Да има ли ГЕРБ кандидат за президент?

Борисов и партията с дилема преди изборите
17 апр 2016 16:20, Александър Попов
71
Да има ли ГЕРБ кандидат за президент?
Снимка: Булфото, архив

Бойко Борисов е в дилема дали ГЕРБ да издига кандидатура за президент на предстоящите избори.

"Най-голямото достойнство на президента било да се разграничи от партията, която го е издигнала. Тогава трябва да се намери друг начин за издигане и за избор, в противен случай защо ще се блъскаме някой да стане президент, за да се разграничи от нас ли", зададе въпрос премиерът по време на Национална работна среща на ПП ГЕРБ.

Още по темата

Във връзка с изказването на президента Росен Плевнелиев, че не вярва в твърденият за план за дестабилизация на Балканите, Борисов заяви, цитиран от "Фокус": "Разбрах, че президента вчера се е разграничил от нашето твърдение. Това е правилно и си е негова работа".

"Предстоят президентски избори и все повече интересът се насочва на там. Не мога да разбера защо политическите партии ни питат кой ще издигаме за кандидат за президент, след като когато го изберем, за което плащаме ние с нашите политически субсидии и нашите структури, на другия ден той е длъжен вече да не е от нас. Защо тогава издигаме ние президент? На първия ден той трябва да каже: "Разграничавам се от тези, които са ме завели до там". Не мога да намеря логика. Как като излезе от нас ще е против нас. В голяма дилема съм как да постъпим като партия, защото от друга страна пък трябва да се борим, на тези избори няма да бъдем разбрани правилно”, посочи Борисов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


71
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
13
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Мачкай Боби.
15
3
 
20
 
! Отговори
БАБА КУНА преди 8 години
БОКИЧ НАЙ-КРАДЛИВ, СЛЕД ТЕБ РАЗБИРА СЕ Е ЦВЪКИ, А НАЙ-КРАСИВА КАТО БАБА ЯГА Е ЦАЧЕВА. НЯМА ДА ВИ БЪДЕ ЛЕСЕН ИЗБОРА.
14
0
 
2
 
! Отговори
Azbuki преди 8 години
Ima vreme - da si pomuslim oste malko...
13
19
 
6
 
! Отговори
demograph преди 8 години
И със свещи да търсят подходящ президент, по-подходящ от сегашния няма да намери никой. Това, че *** се спукват да го плюят не променя реалността. От каквато и гледна точка да се оценява Плевнелиев той с най-подходящият. Всички имат нужда от него.Защото, ако в България и президентът е мутра, следва:1. Спират евромангизите...И повече не нужно да обяснявам....
12
21
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Бойко смело напред народа е с теб
11
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Е какво му е на Плевнята ? Нали герберите си го харесват ? Странно...
10
15
 
5
 
! Отговори
Браво, Бойко преди 8 години
Бойко пак хвърли троловете в оркестъра.Ха сега де: Президент на ГЕРБ-***,шушумига,проводник на чужди интереси...ГЕРБ без кандидат за президент-бягство ототговорност,оставяне властта на фесовете...Виновен по всички тролски параграфи.Да, не са му от класата, освен да плюят, друго не могат.Като говори народен език,е ***.Като открива обекти е самоизтъкващ се.Катоплаща стари дългове-взема кредити,които ще плащат внуците.Освен това е откраднал6 млрд лв.(според Бареков).Абе за затвора.Смях!
9
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
O, sanctas simplicitas! Боже, спаси България от комунистите, сега ни спаси и от злото след тях! На народа вече отдавна не вярвам. Оставаш Ти, Боже!
8
2
 
4
 
! Отговори
До26 преди 8 години
Щом иска " народа" такъв президент предложете един и го изберете!
7
2
 
12
 
! Отговори
666 преди 8 години
Айде нема нужда...
6
6
 
3
 
! Отговори
681 преди 8 години
Каквото и да предложи ГРОБ, резултатът ще е като днешния в Сирия. Не се хабете хорица!
5
2
 
12
 
! Отговори
нз преди 8 години
Бокето иска някой слушко-послушко.
4
3
 
6
 
! Отговори
123 преди 8 години
До СТРАНДЖАТАА бе кой пита народа,ти си много наивен.
3
12
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Е то ако ГЕРБ не издигне кандидат, то няма да има за кого да гласуваме! Поне така ще решат 90% от българите и няма да гласуват. А това не е добре. Който и да стане президент тогава, ще е избран от неколцина само.
2
2
 
21
 
! Отговори
да преди 8 години
След Плевнелиев няма кой да гласува за ГЕРБ,те се подиграха с народа....
1
11
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Днес се навършват 91 години от атентата в църквата св. Неделя извършен от БКП със съдействието на Съветския съюз . Убитите са над 200 души , а ранените над 500 , всичките невинни хора . Това е истинското лице на БКП-БСП . При това положение другари как да ви наричаме , партизани или терористи .