Джамбазки за ДОСТ: Провокация, турска инвазия

Евродепутатът смята, че партията е заплаха за сигурността ни
Обновена: 11 апр 2016 11:37 | 11 апр 2016 11:30,
60
Джамбазки за ДОСТ: Провокация, турска инвазия
Снимка: архив Булфото

Създаването на партия ДОСТ е тежка провокация към българската държава. Формирането й е заплаха за националната сигурност, крайно изражение на турската инвазия у нас. Така зам.-шефът на ВМРО и евродепутат Ангел Джамбазки коментира вчерашния учредителен конгрес на ДОСТ.

Форумът избра доскорошният лидер на ДПС Лютви Местан за председател на новата партия. Някои от изказванията на гостите провокираха критики на наблюдатели и политици. Едно от тях бе на Семир Ялънч от националистическата партия на Турция, който каза, че "където и да се говори турски, за нас това е нашата родина".

Още по темата

"От една по-лежерна фаза турската инвазия преминава в гореща фаза", коментира Джамбазки пред bTV. Той припомни, че един от учредителите на ДОСТ е бившият главен секретар на Главно мюфтийство Хюсеин Хафъзов, което значи, че има връзка между мюфтийството и политиката.

Евродепутатът припомни и че Хафъзов е "чест гост на незаконната джамия в Люлин, която е свързана с незаконната джамия в Пазарджик, където ислямизират местни роми".

Джамбазки разкритикува и присъствието на турския посланик Сюлейман Гьокче. "Това е намеса във вътрешните работи на съседна суверенна държава, несъвместимо с правата му по всички международни конвенции", каза евродепутатът. Според него има връзка между турската външна политика и незаконните джамии у нас.

Анализаторът и бивш член на ДПС проф. Людмил Георгиев допълни, че на фона ДОСТ може да се види огромната роля на движението на Доган за опазване на етническия мир в България.

Според политическия PR Нидал Алгафари пък изказването "където и да се говори турски, за нас това е нашата родина", не е толкова скандална, колкото се опитват да я изкарат политиците.

"Хвала на такива хора, че си обгрижват хората", каза той и допълни, че проблемът е, че нашите политици не го правят.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


60
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
20
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А проруските законни ли са? Джамбазчето да си гледа джамбазлъка. И с тази турска фамилия къде е тръгнал?
6
17
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не знам това лудото момче на снимката или Местан са по вредни изпадняци...
5
2
 
15
 
! Отговори
панама каза преди 8 години
Дост е провокация ,а ДПС е мафия.Всички стиска ръката на Доган трябва не да се мият ,а да си ходят от политиката. Всички ,Костов,Бойко ,Царя,Станишев,Волен и тн .
4
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
От трън, та на глог и на още по-висок!
3
1
 
23
 
! Отговори
мислещ преди 8 години
И сега к'во стана ДПС полезно за България...ег.ти държавата.
2
3
 
10
 
! Отговори
Ко речи? преди 8 години
Са сетиш.И комунистите се завръщат с бясна скорост също :D
1
5
 
13
 
! Отговори
д преди 8 години
А ДПС и Атака не са ли бе воеводо ?Мене ако питате всички вкупом прецакахте прохода по лУкановски и вкупом ще трябва да си ходите.Скоро не само Баневи и Славито ще лъснат около Панама.