Голяма търговска верига – спонсор на Шипка

Министър Вежди Рашидов не уточни обаче коя е тя
8 апр 2016 16:44,
14
Голяма търговска верига – спонсор на Шипка
Снимка: Булфото, архив

Имаме вече спонсор за Шипка. Това каза министърът на културата Вежди Рашидов в отговор на въпрос за състоянието на Паметника на свободата в Национален парк-музей "Шипка – Бузлуджа".

"Винаги се стряскам, особено като чуя виковете: "Загива България", "Загиват паметници", "Загива културата", каза министърът, цитиран от "Фокус".

По думите му щом има проблеми веднага трябва да се реагира. "Пратих две комисии на министерството", уточни Рашидов. Според него лъвът на паметника трябва да бъде почистен. Липсва и сигнална охранителна техника.

Министърът увери, че ако има нужда от реставрационна намеса, то тя ще бъде направена.

"Установихме много други нарушения, които са допуснати във времето относно паметника "Бузлужда". Онова, което установихме, е неуреден статут на собственост, което трябва да се оправи и неактуален правилник за устройство на дейността", посочи той.

"Имаме вече спонсор за Шипка, ще помогнат със средства", посочи той и уточни, че става дума за голяма търговска верига.

"Ще вземем всички мерки. Това е един национален паметник, който покрива не само българите, а всички герои, паднали под Шипка. Извадил съм около 12 имена на турци, участници в тази война, което е много интересно", каза министър Вежди Рашидов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
1
 
4
 
! Отговори
rojy1 преди 8 години
Не мисля, че друг освен държавата трябва да се грижи за националните символи !!!
8
0
 
3
 
! Отговори
Варна преди 8 години
В ностоящият момент посещението е безплатно , при една минимална такса за ученици и пенсионери левче , за възрастни два лева и нещата няма да са толкова зле . Тези които искат да се качат с кола до паметника 2 ЛВ такса. (За инвалиди безплатно) . Дребни суми ,но все е нещо и ще подпомогне подръжката му.В Сопот ,Карлово и Калофер таксите за музеите са такива ,смея да твърдя много приемливи и достъпни.
7
4
 
5
 
! Отговори
Голем майтап...ха,ха преди 8 години
ЩО ДА НЕМА 12-ТУРЦИ , НА СТРАНАТА НА БЪЛГАРИТЕ НА ШИПКА ,БЕ....ХА,ХА,ХАААААААА...НАЛИ ТУРЦИТЕ ВИ НАПРАВИХА ФИЛМ...."С РУСИЯ В СЪРЦЕТО"..??!!!ЩО НЕ ГО НАПРАВИХА ...Т.Н."РУСОФИЛЧЕТА"--в България....??!!!НАЛИ ВЗИМАТ ПАРИ ОТ РУСИЯ ...ЧРЕЗ , "ЛУКОЙЛ"!!!??????
6
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не е важно колко са загиналите българи на Шипка, но е особено важно,че са изнамерени незнайно как 12 турци.....догодина ще са 120.
5
0
 
3
 
! Отговори
Цанко преди 8 години
Да не е Рамстор
4
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"Министърът увери, че ако има нужда от реставрационна намеса, то тя ще бъде направена."България не е в нужда предатели да ни поясняват културата ни.
3
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
" "...Извадил съм около 12 имена на турци, участници в тази война, което е много интересно", каза министър Вежди Рашидов."Освен че е много интересно по ваши думи, Рашидов - това е и много показателно. Показателно за родолюбието ви. Дори и да е имало такива турци - тези 12 турци ли са духа на Шипка? Пък и ти не можеш, Рашидов, да извадиш 12 имена на турци извадени от тази война, понеже тази война е дори повече и от паметника Шипка.
2
1
 
4
 
! Отговори
Laf преди 8 години
A, poznah trabant 4x4, dacia 4x4 ili lada 4x4? :-)
1
2
 
12
 
! Отговори
манчо преди 8 години
Шипка -cash and carry ЕООД