Трябва да сме подготвени за всички възможни сценарии!

Борисов наблюдава съвместна тренировка на ВМС и "Гранична полиция"
Обновена: 10 апр 2016 16:17 | 10 апр 2016 15:51, Елка Василева
93

Снимка: Facebook

"Страната ни се справя изключително добре в охраната на границите срещу нелегално преминаване на мигранти и за да продължим да бъдем добър пример в това отношение, трябва да сме подготвени за всички възможни сценарии" написа в профила си във Facebook премиерът Бойко Борисов.

Днес в Бургаския залив се проведе съвместна тренировка на Военноморските сили на Република България и Регионална дирекция „Гранична полиция“ – Бургас за действия при засилен миграционен натиск по море.

Заедно с вицепремиера Томислав Дончев, министрите на отбраната и на вътрешните работи Николай Ненчев и Румяна Бъчварова, както и кмета на Бургас Димитър Николов, премиерът наблюдава съвместните действия, в които участваха съставите на фрегата „Дръзки“, гранично-полицейски кораб на РД „Гранична полиция“ – Бургас, вертолет „Panther“ и два моторни катера на Военноморските сили, пише информационна агенция „Черно море“.

По време на учението бяха демонстрирани огневата и тактическата подготовка, проведена бе тренировка по сценарий за нов мигрантски маршрут през Черно море.

Граничните и Военноморските сили координираха действията си по неутрализиране и залавяне на рибарски кораб с бежанци на борда, който е навлязъл в териториални води на страната.

РД „Гранична полиция”- Бургас отговаря за осъществяването на граничен контрол на 27 000 кв. км от българската морска граница в зоната, сочена като евентуален нов маршрут на мигрантите след затварянето на пътя им през Егейско море.

Министър-председателят Борисов напомни казаното от него преди година, че ако се съберат повече приходи, ще се подпомогне и армията. "МВР, прокуратурата, ДАНС, митниците, данъчните работят усърдно, събрахме повече приходи, намалихме дефицита, продължихме да строим", подчерта премиерът.

"Съберем ли пари, ще инвестираме ние да си произведем две фрегати“, каза той. "Убеден съм от това, което видях – прототипите, които са направили, че след това ще имаме и пазар на такива фрегати. Ще заделим към 800 милиона и ще произведем тези кораби", каза Борисов по повод изявлението му, че два кораба за 800 млн. лв. ще бъдат построени в български корабостроителници

Въоръжените сили на България са гордост на народа, добави Борисов.

Малко по-късно премиерът присъства и на откриването на археологическия комплекс "Деултум" край село Дебелт в Община Средец.

"Ние не обещаваме, ние показваме", обяви Борисов пред събраните журналисти. "Преди година и половина - две казахме, че ще го има този музей", уточни министър-председателят и уточни, че  че музеят има уникална експозиция.

"Важно за туризма и за образованието на децата е всичко, което сме направили. Разпоредил съм на РИО веднъж в месеца, в часовете по история и зелените училища да ги докарват тук", допълни той.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


93
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Комедия
18
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А за сценарий разни протурски партии да разрушат държавата отвътре подготвени ли сме, Борисов?!?!
17
1
 
26
 
! Отговори
ОСТАВКА !!! преди 8 години
Експериментът "Бойко Борисов" продължава. Целта е да се види колко ниско могат да паднат българите ..
16
1
 
22
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА ! преди 8 години
Евати смешника !Вижте се бе, вижте се за какъв гласувате !
15
2
 
6
 
! Отговори
гошо преди 8 години
Гледам галерията и усещам, че екстра им се отразява Априлския развигор на тези комунистически чеда! Дързост и страст в погледа, липсва им само тъмносивият каскет и изпобелялата блуза. Ама и с Армани става, стига да не е менте.
14
1
 
14
 
! Отговори
от психодиспансера преди 8 години
Имаме си прототип на премиер. На изборите ще си направим двама истински - един за делник, един за празник! Да има...
13
0
 
17
 
! Отговори
Венко преди 8 години
Поздравявам "морския вълк" от снимката с песента на Хиподил "Моряците се връщат".
12
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Хората с анцуг адидас и бухалка през 90-те се превърнаха в добре облечени бизнесмени.
11
2
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
КАКЪВ Е ТОЗ КУКЕР НА СНИМКАНА?
10
5
 
9
 
! Отговори
до 9 преди 8 години
Куха лейке, марш на женския пазар. Пуснали са агнешко по 2 лева!
9
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Оградата, оградата защо се строи толкова бавно?Защо отказахте оградата, която Унгария и Австрия щяха да ни дадат безплатно?Сега, турците струпват върнатите от Гърция по българската граница. Защо ли? Като му е кеф на Ердоган, като реши да изнудва ЕС ще ги пусне тези ислямски войни към България. Само мъже, афганистанци, пакистанци, бангладежци - отбран ислямски джихад.Армията дали е готова да ги връща преди граничната бразда или ще ги каним да дойдат, че да ги хрантутим в общежития?
8
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Има само един сценарий - евроатлантическа България да стои наведена с обръснат *** и смъкнати *** пред "по-старшите партьори". И го преви отлично- постоянно ни хвалят, че сме отличници.
7
2
 
20
 
! Отговори
елеонора преди 8 години
Ще окача ликът му над моминското си легло. Имаме си вожд за чудо и приказ - красив, умен и богат. Какво повече му трябва на един народ? Я вижте другите - сметки в офшорки, далавера до далавера! А нашият ни пази като ангел морски, с разперени криле и горда осанка! Амин!
6
2
 
27
 
! Отговори
Мурат преди 8 години
Трябва да сме подготвени за всички възможни сценарии!г-н премиера да се подготви за оставка по най бързия начин....
5
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
porednite laji na bb
4
1
 
29
 
! Отговори
море преди 8 години
Стягай банските... През лятото ще си на море спокоен и необременен с държавни дела. Правителството си отива-факт и неизбежно.
3
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Бойко, вече нкой не ти вярва. Ако си напазаруваш хора от малцинствата да те подкрепят, както и корпоративен вот на тая админстрация, това е. Виж Москов какви глупости прави, а ти си траеш. Изгонихте нормалните, та да останата неграмотните и да си правите каквото си искате. Срамота.
2
2
 
24
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 8 години
"Страната ни се справя изключително добре в охраната на границите срещу нелегално преминаване на мигранти и за да продължим да бъдем добър пример в това отношение, трябва да сме подготвени за всички възможни сценарии" написа в профила си във Facebook премиерът Бойко Борисов."Все едно слушам Ким Чен Ун!
1
2
 
27
 
! Отговори
Поп Грую преди 8 години
Клоуни. Няма ли един истински българин там, че да им пусне 5-6 "дългосвирещи плочи"?