Борисова закана: Без пощада за корумпираните в ГЕРБ

Ако докопам някого - милост няма, твърд е премиерът
17 апр 2016 15:20, Александър Попов
186
Борисова закана: Без пощада за корумпираните в ГЕРБ
Снимка: Булфото, архив

Всяка организация трябва да е толкова чисто кристална, че темата за корупция въобще да не стига до мен. Защото ако докопам някого от вас, милост няма. Пощада за никого няма да има, да го знаете. Това се закани премиерът Бойко Борисов пред актива на партията на националното съвещание в НДК.

Така, както днес сме тук, утре може за един кабинет да не ни стига да съберем, обясни премиерът. Според него именно корупцията е довела БСП до 10-те процента доверие.

"Това, че днес другите изглеждат слаби, не трябва да ви подвежда, защото те се организират на принципа на общия враг. Адвокатите на мафията, на Мултигруп, стават борци с корупцията и се обединяват", смята Борисов.

И добави, че е подготвил доста изненади по повод на предстоящите акции срещу корупцията.

"Да ви предупредя - много внимавайте. Само малко съмнение в нас да се появи, и сме приключили", анализира Борисов.

Той припомни, че лица, които са били начело на партията като Искра Фидосова, вече не са част от партията.

По думите му, построеното се вижда и остава, но тактиката на опонентите на ГЕРБ е всеки ден да се ерозира силата на партията.

Той посопчи, че никой не помага на ГЕРБ и правителството в борбата с контрабандата, а напротив – "ходят да се пазарят с контрабандистие да ни свалят".

Премиерът се обърна и към евродепутатите на партията.

"Работете за партията и за страната си. За едно евро не съм дал кола да ме почерпите, а Нинова да ми размахва тук документи", каза той.

Бойко Борисов не подмина и актуалната тема за увеличените билети за градски транспорт в София. По негови разчети държава и община дотира с 95 милиона лева транспорта в столицата.

"Ако имаше десни партии, всеки ден щяха да питат как е възможно за 8 лв. да има карти. И десницата в Общинския съвет в София остави само ГЕРБ да поеме целия този удар. Благодаря на СДС, че остана нещо дясно", каза премиерът.

"Искам да благодаря за всичко, което правим през последните години, затова, че през 2014 година ГЕРБ спечели изборите и вече година и половина имаме втори управленски мандат с министър-председател Бойко Борисов. Този мандат е важен, защото върна държавата в единствения възможен път- европейския. С усилията на правителството и с парламентарната група на ГЕРБ успяхме да приемем закони, които дават така начертаните реформи от управленската програма на днешното правителство“, заяви от своя страна Цветан Цветанов.

На трибуната се качи и Йорданка Фандъкова.

"Всички сме тук, заради доверието което получихме от хората и получаваме. Доверието е най- добрият капитал на ГЕРБ, който сме длъжни да използваме за развитие на градовете ни. То ни дава най-голяма сила, но е изключително крехко и лесно се губи. Преди 6 месеца получихме доверие, заради своята работа, но и заради очакването че може да постигнем повече. Всички вече започвахме големи проекти. Решихме да увеличи цената на градския транспорт - тежко и нетрадиционно решение, но запазихме цените на картите, заради хората, които използват редовно градския транспорт. Това не е достатъчно, ясно си даваме сметка, че единственото решение е да направим така, че хората да пътуват в нови автобуси и трамваи , да изградим метрото , да поставим видеонаблюдение и табла за електронно таксуване. Да осигурим пълна прозрачност на това за какво харчим. Няма политик, който да иска да взема нетрадиционни мерки. Пазенето на рейтинг с популизъм е напълно лишено от управленски смисъл. Ще ни харесват малко по-малко, но ще постигнем по-добър живота за хората", заяви тя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


