ.АМИ ТЯ ДО СЕГА НИЩО СЪЩЕСТВЕНО ПОЛЕЗНО ЗА НАРОДА НЕ Е СВЪРШИЛА И ТАКА БЕЗНАКАЗАНО ПРОДЪЛЖАВА ДА ГОВОРИ НАЙ-ОФИЦИАЛНО ЛЪЖИ И ГЛУПОСТИ...ТОВА,ЧЕ ТУРЦИЯ НАСТАНЯВА ВЪРНАТИТЕ МИГРАНТИ ДО БЪЛГАРСКАТА ГРАНИЦА КАКВО ОЗНАЧАВА?НА ВСЕКИ ЧОВЕК И БЕЗ ОБРАЗОВАНИЕ МУ Е ЯСНО...ЕХ,УПРАВНИЦИ...АЛЧНОСТТА ВИ ГРАНИЦА НЯМА...
23
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Трябва да удържат. Трябва.
22
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
браво на министъра колко е умна а пришълците прости идват всеки ден по 150 -200 души разпределени на групи и оборудвани
21
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Бъчварова само глупости бълва.Какво за нея е масово? Може би 1 милион?Всеки ден влизат и полицията ги задържа навътре в страната и то не сирийци а афганци,пакистанци,африканци и всякаква *** чак от Бангладеш.Все *** от която Ердоган се отървава а Бъчварова я приема.
20
3
 
11
 
! Отговори
хм... преди 8 години
До анонимен - "...ПАРТИЙЦИТЕ ИЗБИХА ИСТИНСКИТЕ КОМУНИСТИ В ПЕРИОДА 1958---1967..."В България никога не е имало истински комунисти. Само бутафорна клиентела.
19
0
 
14
 
! Отговори
анонимен преди 8 години
До Анонимен ЗАЩОТО ТЕЗИ КОИТО БЯХА ...С ТОДОР ХИВКОВ ТЕ ГО И ПРЕДАДОХА---ПАРТИЙЦИ НО НЕ И КОМУНИСТИ ПАРТИЙЦИТЕ ИЗБИХА ИСТИНСКИТЕ КОМУНИСТИ В ПЕРИОДА 1958---1967 Е ОСТАНАХА ТУК ТАМ КОЛКОТО ЗА КАМУФЛАЖ НА ПАРТИЙЦИТЕ
18
0
 
24
 
! Отговори
цък преди 8 години
Абе, ти вкарай насекомите в дома си, пък после ходи да търсиш дезинфектор!!!!
17
0
 
27
 
! Отговори
Агент 007 преди 8 години
"Нахлуят ли масово мигранти връщаме ги в Турция."Да си вземат и електората на ДПС-то с тях.
16
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тази лелка детска учителка изобщо разбрала ли е за нещо, което се е случило напоследък? Незаконното задържане на минувачи пред НДК било учение без превишаване на правомощия и хората са се объркали?!? Реформата за МВР започна с махане на 20те заплати и завърши със запазването им, че даже и с допълнителен бюджет за ремонт на служебни коли. Машала лельо! Отличника по оправдания
15
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Дали има достатъчно организирани български граждани по границата активно подпомагащи граничната полиция за да може да се предотврати до голяма степен нарушаването на граница и нахлуването в нашата страна на нелегални пришълци?
14
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Другари като ви е толкова мъчно за Тодор Живков , защо не го защитихте с оръжие в ръка . Половин България бяхте партизани , ятаци , партийни , профсъюзни или комсомолски секретари . Общо се отчиташе един милион членове на БКП . Спокойно можеше да грабнете автоматите и да не разрешите никаква демокрация . Ама излезе вярно , че сте блюдолизци и страхливци .
13
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Странно животно е българина вместо да се опълчи срещу поробителите той ще бяга през терминал 2. Според мен през терминал 2 ще бягат предателите другите ще дерем кожата на поробителите и роднини и чужди! Не бъди пасивен запиши се-БНО ШИПКА!
12
5
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ще връщаме на Куково Лето! Единствено Бай Тошо беше способен да организира екскурзия под конвой към Отоманската Империя на 350 000 фесове и потури! Но, тогава имахме модерно въоръжена 130 000 армия, и на границата и пиле не можеше да прехвъркне, а сега благодарение на американците сме разграден бостан. нали всички скачахте под Партийният Дом да махнат Петолъчката и ревяхте, "Кой не скача е червен". Хак да ви е сега демокрацията.
11
5
 
15
 
! Отговори
Южняк преди 8 години
Да, в Кърджалийско ще ги посрещнем с баклави и чевермета, все пак те са наши братя мюсюлмани и ние уважаваме гостите. После ще ви ги изпратим в София, да открият по една дюнерджийница и да живеят тук.
10
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Нахуйлуят их в Болгарию, население вам обновить надо,Турки не оставили те затеи что провалила им когда-то Россия. Сейчас России до Болгарии дела нет (защитить не кому будет) так что готовьтесь к намазу.
9
2
 
40
 
! Отговори
Цанко преди 8 години
Ами ако нахлуват както до сега, тоест на групи от по 50-100 човека, тогава какво правим госпожо 1 Посрещаме ги с хляб и сол2 Настаняваме ги в центрове за бежанци с режийни по големи от пенсията на средностатистическия нашенец3 Построяваме им нови молитвеми домове4 Асоциираме се към техните ценности и начин на живот5 Останалите на тази територия българи се обръщат в исляма6 Българите на които не им се харесва това организирано се насочват към Терминал 2
8
0
 
32
 
! Отговори
Айде деее? преди 8 години
Какво означава "масово": тоест започнат ли да нарушават границата (тоест закона ни) масово ще почнем да ги връщаме?! Закона (границата) или се нарушават или не се нарушават!!!! АМи тогава и ние българите, ако почнем да не си плащаме данъците масово ще ни санкционират :) Ама ако не ги плащаме от време на време- от година на година , тогава може и да не ни санкционират :)))) Ама ме забавляват такива новини / не дай си Боже да са изказване на политк, такъв ще го обесят в Полша и Унгария/ ..!!