Попова скастри Плевнелиев, мълчал на турски политици

Вицето скастри и Външно министeрство, че няма реакция
Обновена: 11 апр 2016 15:48 | 11 апр 2016 14:37, Камелия Цветанова
68
Попова скастри Плевнелиев, мълчал на турски политици
Снимка: БТА

Вицепрезидентът Маргарита Попова отправи критика към българските власти, че мълчат за изказванията на турски политици на учредителната конференция на партия ДОСТ.

Още по темата

Повод за критиката станаха думите на зам.-председателя на турската Партия на националното движение Самир Ялчън, че където и да се говори "турският език, това място за нас е част от нашата Родина".

В Кърджали Попова изрази недоумение как от Президенството и от външното ни министерство няма реакция по този въпрос.

"Два са субектите в държавата, които изпрeварващо, а не влачейки се след събитията, досега трябваше да имат коментар по този въпрос. Това са Външното министерство и макар и по-малко - Президентството в лицето на президента. Няма говорене нито от едното, нито от другото място и аз съм в неловка ситуация", упрекна тя.

"Има ли българската дипломация своята стратегическа дълбочина за защита на националните интереси и докога българската ще крета след събитията, кога ще очертае ясно националния си интерес и ще го защитаваме пламенно и докрай, и просветено?", попита Маргарита Попова.

Тя беше категорична, че при всички случаи дипломацията ни в момента не е реагирала адекватно на думите на турския политик.

Според Попова не трябва да обръщаме внимание на чужди политици, дори те да се чувстват наследници на бивши империи.

По-важно е да защитим правата и интересите на българските граждани, включително и на присъствалите на учредителното събрание на ДОСТ, каза тя, цитирана от БНР.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


68
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
22
 
8
 
! Отговори
ганчо преди 8 години
Сто на сто това кречетало ще смени СИДОРЕНКО в Атака ,,, Става добре за там , а и Болен една година ще чисти паметници и някой трябва да ръководи !!!!!
4
44
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тази другарка , ако не беше ГЕРБ щеше да си стои в провинцията никому неизвестна прокурорка . Сега вече се вижда и като Президент . *** .
3
6
 
60
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Поздравления за Вицето, браво!
2
4
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Реакция? Такова нещо няма да има! Още при да се учреди дост, трябваше да се направи нещо. Вече е късно за каквото и да е действие.
1
4
 
69
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Браво, Попова! И ти не си цвете, ама в сравнение с президента и външния министър си направо голям мъж!