Джамбазки за ДОСТ: Провокация, турска инвазия

Евродепутатът смята, че партията е заплаха за сигурността ни
Обновена: 11 апр 2016 11:37 | 11 апр 2016 11:30,
60
Джамбазки за ДОСТ: Провокация, турска инвазия
Снимка: архив Булфото

Създаването на партия ДОСТ е тежка провокация към българската държава. Формирането й е заплаха за националната сигурност, крайно изражение на турската инвазия у нас. Така зам.-шефът на ВМРО и евродепутат Ангел Джамбазки коментира вчерашния учредителен конгрес на ДОСТ.

Форумът избра доскорошният лидер на ДПС Лютви Местан за председател на новата партия. Някои от изказванията на гостите провокираха критики на наблюдатели и политици. Едно от тях бе на Семир Ялънч от националистическата партия на Турция, който каза, че "където и да се говори турски, за нас това е нашата родина".

Още по темата

"От една по-лежерна фаза турската инвазия преминава в гореща фаза", коментира Джамбазки пред bTV. Той припомни, че един от учредителите на ДОСТ е бившият главен секретар на Главно мюфтийство Хюсеин Хафъзов, което значи, че има връзка между мюфтийството и политиката.

Евродепутатът припомни и че Хафъзов е "чест гост на незаконната джамия в Люлин, която е свързана с незаконната джамия в Пазарджик, където ислямизират местни роми".

Джамбазки разкритикува и присъствието на турския посланик Сюлейман Гьокче. "Това е намеса във вътрешните работи на съседна суверенна държава, несъвместимо с правата му по всички международни конвенции", каза евродепутатът. Според него има връзка между турската външна политика и незаконните джамии у нас.

Анализаторът и бивш член на ДПС проф. Людмил Георгиев допълни, че на фона ДОСТ може да се види огромната роля на движението на Доган за опазване на етническия мир в България.

Според политическия PR Нидал Алгафари пък изказването "където и да се говори турски, за нас това е нашата родина", не е толкова скандална, колкото се опитват да я изкарат политиците.

"Хвала на такива хора, че си обгрижват хората", каза той и допълни, че проблемът е, че нашите политици не го правят.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


60
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
1
 
10
 
! Отговори
Румбо преди 8 години
До 4x4Ако Турция говореше само за правата на сънародниците си в чужбина(колко са турци е друг въпрос),нямаше да има проблем!Но тука става въпрос и за териториални претенции,с които няма как да се съгласим!Отделно,да не сравняваме бели хора с азиатци и то мюсулмани,за исляма няма място в Европа и това трябва да бъде разбрано най-после!
26
14
 
4
 
! Отговори
СТИГА ГЛУПОСТИ! преди 8 години
ЕВРОПА -БЪЛГАРИЯ -ГЪРЦИЯ - ТУРЦИЯ ---------ТОВА Е ЕВРОПЕЙСКИЯ СЪЮЗ!!!КОЙТО МУ СЕ ХОДИ У РУСИЯ .....ПРАВ МУ ПЪТ!!!!!!НОВО РУСКО-АЗИАТСКО , КОМУНИСТИЧЕСКО РОБСТВО......НЕ НИ Е НУЖНО!!!СТИГА С ТИЯ КОМУНИСТИЧЕСКИ "МАНТРИ".....и откровенни лъжи!С ТУРЦИЯ--ТОВА Е НОВАТА ЕВРОПА!!!!!!!!!
25
9
 
5
 
! Отговори
4x4 преди 8 години
Само да попитам: и ние и нашите политици (особено партията на Джамбазки) много често се изказваме остро за правата на българите в Сърбия, Молдова, Банат, Македония.... това не е ли де факто същото, което прави този Семир Ялънч?
24
0
 
6
 
! Отговори
Румбо преди 8 години
До Логикадо 29 Черно-бялото мислене не е признак за голям ум,пък бил той и евроатлантически!Да съм казал,че трябва да се заробваме с Русия?С нея трябва да сме приятели но с дистанция,щото тия са малко като слон в стъкларски магазин!Иначе от тях може да се извлече повече полза,отколкото от САЩ и ЕС взети заедно!Отношенията с ЕС също трябва да се градят на изгодата и ако балансът(засега положителен) се измени в наша вреда,да се огледаме за изхода!Доминацията на Запада няма да е вечна!
23
1
 
12
 
! Отговори
Паметлив преди 8 години
Каква е разликата между Доган и Местан?Да видим крайната им цел и ще стане ясно!Доган работи за създаване на лично негова,собствена държава,която обаче ще е отворена за сътрудничество с всички от които има полза-ЕС,Русия,Китай и пр.Водещ елемент ще са турците,електоратът-ро.мски,но във властта ще има и (лоялни)българи.При Местан е ДОСТ-а различно-той се готви за бъдещ пожизнен управител на вилаета Булг.ари.стан(част от Турция).Евроатлантическата ориентация е само прах в очите(на будалите)!
22
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До АКато са турци, да си ходят в Турция. Тук е България, т.е. страната на българските граждани! Онези, които не се определят като такива са просто гости и е редно да бъдат изпратени.
21
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Абсолютно заплаха! Това изказване на официален форум, е провокация към Българската държава ! Къде са сега Президент, Министър председател, Прдседател на НС, Главен прокурор?! Страхливи мизерници!!
20
15
 
