Борисова закана: Без пощада за корумпираните в ГЕРБ

Ако докопам някого - милост няма, твърд е премиерът
17 апр 2016 15:20, Александър Попов
186
Борисова закана: Без пощада за корумпираните в ГЕРБ
Снимка: Булфото, архив

Всяка организация трябва да е толкова чисто кристална, че темата за корупция въобще да не стига до мен. Защото ако докопам някого от вас, милост няма. Пощада за никого няма да има, да го знаете. Това се закани премиерът Бойко Борисов пред актива на партията на националното съвещание в НДК.

Така, както днес сме тук, утре може за един кабинет да не ни стига да съберем, обясни премиерът. Според него именно корупцията е довела БСП до 10-те процента доверие.

"Това, че днес другите изглеждат слаби, не трябва да ви подвежда, защото те се организират на принципа на общия враг. Адвокатите на мафията, на Мултигруп, стават борци с корупцията и се обединяват", смята Борисов.

И добави, че е подготвил доста изненади по повод на предстоящите акции срещу корупцията.

"Да ви предупредя - много внимавайте. Само малко съмнение в нас да се появи, и сме приключили", анализира Борисов.

Той припомни, че лица, които са били начело на партията като Искра Фидосова, вече не са част от партията.

По думите му, построеното се вижда и остава, но тактиката на опонентите на ГЕРБ е всеки ден да се ерозира силата на партията.

Той посопчи, че никой не помага на ГЕРБ и правителството в борбата с контрабандата, а напротив – "ходят да се пазарят с контрабандистие да ни свалят".

Премиерът се обърна и към евродепутатите на партията.

"Работете за партията и за страната си. За едно евро не съм дал кола да ме почерпите, а Нинова да ми размахва тук документи", каза той.

Бойко Борисов не подмина и актуалната тема за увеличените билети за градски транспорт в София. По негови разчети държава и община дотира с 95 милиона лева транспорта в столицата.

"Ако имаше десни партии, всеки ден щяха да питат как е възможно за 8 лв. да има карти. И десницата в Общинския съвет в София остави само ГЕРБ да поеме целия този удар. Благодаря на СДС, че остана нещо дясно", каза премиерът.

"Искам да благодаря за всичко, което правим през последните години, затова, че през 2014 година ГЕРБ спечели изборите и вече година и половина имаме втори управленски мандат с министър-председател Бойко Борисов. Този мандат е важен, защото върна държавата в единствения възможен път- европейския. С усилията на правителството и с парламентарната група на ГЕРБ успяхме да приемем закони, които дават така начертаните реформи от управленската програма на днешното правителство“, заяви от своя страна Цветан Цветанов.

На трибуната се качи и Йорданка Фандъкова.

"Всички сме тук, заради доверието което получихме от хората и получаваме. Доверието е най- добрият капитал на ГЕРБ, който сме длъжни да използваме за развитие на градовете ни. То ни дава най-голяма сила, но е изключително крехко и лесно се губи. Преди 6 месеца получихме доверие, заради своята работа, но и заради очакването че може да постигнем повече. Всички вече започвахме големи проекти. Решихме да увеличи цената на градския транспорт - тежко и нетрадиционно решение, но запазихме цените на картите, заради хората, които използват редовно градския транспорт. Това не е достатъчно, ясно си даваме сметка, че единственото решение е да направим така, че хората да пътуват в нови автобуси и трамваи , да изградим метрото , да поставим видеонаблюдение и табла за електронно таксуване. Да осигурим пълна прозрачност на това за какво харчим. Няма политик, който да иска да взема нетрадиционни мерки. Пазенето на рейтинг с популизъм е напълно лишено от управленски смисъл. Ще ни харесват малко по-малко, но ще постигнем по-добър живота за хората", заяви тя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


