ВМРО скочи: ДОСТ ни води към босненски сценарий

Партията не е евроатлантическа, а протурска, пишат войводите
Обновена: 10 апр 2016 16:28 | 10 апр 2016 16:06, Красимир Ангелов
85
ВМРО скочи: ДОСТ ни води към босненски сценарий
Снимка: БТА

Новата партия на Лютви Местан ДОСТ води България към босненски или македонски сценарий на религиозно и етнически разделено общество, се чете в позиция на ВМРО, разпространена до медиите по повод учредяването на партията на Лютви Местан.

Още по темата
"Партията не е евроатлантическа, а протурска. Не е демократична, а е османска, не е либерална, а проислямистка. ВМРО винаги е била срещу всякакви партии на етническа и верска основа у нас”, категорични са войводите.

По думите им неслучайно сред гостите на учредителния конгрес на новата партия на Лютви Местан е турският посланик Сюлейман Гьокче. Там е и заместник-председателката на Партията на справедливостта и развитието на Ердоган - Фатма Бетюн Сеянкайъ. Тя предаде поздрави от турския премиер Давутоглу, отбелязват от ВМРО.

Според хората на Каракачанов именно Ахмед Давутоглу е автор на “псевдонаучната доктрина на новия османизъм, която заедно с ислямизма се стреми към турско влияние в някогашните османски предели”.

"Местан заяви, че партията му е нова, либерална, откровено НАТО-вска и европейска и ще служи на българските граждани и избирателя. В същото време обаче в Турция режимът на Ердоган затваря медии, съди журналисти по специално законодателство, изнудва Европа заради имигрантската вълна и предизвиква все по-голямо негодувание по света с експанзионистичната си политика и топли връзки с Ислямска държава", пише още в позицията на войводите.

Според тях Местан явно се старае да получи максимална подкрепа, след като на конгреса има представители на изселнически организации, “които, както е известно, се финансират от министерството на външните работи на Република Турция”. “Те се използват от специалните служби на Турция като инструмент на турската външна политика за налагане на влияние на Балканите”, подчертават още от ВМРО, които са категорични, че новата партия ще бъде
зависима от външни сили.

В заключение от ВМРО призовават българските партии да потърсят път към турскоезичните български граждани. "В противен случай, една, две или няколко етнически партии трайно ще отделят тези хора от политическия процес в България", се чете в позицията на войводите.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


85
Още по темата: Лютви МестанВМРОДОСТ
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
53
0
 
1
 
! Отговори
експерт преди 7 години
ислямиста ердоган е дал на местан 1милион долара,за да направи доста бели в българия
52
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
VMRO - sa kradci i lasci, - vseki zdravo mislesh balgarin go znae
51
1
 
3
 
! Отговори
manipolatori преди 8 години
BMRO sa manipolatori i pomiari -lazat i kradat - kazete mi v makedonia moze da ima bmro - av bg . da nema partia koiato -da prestavlava macinstvata a zashto ne i izmoremi i lagani balgarski grazdani,aaaaaaaaaaaa
50
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Политичесата обстановка в момунта много прилича/а и още повече ще заприлича/ на тази при която паднахме под турско робство.Разединение на нацията, различни феодали/сега партии и ръководители на партии!/ които вместо в решаващия момент да се обединят са мислили всеки за себе си.И вече при загубена кауза се започва битката на и Шишман с предварително изяснен край!Какти и тогава така и сега се прави всичко възможно Балканите да не се обединят против ислямското нашествие!!!Управляващите-ПРЕДАТЕЛИ!
49
1
 
4
 
! Отговори
анонимен преди 8 години
съдът да не регистрира тази анти бълг партия ам посланик какво ще каже следизказването на един турчин на спявката за кюрдите мълчат а се загрижили за бълг турциняма турци в българия а българи с глава на дръвника500 години стигат
48
2
 
7
 
! Отговори
Мяууу преди 8 години
Г-н правоверен. Вие руснаците ги мразите ,защото те са вашият кошмар . И по-зле ще става. Не са ви почнали още както трябва. Ще ви питам след края на летния сезон колко хотела не отвориха врати,но искам точното 4 цифрено число
47
3
 
