Попова скастри Плевнелиев, мълчал на турски политици

Вицето скастри и Външно министeрство, че няма реакция
Обновена: 11 апр 2016 15:48 | 11 апр 2016 14:37, Камелия Цветанова
68
Попова скастри Плевнелиев, мълчал на турски политици
Снимка: БТА

Вицепрезидентът Маргарита Попова отправи критика към българските власти, че мълчат за изказванията на турски политици на учредителната конференция на партия ДОСТ.

Още по темата

Повод за критиката станаха думите на зам.-председателя на турската Партия на националното движение Самир Ялчън, че където и да се говори "турският език, това място за нас е част от нашата Родина".

В Кърджали Попова изрази недоумение как от Президенството и от външното ни министерство няма реакция по този въпрос.

"Два са субектите в държавата, които изпрeварващо, а не влачейки се след събитията, досега трябваше да имат коментар по този въпрос. Това са Външното министерство и макар и по-малко - Президентството в лицето на президента. Няма говорене нито от едното, нито от другото място и аз съм в неловка ситуация", упрекна тя.

"Има ли българската дипломация своята стратегическа дълбочина за защита на националните интереси и докога българската ще крета след събитията, кога ще очертае ясно националния си интерес и ще го защитаваме пламенно и докрай, и просветено?", попита Маргарита Попова.

Тя беше категорична, че при всички случаи дипломацията ни в момента не е реагирала адекватно на думите на турския политик.

Според Попова не трябва да обръщаме внимание на чужди политици, дори те да се чувстват наследници на бивши империи.

По-важно е да защитим правата и интересите на българските граждани, включително и на присъствалите на учредителното събрание на ДОСТ, каза тя, цитирана от БНР.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


68
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
45
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тази другарка не беше със кредит от банката на Василев.
44
0
 
4
 
! Отговори
матросчо преди 8 години
Представям си, какво да се излее ако руснак би се изказал в подобен дух, хайде бе соросци, няма ли да защитавате Родината си, къде изчезна троянския кон ОдисеУс, или тук няма комерсиализация и си мълчим, пфу ............наглеци.............
43
0
 
5
 
! Отговори
политици пеераси преди 8 години
Една жена е по-мъж от тези мижитурки,за които става въпрос.Понеже не допускат някои думички,да го кажа иначе-има един Пернишки Университет за Технология,Компютри и Автоматизация...Като че ли политиците ни мижитурки отговарят напълно на абревиатурата на университета...
42
8
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ГОЛЯМА МУХЛА БОЛШЕВИШКА
41
7
 
1
 
! Отговори
Anton преди 8 години
Попова е спец по всичко. Първо оправи съдебната система в България, като правосъден министър. Сега ще оправи и външната политика. Можеше като е такава патриотка да се изкаже и срещу постоянните Путински домогвания в България, но не! Сега остава да се изкаже против емигрантите. А дали и нашите трите сънародници в чужбине не заслужават същото отношение, което получават емигрантите тук? Били терористи?! А така ли мислят чуждеците за българите в страните си . крадци, проституки, ...?!
40
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Чета простотиите по всички сайтове и не мога да разбера-*** ли сте , или се правите на такива, та измествате встрани основния въпрос?!А той е - незаконно е да се създава партия от чужда държава на територията на суверенна държава!Вън посланика, вън Местан, вън всички откровени антибългари! Вън външния миниктър и тази на МВР!Ако има държава, тази наглост е невъзможна!Маргарита Попова -прави й чест, че говори!
39
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
POPOVA SE SVALYA NA RUSNAZITE SASHTOTO SNAE CHE MOGAT DA YA PODPUKAT SA STARITE IGRI.
38
17
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"Вицето" и тя апва от доста време по някоя рубличка. Що бре, моме, със всичките правомощия които имаш не критикуваш директно ами хокаш тези които "не са критикували"?? Що ти не влезе в полемика с турчина?? А????? Някой ти беше седнал на устичката или беше лапнала нещо???
37
3
 
25
 
! Отговори
OMG_Lucker преди 8 години
Някой път хора, дето принципно не са ми любимци имат проблясъци. Вицето ни определено има доста проблясъци напоследък. Може би защото е краят на мандата и тя реши да не се съобразява много с наведената "политика" на гусин прецедента?
36
5
 
16
 
! Отговори
Цък преди 8 години
Е, за такъв Президент бих гласувал - политик, който поставя на първо място националните интереси на БГ и е готов да ги отстоява и защитава, а не да "кляка" пред всеки западен или източен посланник!!!!
35
6
 
4
 
! Отговори
кервана си върви преди 8 години
Делегация, водена от главния прокурор на Република Турция Мехмет Акарджа, пристига на утре на двудневно официално посещение у нас, съобщиха от пресцентъра на Прокуратурата на Р България. В рамките на посещението са предвидени срещи с президента Росен Плевнелиев, с министър-председателя Бойко Борисов, с вицепремиера и министър на вътрешните работи Румяна Бъчварова и с вицепремиера и министър на образованието Меглена Кунева. Делегацията ще посети и град Пловдив.
34
4
 
21
 
! Отговори
Ашколсун преди 8 години
Тази жена има по големи топки от Резидента! Браво!
33
4
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
И Външно, и Президента проспаха момента. Остава да видим какви ще ги свърши съдът - може ли или не може да я има тази партия! И ако и там спят или са приспани ... жалко за България!
32
2
 
33
 
! Отговори
wild horse преди 8 години
За какъв президент или външен министър говорим? За какъв министър председател? Това са слабообразовани,или тотално обвързани хора,вкопчили се в постовете си,които се опитват да ни внушат,че по-добър избор няма. Все по-често гражданите вземат нещата в ръцете си,както с бежанците което значи ,че няма нито управление,нито държавност.
31
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Значи как стават нещата у нас. Лъжеме, мажеме докато се докопаме до мястото и после цял мандат не се и сещаме какво сме говорили. И накрая хоп пак ни се опреснява паметта и си пеем същото като преди пет години. А електоратът се радва ли радва.
30
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Къде гледа пет години? Предизборната кампания започна. Значи все пак е ясно какво харесва народът?
29
1
 
26
 
! Отговори
До 26 преди 8 години
1милион ще ги видиш ама от кюрдите Исамилчо,те ще ви оправят вас,ако ли не руснаците :Д сега всичките ви курорти ще са празни *** там на спокойствие да се по-плицикаш рязаната ... знаеш какво ;)
28
9
 
50
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
бРАВО ГОСПОЖО ПОПОВА ВИЕ СТЕ ЕДИНСТВЕНИЯ ПОЛИТИК КОЙТО МИСЛИ ЗА НАШАТА РОДИНА
27
2
 
56
 
! Отговори
Георги Шопов преди 8 години
Преврнах се в Диоген търся паметник или гроб на загинали Англичани Немци Француз и Американци борили се за освобождението на България от турско робство да ги уважа и да поднеса цветя.Ако откриете съобщете.
26
58
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Типична кариеристка.....нагла, готова да ти забие ножа във всеки един момент. Без да съм фен на плевнята...той ми изглежда по нормален от този плазмодий.