186
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
59
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
МАТРИАЛА КОФТИ, ПАТАРОКА ИЗЛЕТЕ, НЕБАНКАТА СЕ КАТУРНА, ЕДИН ЛИДЕР ЗБЕГА- ХУБУ *** БЕХА ЗАМИСЛИЛИ, АМА ЕДНИ ХОРА РЕКОХА ПО ЕВРОПЕЙСКИ ПРАВИЛА И ТО ВСИЧКО ОТИДЕ НА ВЕТЪРА, ТА ПАК СЕ ЗАПОЧНАХА ЕДНИ ПЪТИЩА, ПРЕЧИСТВАТЕЛНИ СТАНЦИИ, А ЗА ТИЯ ДЕТО КОКАЛА НЕ СТИГНА ПЛАЩАТ ЗА ТРОЛЕНЕ- ДА ГО ЗАБРАНЯТ ЛИ ТРОЛЕНЕТО- ДА БЕ ДА- ОТ КЪДЕ ЩЕ НАУЧАВАМЕ ЗА НОВИТЕ ОПОРНИ ТОЧКИ, А ОТ ТАМ НА КОГО ПЛАЩАТ ЗА ЗА ТАЯ ДЕЙСНОСТ...
58
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
74, ОЩЕ ПЛАЩАМЕ НАЙ СКЪПОТО ГОРИВО И ГАЗ- С ДРУГИ СРЕДСТВА......
57
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ШЕГУВАТ СИ СЕ там насред Софето.... Майтапят се с матриала. ШЕГАДЖИИ!
56
1
 
19
 
! Отговори
Невярващ преди 7 години
А себе си, другарю гален-от-три папи?
55
16
 
12
 
! Отговори
USD$& преди 7 години
Там където стъпи руски ботуш, нищо не никне. Смърт на руският окупатор..
54
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Da zapochnem s teb !Ribata se vmirisva ot kam glavata!
53
6
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Няма по корумпирани от мутрата и пионките му от ГЕРБ И ДПС. За него се знае че е един от собствениците чрез подставени лица в Бургартабак-прватизиран по време на неговия мандат,тайно ,набързо. Двете каки ясно казват че е закупил чрез подставени лица къща за милиони на любовницата си в Барселона. Дава всички обществени поръчки на подбрани 5 фирми. И ако не държи съда и цацата досега да търкаше наровете в затвора.
52
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
НЕ Т Р И Й .....................
51
5
 
20
 
! Отговори
спомени преди 7 години
Преди 2 месеца се навършиха 72г от американските бомбардировки над София.Резултат-2477 загинали цивилни,два пъти повече ранени и 12000 разрушени сгради.
50
3
 
28
 
! Отговори
гяурина преди 7 години
такова нещо нее имало по време на османската империя тези грабят яко и от просяка му взимат залъка
49
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ГУЛЯМО *** ПАДА- ЩО ТАКА БЕ ГОСПОДА ДРУГАРЕ?!
48
1
 
9
 
! Отговори
до 69 преди 7 години
"......партизани или терористи", не се ли отъждествяват ?
47
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
давайте само така от както я има българия такава тежест върху бг народ никога нее имало но бг народа е свикнал като магарета и коне да тегли греха на големите крадци
46
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Днес се навършват 91 години от атентата в църквата св. Неделя извършен от БКП със съдействието на Съветския съюз . Убитите са над 200 души , а ранените над 500 , всичките невинни хора . Това е истинското лице на БКП-БСП . При това положение другари как да ви наричаме , партизани или терористи .
45
2
 
25
 
! Отговори
ази преди 7 години
Смях та дрънка. Бойко, НЕкорумпирани в ГЕРБ НЯМА.
44
1
 
11
 
! Отговори
Спеца преди 7 години
Борисов искаше да каже :"Който не е корумпиран ......", Така е , защото целия отбор на ГЕРБ е от корумпиран до по-корумпиран и като цвете отгоре се мъдри многоапартаментният , спасен от тъста си .....Цветанов!Но не плачи избирателю , Цвъки не е виновен , откъде да знае че 30000 лв за апартамент е силно занижена цена ?Та момчето си е *** физкултурник ,да не е брокер-финансист!
43
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Абе да попитам...защо форумната седенка на ГЕРБ НЕ Е в Арена Мутреец?
42
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До АнонименТия са същите, само че пребоядисани, според конюктурата.За една нощ от комунисти се събудиха антикомунисти - Борисов, Цветанов, Главчев, Велчев, Цачева и всички останали.
41
1
 
18
 
! Отговори
Висаджията преди 7 години
Даа , гущера Борисов с нова опашка и нов манталитет!Българска метаморфоза!
40
3
 
10
 
! Отговори
Gost преди 7 години
Зех да се смея кои по огладнял тои командва кучето си лае кервана си върви смях в залата доде не видим не вярваме тия пребоядисанитве от бсп кво ги праива за разнос