Местан учредява новата партия ДОСТ

По думите му хората от нея са подложени на натиск и репресия
Обновена: 10 апр 2016 14:26 | 10 апр 2016 13:58, Елка Василева
189
Местан учредява новата партия ДОСТ
Лютви Местан. Снимка: архив, Булфото

Лютви Местан и симпатизантите му учредяват днес новата партия "Демократи за отговорност, свобода и толерантност" (ДОСТ).

Над хиляда души от страната и чужбина присъстват на конференцият, на която ще бъде избрано ръководството на ДОСТ.

Турският посланик Сюлейман Гьокче е сред гостите на учредителния конгрес.

Още по темата

Седмица преди учредяването Местан и представители на Инициативния комитет посетиха Анкара, където разговаряха с турския премиер Ахмед Давутоглу, съобщиха от пресцентъра на инициативния комитет. Пред Давутоглу Местан промотира формацията си и анализирал събитията, породили необходимостта от учредяването на новата политическа формация ДОСТ. Местан отбелязал и необходимостта от стратегическо партньорство между България и Турция. Подчертал, че ДОСТ ще даде своя принос в това отношение.

„Делегатите са тук въпреки натиска и репресията, на която са подложени", каза в началото на речта си днес лидерът на новата партия Лютви Местан.

Учредяваме една нова, либерална, откровено натовска и европейска партия, която ще служи на българските граждани, заяви Местан.

 "ДОСТ се учредява в името на равноправието на всеки български гражданин, независимо на какъв език за първи път е произнесъл думата "мамо" и каква вяра изповядва в създателя", посочи Местан.

Ние ще освободим избирателите от безалтернативността да гласуват за партии, чиито лидери със своята абсолютна власт отдавна са превърнали принципа за единство в принцип на единственост, незаменимост и пожизненост в духа на отречени тоталитарни модели, заяви той.

Според него абсолютната власт ражда произвол и корупция. Затова ДОСТ ще бъде и решителна антиолигархична партия, подчерта той. Решени сме да се изправим срещу вкорененото задкулисие, да го разобличаваме и да бъдем неговата либерална алтернатива, каза Местан.

Той бе категоричен, че няма никакво намерение да плаща политически данък за каквито и било представи за Република Турция като заплаха за националната ни сигурност и на националната ни идентичност. По думите му за България е полезно да разработи специална стратегия за отношенията си с южната си съседка.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


189
Още по темата: Лютви МестанДОСТ
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
98
1
 
1
 
! Отговори
осман преди 8 години
Всички от атака на амбразурата.да защитим доган.че всичко руско си отива...
97
0
 
1
 
! Отговори
vivian преди 8 години
??? Кой допусна това да се случи???? Кой?? Защо Местан си развява коня както си иска? Този човек откровено работи против България, как е възможно да оставят да прави партия с гост турския посланик!Къде са службите, защо не взимат мерки?И не последно място - кога евреите и арменците ще си направят партии в нашата държава?
96
5
 
4
 
! Отговори
Исмаил преди 8 години
Моя голам род до сега не сме гласували но за ДОСТ ще гласуваме.
95
1
 
4
 
! Отговори
Бай ви Ганя преди 8 години
Тези декларации на Местан са лицемерни лъжи. Всичко заявено като "против от него той ще го използва. Тази партия е олигархична. Защо ли.На събрания лично Местан насажда страх и неприязън в събралото се множество като убеждава:" Сред Българите има много, които не ви харесват" следва многозначително замълчаване в речта му. Но какво да очакваме от един замогнал се слуга - да потърси повече плащтащ господар. Местан е един обикновен сребролюбец и не само такъв.
94
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Българин от ГерманияБезхаберието ти е на високо равнище. Погледни малко по-далеч от носа си. Ти знаеш ли в Русия колко мюсюлмани има?
93
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Повечето партии са на българска етническа основа.Това не е нормално, погубва България. България не знае къде отива.
92
5
 