14
 
! Отговори
Х преди 8 години
Новата партия на Местан очевидно е при Европейска, т.е. опитва се да прокара Турско влияние в Европа през България.
46
23
 
9
 
! Отговори
БАШТЮРК преди 8 години
Новата партия на Местан не е антибългарска ,нито е протурска ,а е проевропеиска и пронатовска партия ,която защитава българските национални интереси. А логично българските национални интереси съвпадат с тези на нашите съюзници-САЩ , Германия ,Англия Гърция Турция Румъния , Италия ,Испания и т.н. Но някъде ви сърби неуважаеми коментатори -русофили. И това е че искате българските турци да са русофили и предатели ,какнита сте вие. Е ,няма да стане. Ние мразим руснаците и техните български подлог
45
4
 
5
 
! Отговори
Stanko преди 8 години
KAKVI VOIVODI SANUVATE ABE TEZI SA PRODAJNITZI KATO ONAIA MAIMUNASIDEROV KATO RAZBRA CE STEBADE IZNASILEN V ZATVORA STANA KATO KOTE.KOI VEK JIVEM.TEZI GOSPODA PLACAT ZA BUI
44
8
 
34
 
! Отговори
tonyt преди 8 години
Турция си развали отношенията със всички съседни страни . А отскоро и със държави като САЩ и РУСИЯ със които шега небива . Eрдоган и Давутоглу със тази неосмаска политика ще закопаят Турция и то скоро ( м/у другото югоизточна Турция гори).
43
4
 
4
 
! Отговори
5555 преди 8 години
Vsichko e planuvano mnogooooo odana za sajelenie povecheto hora dali sa procheli i edna malka kniga
42
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Е, нали сте във властта,от вас зависи тази протурска партия да НЕ бъде регистрирана.Ако продължавате да бъдете само наблюдатели,няма да е далече времето,когато децата ви ще се радват на турско "съжителство".
41
10
 
42
 
! Отговори
K.Коцев преди 8 години
Абсолютно верно! Българи,опомнете се,докато не е станало много късно!!! На кого още не му е светнало,че ислямът се настанява трайно в България?! Срам за народа на една държава била пет века под турско владичество и робство!
40
7
 
26
 
! Отговори
Рали1 преди 8 години
До 48,"В САЩ по време на Войната за независимост много щати обявиха английския език за задължителен.Днес в тая страна по закон собствените имена са английски.Френската конституция не признава друго национално съзнание на територията на страната освен френското.Турция, която непрекъснато развихря призиви за езикови права,доскоро признаваше само турския език.Всички турски граждани по закон са турци.ВБългария след Освобождението остават само мохамедани с доказан български произход-П.Петров 1988 г.
39
56
 
14
 
! Отговори
Абдуллах Ардалъ преди 8 години
Причината,поради която броя на турците в България намалява,е че етноса е подлаган на масови кланета,убийства,депортации,рекет. Няма да забравим мъченията по време на възродителния процес и след това.Няма да позволим вече да сме роби на робовладелците от софия
38
4
 
29
 
! Отговори
Рали1 преди 8 години
"През 1887 г. турците са близо 20% от населението на България,през първата четвърт на 20 век са около 12%,към 40-те години-под 10%,а през 50-те-8,6%."Турската нация е създадена през 20 в. от партията на Ататюрк.Всъщност"турски етнос"няма.Понятието "турци"става събирателно за различните народности,които живеят на територията на бившата Османска империя.Името "турци" навлиза векове,след създаването на Османската империя.През 16 в.е обидна дума,използвана от западноевропейците за жителите и.
37
10
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
дали една партия е македонска или турска,тя все е антибългарска
36
8
 
50
 
! Отговори
Revolution_ преди 8 години
До това води 25 години тежка демокрация, разни малцинства да си правят партиики. Да се петни по името на България по всевъзможен начин... Политиците да крадат като за последно.
35
5
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Когато Бог иска да унищожи някого, първо му взема ума-като на тези двамата от снимката.
34
6
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
не знам да има тракийска добруджанска мизийска шопска партии.само тия са се определили като македонци. истина е че през 1934 година са забранени за терористична дейност срещу българската държава.