6
 
! Отговори
А ,СТИГА ,БЕ.... преди 8 години
ВИЕ КАТО ХОДИТЕ ДА СЕ МЕСИТЕ НА БЪЛГАРИТЕ В МОЛДОВА И СЪРБИЯ -----НЕКОЙ , ПИТА ЛИ ВИ НА КВО ОСНОВАНИЕ ГО ПРАВИТЕ....??!!!!НА СЪЩОТО ОСНОВАНИЕ ГО ПРАВИ И ТУРЦИЯ!ДАЖЕ ---ТЯ ИМА НАЙ-ГОЛЯМО ПРАВО , ЗАЩОТО ВИ ПАЗИ ГРАНИЦИТЕ ....И ВИ Е СЪЮЗНИК В НАТО!!УТРЕ --ЩЕ СТАНЕ И ЧЛЕН В ЕС!!!!!!!!!!!...ДА НЕ СИ МИСЛИТЕ ,ЧЕ....НЕКОЙ ШЕ ПИТА ЛИГЛЬОТО ДЖАМБАЗКИ , --ДАЛИ ДА ВЛЕЗЕ ТУРЦИЯ В ЕС!!!????!!!ЯЯЯ.....У ЛЕВО...ХА,ХА,ХАААААААААААААААА...
19
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Това , което прави Турция с тази партия в България е супер нагло и не подлежи на никакъв коментар . Не може така открито и с наглост да се подкрепя някаква си партия , която те наричат Турска . Просто нямам думи до къде сме я докарали .
18
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До PILOTЯвно стараш от хелзински синдром. Русия прави това за теб, което прави сводника за труженичката си.На руснаците сме дали език и религия. Но те се оказаха неблагодарни.Подадохме им ръка, а те искат да ни изядат.Не, че турците нямат нездрави мераци спрямо нас, но товоришите са патология.
17
1
 
10
 
! Отговори
българина преди 8 години
Повярвайте ми следващите няколко години двете турски партии ще ни направят на маймуни... Ще действат скрито в синхронен. Трябва да се забранят. 200 депутата националисти и Джамбазки мин председател
16
3
 
18
 
! Отговори
PILOT преди 8 години
Как може да се сравнява зависимоста ни от Русия с Турция ! Каквото и да си говорим ние и руснците сме православни християни а не *** и именно за това хората са ни освободили , а ние им се отблагодаряваме с неуважение и слабоумие. Дори нашия умен олигархичен президент говори без да го питат глупости. Каквото и да си говорим никой не е направил толкова,колкото Русия за нас !!!
15
3
 
18
 
! Отговори
Румбо преди 8 години
Проблемът не е в Местан и ДОСТ,а в тия партии и организации,дето ги легитимират като ги припознават за проевропейски,пронатовски,демократични и прочее!ДОСТ си е чист продукт на турските служби,които не успявайки да овладеят ДПС,решиха да създадат собствена партия.А Турция може да е натовска страна,но не е нито европейска,нито демократична!Излиза,че за да се укрепи южния фланг на НАТО,България ще се напълни с всякакви муджахидини!Последствията от това обаче слабо вълнуват вдъхновителите от САЩ..
14
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не съм гласувала за Джамбазки, но ми изглежда най-читавия и здравомислещ евродепутат. Всички останали са дупелизци. прав е човека и за "бежанците", както и зановоизлюпилата се партия на Местан.Последната трябва да бъде забранена - ВЕДНАГА.Турският посланик трябва да бъде официално предупреден.
13
1
 
2
 
! Отговори
Ф.Е.Джерджински преди 8 години
Ние също твърдим, че където се говори български език, това е българска територия. И какво от това ?! Цялата история с уж-ДПС-дисидента, агент на ДС-КГБ манерката-словоблудец Лютви е активно мероприятие-идеологическа диверсия, целящо до отклони общественото внимание от интервюто на Ласло Андор Комисар в ЕК по БНР.l
12
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
*** народ, няма събуждане. Дори когато са го обрали до шушка и продължават да го крадат си кротува и се надява някой друг да го освободи...
11
0
 
10
 
! Отговори
кап преди 8 години
Левски го няма ,но и духът му го няма ,защото нашите псевдо учени го омаскариха и опозориха.Вижте какви личности се мотаха около апостола.Същите като онези негови предатели . И *** и Сидеров и т нар комитет.Те предадоха България и сега реват . Отврат.
10
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ДПС при всичките си кусури има нещо положително - никога не е водило политика, която да не е светска. Нещо повече - в желанието си за докаже че не е етничесак партия Доган вкара мноог българи в ръководството - Р.Владимиров, Бисеров, Цонев, пеевски. Развали си отоншенията с диктатора ЕРдогана, който иска турците у нас да кланят на Аллах а жените да се забулват. Местан обаче, за да се утвърди целува ръка на ЕРдоган. Много ме е страх, че ше се създаде проислямистка партия.
9
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
БОЖЕЕЕЕЕЕЕ, КЪДЕ Е ЛЕВСКИ?????????????????
8
3
 
10
 
! Отговори
анонимен преди 8 години
няма турци в българия а българи с тлава на дръвника това трябваще да се разбереза тези 500 години искаме бълг училища и университети в бурса искаме бълг тв втурция