186
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
99
6
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Бяс ги тресе тиквите. Патриотизмът се възражда, все повече привърженици към Русия, господарите им от САЩ ги натискат, не е лесно да си тиква сега.
98
3
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не съм вярвал, че ще го кажа, ама Орешарски беше цвете в сравнение с ГЕРБ. Такива гигантски заеми не знам да сме вземали, ние ще ги плащаме, децата ни, внуците ни... роби на глупостта на самозабравилите се гербери.
97
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Крадеца вика "дружте крадеца".
96
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
По заканите Тиквата все повече започва да звучи като Ким Чен Ун, партията му все повече заприличва на пролетарската севернокорейска такава, а народът му обеднява със същите темпове като свернокорейските берачи на ориз...
95
3
 
4
 
! Отговори
матросчо преди 7 години
Какво да се прави, нещо все забравям с полезните съвети, възстанови червения отбор, ще те издухат още по бързо от миналия път - не слушай Гошето марков, лъже те......Той ляга и става с вик - идат ли русите............- не се майтапя, преди година те предупреждавах за мигрантите, жалко, не чуваш напоследЪк.......
94
1
 
20
 
! Отговори
матросчо преди 7 години
Направи го, веднага започни от Московски и Лиляна, само че зная, страх те е...Забрави - спаси Руми, ще съсипе МВР и ще обере пешкира, не на протестиращи, а на самите служещи полицаи.
93
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тиквата и *** имат офшорки в Кипър, но НАП и ДАНС мълчат.
92
2
 
20
 
! Отговори
Да Започнем преди 7 години
БОРБАТА ТРЯБВА ДА ЗАПОЧНЕ отНАЙ - ОТГОРЕ.МНОГО ИМА ЗА ЧИСТЕНЕ
91
2
 
20
 
! Отговори
Виготура преди 7 години
Цялата шайка политици - организирана престъпна група живее, яде, пие и е.е с моите и вашите пари. Взима кредити с обещание, че ще ги връщат моите и вашите деца. Докато плащаме на тази организирана престъпна група, винаги ще ни е.е. Спрем ли да плащаме, те ще се срутят и самоизядат. 2020 спират европарите, като увеличим още дефицита и дълга и кредити ще спрат да ни дават.
90
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ПРЕДИЗБОРЕН ВИЦ....
89
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
г-н Борисов , всички политици са корумпирани но ако смятате да се справяте с корупцията ще е хубаво да започнете от главата на корупцията която е герб , ако го направите ще изкупите греховете си и народа ще ви е благодарен
88
27
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Бойко смело напред народа е с теб.
87
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Гербер или слънчоглед партия ? Каточели е слънчоглед, върти се на там от където грее слънцето.
86
1
 
24
 
! Отговори
Yakov преди 7 години
"Защото ако докопам някого от вас, милост няма. Пощада за никого няма да има"Тоя ще ме разплаче!
85
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Гарван, гарвано око не вади. Борисов обича да се прави на такъв какъвто не е.
84
1
 
18
 
! Отговори
С смазка не боли преди 7 години
Бойко,не забравяй стругарката в левия ъгъл35554
83
0
 
11
 
! Отговори
Dd преди 7 години
Виж Любчо Христов с неговите офшорки
82
1
 
29
 
! Отговори
Малеее преди 7 години
Мутро покажими един чист гробар в Пловдив-НЯМА. В Пловдив се краде като за световно и ти го знаеш най добре . Мафията е на власт
81
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Колко е грозен този крадлив индивид на снимката само.....ОСТАВКА и СВОБОДА за БЪЛГАРИЯ...долу мутрите и калинкитееее
80
1
 
18
 
! Отговори
Сметка от всички преди 7 години
Бойко,защо само за корумпираните от ГЕРБ...Хората искат:-установяване всеки обект в страната чия собственост е;-всеки собственик на крупен обект да докаже с какви средства го е придобил;-разкриване изнесените парични средства извън БГ и собствениците им;-промяна в законите-не прокуратурата да доказва виновност,а обвинените дадоказват невинността си-падане презумпцията за невинност за големи дела,както и давностните срокове(Масларова,Бисеров);-търсене на наказателна отговорност от виновни