Подсещане от ОмбудсМая: Депутати, дарете!

За пенсионерите със SMS на кратък номер 1255
7 апр 2016 10:52,
44
Подсещане от ОмбудсМая: Депутати, дарете!
Снимка: Архив Булфото

Омбудсманът Мая Манолова обиколи групите на депутатите, за да ги подсети да дарят лични средства в кампанията "Великден за всеки". 

Дарителската акция стартира в понеделник по инициатива на Манолова. Целта й е да се съберат пари, с които да се подпомогнат за Великден пенсионерите, които остават с малко над прага, посочен от правителството, за помощ за празника. Кабинетът отпусна 50 млн. лв. за 1,1 млн. пенсионери. 

Даренията могат да се дават със SMS на кратък номер 1255, с който може да се дари 1 лв., 2 лв., 3 лв. с един, два или три SMS-а. Със средствата ще бъдат направени ваучери на стойност 20 лв. С тях ще може да се пазарува в 5 000 магазини в цялата страна, припомни Манолова. 

Парите ще бъдат децентрализирани, всеки дарител ще посочи общината, за която иска да дари, така че да има връзка между тези, които даряват, и пенсионерите. Решението кои точно пенсионери да вземат ваучери ще се вземе от пенсионерските клубове заедно с представители на местната власт и с представители на Манолова - от БЧК и доброволци. 

"Искам да поканя депутатите да се включат в инициативата. Това са хората, които са избрани от българските граждани, би било добър знак, ако подкрепят тази дарителска акция и се включат според собственото си усещане с лични средства", каза омбудсМая.

Тя обясни, че двама избраници са дарили без да ги подсеща - Мартин Димитров и Петър Славов. 

Манолова разказа, че инициативата вече е била подкрепена от БЧК, Сдружението на общините, известни личности и медии. 

"Моят апел е към всички български граждани, които имат добри сърца, да направим един жест към българските пенсионери, да им кажем, че не са забравени и добротата в нашето общество продължава да живее", каза още омбудсманът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


44
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
0
 
0
 
! Отговори
пенсионерка преди 8 години
Предлагам бартер- аз си давам пенсията макар и за един месец , а един от депутате- неговата заплата.Който е навит да ми съобщи
28
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Maya... aferata s Vanko1.. govori kolko si gnusna
27
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Бих дарил пари за нашите изтрадали майки и бащи, пенсионери. Обаче предпочитам да дарявам без посредници:. мобилни оператори. банки. фондации. крадливи политици
26
1
 
5
 
! Отговори
ХА ХА преди 8 години
ДЕПУТАТ ДА ДАРИ!ТЕ ТАКОВА ЖИВОТНО НЕМА!ДЕПУТАТИТЕ СА КАТО ПОПОВЕТЕ,ДАСКАЛИТЕ И ДОКТОРИТЕ-ТЕ САМО ВЗИМАТ И НИКОГА НЕ ДАВАТ!
25
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Г-н Константин Пенчев беше истинския национален омбудсман, тая социалистка за нищо не става
24
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Г-жа Манолова не знае какво да прави на високия пост и се е заела с благотворителност като някоя безработна принцеса
23
1
 
3
 
! Отговори
роро преди 8 години
Що за безобразие е това?!
22
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До миткоКакво бе, толкова е свършила???? Дай поне ЕДИН пример?
21
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ОмбудсМая-падението на една държава!
20
0
 
0
 
! Отговори
Pera i perushini преди 8 години
V internet e palno s eftini konsumativi za diabetici, bg zdravnata kasa ste plasta ot nai-skapite. Zasto, ma?!Shut!
19
1
 
10
 
! Отговори
бай КОЧО преди 8 години
МАЯ МАНОЛОВА,осъзнаите се още малко и не правете глупости а разпределете достоини пари за пенсионери.Какво се хвалите с Е С .Пенсионерите гладуват засрамете се .ИДЕТЕ В ГЪРЦИЯ И ВИЖТЕ КАК ЖИВЕЯТ СТАРИТЕ ХОРА.
18
2
 
7
 
! Отговори
анонимен преди 8 години
АЗ СЪМ ПЕНСИОНЕР И МОЖЕ ДА СТОЯ ГЛАДЕН , НО ОТ ТАЗИ НЕ ИСКАМ И СТОТИНКА !!!!!!!??
17
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Омбудсрана се *** и сега се чуди как да замаже окъканото. Ама то и смърди :)
16
3
 
4
 
! Отговори
гено преди 8 години
От тази яко ни се повръща !!!!! Много *** същество !!! Тя си мисли, че е на партийно събрание и зомбираните комунисти да и ръкопляскат !!!!!!!
15
5
 
5
 
! Отговори
анон преди 8 години
Тази нещастница да събира пари от комунистите ,които ни докараха до това положение !!!!!!!! Да вземе да се скрие с тези пропаганди в стил 1980 г. Аман от комунистически простотии и заблуди !!!!
14
4
 
7
 
! Отговори
митко преди 8 години
все повече се убеждавам , че ние си заслужаваме съдбата , продължаваме с простотиите за комунистите , лансирани от елементарни хора ... личи си ,че Мая Манолова работи и помага на хората , пожелавам успех , аз лично ще пусна смс
13
3
 
4
 
! Отговори
айде стига де преди 8 години
До Анонимен 17ТОВА не е работа на омбудсмана, но й е сложено лицето тук точно за да си помислите, че върши много работа
12
6
 
9
 
! Отговори
Тинев преди 8 години
Другарко комунист, я по-добре кажете, защо властта сега смята народа за кухи ***?Знам, знам, че Калфин е от АБВ и оня ***-ар служителя му също не са от вашите.Но другарко, нали всички сте се РОИЛИ ОТ БКП? Всички кте се клели във вярност на партията.Та, защо ПРАВОИМАЩИТЕ / бивши комунисти / смятат народа за кухи ***?
11
2
 
13
 
! Отговори
айде стига де преди 8 години
Поредното безумие .......... вместо омбудсмънът да покани депутатите да приемат норми, с които да се гарантира достоен живот на пенсионерите, които са работили по 40 години и са си плащали осигуровките, а сега ще им се дават някакви подаяния от депутатите ....... вместо да се гласуват закони, които да гарантират хващането и осъждането на крадците, които ограбиха пенсионерите .......... какви пенсионерски клубове, какъв БЧК .......... направо гавра
10
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ТОЗ ПРО......Г..НСКИ И ПРОТИКВЕНСКИ "САЙТ" ЗАЩО НАРИЧА ПОДИГРАВАТЕЛНО ОМБУДСМАНА ОМБУСМАЯ???ПОНЕ ЖЕНАТА ВЪРШИ НЯКАКВА ДЕЙНОСТ А НЕ КАТО ПРЕДИШНИТЕ САМО ДА СИ ДРЕМУЦАТ В КАНЦЕЛАРИИТЕ ЗА ОГРОМНИ НЕЗАСЛУЖЕНИ ЗАПЛАТИ!