Трябва да сме подготвени за всички възможни сценарии!

Борисов наблюдава съвместна тренировка на ВМС и "Гранична полиция"
Обновена: 10 апр 2016 16:17 | 10 апр 2016 15:51, Елка Василева
93

Снимка: Facebook

"Страната ни се справя изключително добре в охраната на границите срещу нелегално преминаване на мигранти и за да продължим да бъдем добър пример в това отношение, трябва да сме подготвени за всички възможни сценарии" написа в профила си във Facebook премиерът Бойко Борисов.

Днес в Бургаския залив се проведе съвместна тренировка на Военноморските сили на Република България и Регионална дирекция „Гранична полиция“ – Бургас за действия при засилен миграционен натиск по море.

Заедно с вицепремиера Томислав Дончев, министрите на отбраната и на вътрешните работи Николай Ненчев и Румяна Бъчварова, както и кмета на Бургас Димитър Николов, премиерът наблюдава съвместните действия, в които участваха съставите на фрегата „Дръзки“, гранично-полицейски кораб на РД „Гранична полиция“ – Бургас, вертолет „Panther“ и два моторни катера на Военноморските сили, пише информационна агенция „Черно море“.

По време на учението бяха демонстрирани огневата и тактическата подготовка, проведена бе тренировка по сценарий за нов мигрантски маршрут през Черно море.

Граничните и Военноморските сили координираха действията си по неутрализиране и залавяне на рибарски кораб с бежанци на борда, който е навлязъл в териториални води на страната.

РД „Гранична полиция”- Бургас отговаря за осъществяването на граничен контрол на 27 000 кв. км от българската морска граница в зоната, сочена като евентуален нов маршрут на мигрантите след затварянето на пътя им през Егейско море.

Министър-председателят Борисов напомни казаното от него преди година, че ако се съберат повече приходи, ще се подпомогне и армията. "МВР, прокуратурата, ДАНС, митниците, данъчните работят усърдно, събрахме повече приходи, намалихме дефицита, продължихме да строим", подчерта премиерът.

"Съберем ли пари, ще инвестираме ние да си произведем две фрегати“, каза той. "Убеден съм от това, което видях – прототипите, които са направили, че след това ще имаме и пазар на такива фрегати. Ще заделим към 800 милиона и ще произведем тези кораби", каза Борисов по повод изявлението му, че два кораба за 800 млн. лв. ще бъдат построени в български корабостроителници

Въоръжените сили на България са гордост на народа, добави Борисов.

Малко по-късно премиерът присъства и на откриването на археологическия комплекс "Деултум" край село Дебелт в Община Средец.

"Ние не обещаваме, ние показваме", обяви Борисов пред събраните журналисти. "Преди година и половина - две казахме, че ще го има този музей", уточни министър-председателят и уточни, че  че музеят има уникална експозиция.

"Важно за туризма и за образованието на децата е всичко, което сме направили. Разпоредил съм на РИО веднъж в месеца, в часовете по история и зелените училища да ги докарват тук", допълни той.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


93
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
59
0
 
7
 
! Отговори
Цветанка преди 8 години
С такъв като това недоразумение Б.Б. вярно трябва да се готвиме за всякъкви"сценарии"
58
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Някой от коментиращите качвал ли се е на тези нови кораби ?Всичките им пултове и бутони са с лепенки кое какво е на български. Излагацията е пълна
57
2
 
1
 
! Отговори
Плевнев преди 8 години
Трябва да изтеглим 10 милиарда дълг и да си построим флотилия,за да се пазим от руските кораби.Така каза еврейчето Соломон ПасиА аз винаги слушам евреитеПлевнев
56
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Защо само милирд бе таррикатНаправо тегли заем 5 милиарда и направи си флотилия.Нали ние плащамеДаже и се гордеем с това
55
1
 
3
 
! Отговори
И преди 8 години
АКО ГИ ПОТАПЯТ ДОБРЕ..НО АКО ГИ КАНЯТ И ОБГРИЖВАТ С МОИТЕ ОСИГУРОВКИ И ДАНЪЦИ...ЩЕ ИМАТ ДА ВЗЕМАТ.......................ТОВА СА ДИВИ ДИВИ ЖИВОТНИ .
54
10
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Това сайтченце е само една частица от руската пропаганда и манипулация. Не му вярвайте.
53
9
 
