Чиновникът с "кухата лейка" съжалил за думите си

Светослав Славчев не бил политназначение на АБВ
8 апр 2016 09:14,
14
Чиновникът с "кухата лейка" съжалил за думите си
Снимка: архив, Bulphoto

Освободеният служител на социалното министерство Светослав Славчев, който нарече "кухи лейки" майки на деца с увреждания, е изразил съжаление за това, което е направил, и сам е изявил желание да напусне. Това заяви социалният министър Ивайло Калфин.

Още по темата

Вицепремиерът министър призна, че служителят е член на АБВ, но категорично отрече да е политическо назначение.

"Партийната принадлежност няма никакво значение", коментира още Калфин пред bTV, като допълни, че Славчев най-вероятно ще се оттгели от АБВ.

"Сигурно служителите от цялата администрация са членове на различни партии, това не е водещо", настоя Калфин.

"В министерството вероятно има хора, които членуват в АБВ, но не ходя да ги питам кой в коя партия членуват", отбеляза министърът.

Иначе той беше категоричен, че родителите на децата с увреждания имат основание за претенции. По думите му обаче се прави всичко възможно парите да се разпределят по най-добрия начин.

Ивайло Калфин призова да не се противопоставят родителите на деца с увреждания с приемните семейства.

"Приемните родители отглеждат деца, изоставени в домове. Какъв е другият вариант – да върнем децата в домовете ли? Това безплатно ли ще бъде на обществото", попита той.

Във връзка с възникналото напрежение при получаването на добавките за Великден за пенсионерите Калфин заяви, че за добавките "няма отделна опашка" и парите се получават към априлските пенсии.

Той препоръча там, където има възможност, парите да се превеждат по карти, което става по-лесно и по-бързо.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
всички гербаджии са такива
12
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Калфа , какво стана с 10-те суперлимузини, всяка за 72бона???
11
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Този *** Славчев с физиономия на типичен партиен силовак, свикнал да мачка по долните и да сервилничи на началниците! Къде ли ще му намерят друго топло местенце другарите!
10
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А кухата лейка т.нар. социален министър Калпав Тулупин кога ще напуска?
9
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Хубаво, че е съжалил, но да си ходи и да не заема държавен пост в рамките на 1година примерно. Той всеки съжалява след като последствията са на лице, но малко мислят за последствията преди да ги направят. А Калфин да не обяснява за партийна принадлежност и да маже, ами да се ИЗВИНИ от негово име и да го разкарат въпросния чиновник от партията.
8
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ЕДИН ГОЛЯМ *** НА ИМЕ КАЛФИН.
7
1
 
13
 
! Отговори
маларт преди 8 години
Гледайки мутрата му, останах с впечатление, че е мазен и безскрупулен кариерист. Така че съжалението идва не от душата, а от задните му части
6
10
 
3
 
! Отговори
столичан преди 8 години
Е какво толкова е казал човека? Мамите с детитата на протеста наистина са си кухи ***, щото точно като всички са там в сряда на работа, мамите решили да пречат на работата.
5
0
 
9
 
! Отговори
ferdy преди 8 години
Загуба голяма за българския народ е неговата оставка.Да е за урок на всеки чиновник да внимава какви ги приказва и как се държи, да не забравя кой му плаща заплатата и защо е на поста, който заема.
4
1
 
19
 
! Отговори
Наблюдател преди 8 години
Станала най-известната "Куха лейка" - Славчев изобщо не е изключение като мислене в админстрациите. Пълно е с "кухи ***", точно защото са назначавани /не/партиино на принципа наши хора ,а не с конкурси и професионални качества и такова мислене. Да работиш в Социално министерство и да говориш на нещастните родители, че са "кухи ***" е потресаващо доказателство за общото ниво на администрациите!! Няма обаче кои да направят радикална Административна реформа в държавата!
3
1
 
21
 
! Отговори
123 преди 8 години
ТОЙ СЪЖАЛЯВА НЕ ЗА ДУМИТЕ СИ,А ЗА СИНЕКУРНАТА СЛУЖБИЧКА С ГОЛЯМА ЗАПЛАТАКА И МНОООООГО ПРИВИЛЕГИЙКИ!НЕМАЙТЕ ГРИЖА,ЩЕ МУ НАМЕРЯТ ДРУГА.
2
0
 
17
 
! Отговори
Георги преди 8 години
Някой вярва ли на "съжаленията" му?
1
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Сега ще отиде в Герб. Нали са кухи ***.