Последно: Данък "Такси" ще е от 300 до 1000 лв.

Точният размер ще се определя от общинските съвети по места
7 апр 2016 12:37,
8
Последно: Данък "Такси" ще е от 300 до 1000 лв.
Снимка: архив, Булфото

Парламентът въведе окончателно годишен данък върху таксиметров превоз на пътници.

Още по темата

Депутатите промениха първоначалното си решение и свалиха долната граница на новия налог от 400 лв. на 300 лв. 

Така данък "Такси" ще бъде от 300 лв. до 1000 лв. и ще се внася в бюджета на общината. Точният размер ще се определя от общинския съвет до 31 октомври.

Депутатите върнаха и съществуващата възможност - регистриран превозвач да може да преотстъпва регистрацията си на таксиметров шофьор и той да може да извършва таксиметров превоз за своя сметка. Двамата обаче вече ще сключват писмен договор и той ще е публичен в регистър.

Депутатите решиха и че превозвачите, отстъпили регистрацията си, вече ще носят солидарно отговорност с водача за причинени от него вреди.

Промените се правят на фона на протестите на таксиджии в страната, които се обявиха против въвеждането на новия данък.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Бакшишите нека отидат в Австрия, Германия, Чехия, Франция, Англия и още купища страни и да си карат такситата без патентен данък, да видим как ще стане. Конфискация и затвор. Само тук не можели да плащат. И онзи тутманик от Банка, като му изкарат 50 таксита на Орлов мост, вместо да ги попилее пълни дънцето от шубе случайно да не го катурнат.
5
0
 
5
 
! Отговори
държава преди 8 години
уникална държава. Големите риби и икономическите ни акули правят офшорки - данъци не плащат, а от друга страна балъците, които си плащат данъците отиват в обществените фондове, които се ДАВАТ ВСЕ НА НАШИ ХОРА, които НАШИ ХОРА правят офшорки. Е, няма как да сме добре. Като ще плащам данък ИСКАМ ТОЙ ДА СЕ РАЗПРЕДЕЛЯ СПРАВЕДЛИВО И ЗА ОБЩЕСТВЕНОПОЛЕЗНИ НЕЩА. Това е. Смешно ми е как парите за наука се крадат, щото влизали в икономика. Самоч е аз икономика от науката още не ВИДях. Аман или амин.
4
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
По добре да ги задължат по всяко време на денонощието на пътя да са 25% от колите на фирмата. Сега като дойде празник-няма таксита,като стане горещо или поледица и др. пак няма.
3
2
 
2
 
! Отговори
Един Българин преди 8 години
От 300 до 1000лв. Отива бакшиша при председателя на общинския съвет бута мангизи и плаща минималното ... типично по български няма нищо ясно и точно.
2
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
300 бакшиша успяха да уплашат страхливата Мутра и пак даде на заден.За кой ли път.
1
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Айде пак ще вдигнат цените. Точно ги свалиха...