1
 
! Отговори
пенсионер преди 8 години
До 59. Браво. Точно така е.
52
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Петката и той здраво залепен там. Готви се за политическа кариера
51
13
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
И СТО ПЛАТЕНИ ТРОЛА И ДРАСКАЧА ДА СИ НАЗНАЧИТЕ ВСЕ ТАЯ---РАЗУМНАТА И ЧЕСТНА ЧАСТ ОТ БЪЛГАРИЯ ГЛАСУВА И ЩЕ ГЛАСУВА ЗА БОРИСОВ ДОКАТО РАБОТИ И УПРАВЛЯВА ПО ТОЗИ ДОБЪР ЗА ДЪРЖАВАТА НАЧИН. ЩЕ МЕ ИЗТРИЕТЕ БЕЗ СЪМНЕНИЕ. НЕ МИ ПУКА. ТОВА НИЩО НЯМА ДА ПРОМЕНИ.
50
3
 
2
 
! Отговори
Kalaniopu преди 8 години
Алоха, капитан Борисов!!!
49
1
 
2
 
! Отговори
пенсиооо-пенсио!! преди 8 години
....
48
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Има ли някой да се съмнява,че Борисов ще има и трети мандат? НЯМА СИГУРЕН СЪМ. ЗНАЯТ ГО МНОГО ДОБРЕ И ВРАГОВЕТЕ МУ.
47
1
 
0
 
! Отговори
ГЕРАСИМОС ГЕНАДИУС преди 8 години
ВЪПРОСА ЗА ПАНАМСКИТЕ ДОСИЕТА НЕ Е ЗА ДАНЪЦИТЕ -- КОЙ ПЛАТИЛ /ЛИ, КОЙ/КОИ НЕ ПЛАТИЛ !!ГОЛЕМИТЕ ВЪПРОСИ СА 6 - И ТО ГОЛЕМИ МНООГО ГОЛЕМИ.ПЪРВО НЕ МИ ДРЕМЕ ЗА ДАНЪЦИТЕ, ЗАЩОТО БУФГАРИЯ СЪЩО Е ОФШОРНА ЗОНА,.,.ТУКА ДАНАКА Е ДЕСЯТАК !! АМА НИКОИ НЕ КАЗВА,,ВСЕКИ СЕ ПРАВИ НА ЛУД И РАЗСЕЯН....ДА ТУКА В БУГАРИА СЪЩО СТЕ ОФШОРНА ЗОНА.ВЪПРОСА Е ПРОИЗХОДА НА ПАРИТЕ ТАМ В ПАНАМА.2-РИЯ ВЪПРОС Е РЕГИСТРАЦИЯТА НА КОМПАНИИ И ФИРМИ...ТОВА Е **ГОЛЕМИЯ ВЪПРОС ** !!ТРЕТИЯ Е КОНФИСКАЦИЯТА НА ПАРИТЕ !!
46
0
 
11
 
! Отговори
Нваправо ... преди 8 години
.като на свинче звънче му отива! Капата ...
45
2
 
2
 
! Отговори
пенсионер преди 8 години
Ееее,ама много малко минуси ми написа бе момче. Я по-сериозно,че ще ти се карат начальниците. (до дежурния ***-драскач,дето дерибейства тук)
44
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
точно като се помисли човек, че този *** разБойко не може да се изложи повече и той ни опровергава...
43
21
 
2
 
! Отговори
пенсионер преди 8 години
Велик българин,голям държавник и човек и за това България го обича.
42
0
 
23
 
! Отговори
вено преди 8 години
В тая държава освен да се пише за тиквата и ченгета друго имали , никъде не мога да прочета как са направили нов завод , как са отворили нови работни места само простотии
41
0
 
12
 
! Отговори
бетон преди 8 години
Какви са тия кантонери там?
40
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Боце,много си ми смешен....не знам защо....?