12
 
! Отговори
IDEALIST преди 8 години
Много пъти писах, че Местан трябваща да бъде арестуван за държавна измяна още преди Коледа!
91
4
 
6
 
! Отговори
Българин от Германи преди 8 години
ДОСТ-а, ЛОША КАЛЪЧКА В *** НА МЕДИ ДОГАН!КАК ЛИ ЩЕ МУ Я ПОНЕСЕ СУЕТАТА И САМОЛЮБИЕТО....ха,ха,хааааааааааа.??!!!!
90
3
 
10
 
! Отговори
турски българин преди 8 години
Дпс умря.да живее българия.време беше..
89
0
 
7
 
! Отговори
Случаен преди 8 години
Не знам защо, но като ги знам какви печени хитреци са, все си мисля, че агент Саава и агент Павел отново играят заедно общ театър, но този път в различни роли !
88
1
 
9
 
! Отговори
Българин от Германия преди 8 години
От 2 000 0000 Българи в чужбина един милион да са патриоти достатъчни са да спасим България. Ако се върнем наведнъж в България, както нашествениците нахлуха в Германия, и бъдем единни, можем да представляваме решаващата сила и да определим съдбата на България.
87
4
 
12
 
! Отговори
Българин от Германия преди 8 години
Явно организациите на български патриоти в чужбина трябва да заработят по-яко и по-тясно с братска Русия ! Аман от "евроантлантически неценности" ! Германия се ислямизира, Съюз с Източна Европа и Русия е БЪДЕЩЕТО !!!
86
3
 
10
 
! Отговори
РОССИЯ преди 8 години
До Анонимен.кои са тези руски партии не виждам някъде да пише че са руски че има турски партии виждам и ги пише че са турски.турското малцинтво в българия се събуди тешко и горко на българите ще има да плачем от турците вие си нямате представа какво означава турчин.те са без божна нация въпреки че са кланят на алах техният взгяд е съвсем друг те са свикнали работата им да свършат други хора или с чужди ръце като американците.кой е този съдия е разрешил и регистрилал дост ..колко сте жалки продаж
85
3
 
15
 
! Отговори
Мишо преди 8 години
До 108Жалко, че има хора които слагат минуси. Явно не са българи, явно не са патриоти.....Правете си изводи какво искат да направят са нас американските ни "съюзници", може би да станем като безмозъчен *** без история или патриотизъм.
84
11
 
5
 
! Отговори
Мишо преди 8 години
До АнонименНе сме в Русия, събоди се.
83
0
 
12
 
! Отговори
Рали1 преди 8 години
До Анонимен 107,"Когато атовете се ритат, магаретата теглят. "Нито Путин,нито Давутоглу са се загрижили за нас!Шамарите са за нас,българите...За събуждане!
82
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ЗА РУСКИТЕ ПАРТИИ ДА ГЛАСУВАТ РУСНАЦИТЕ В БЪЛГАРИЯ
81
2
 
26
 
! Отговори
Гражданин преди 8 години
Абе какво става в нашата България?! Местан,този национален доказан предател,прави още една партия -защо ли му е?! Докога българските правителства и българите,като цяло,ще търпим та кива национални предателства?!Защо са ни на нас турски партии ?! За да могат легално да ни избиват ли?!Изглежда на някои малко им се струва петвековното турско иго с неговите зверст ва мъчения ,поругавания,робство...?! Погледнете какво правят ислямистите по света-тези не са по-различни!!!!
80
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Рали1шамар за Пютин
79
3
 
32
 
! Отговори
Рали1 преди 8 години
"В приветственото си слово зам.-председателят на Партията на националистическото движение Семир Ялчън предаде поздрав от лидера й Девлет Бахчели. "Където и да се говори турски език, за нас това място е част от нашата родина", заяви той.Все още няма ракция на официалните български власти на скандалното поведение на Девлет Бахчели в София.""Медиите в Турция: Синът на Ердоган финансира Местан"-25.02.2016Службите ни спят дълбок сън!Народът ни още по-дълбок!