ДОСТ е лоша новина за русофилите у нас

Турция е наш приятел и партньор, заяви Лютви Местан
17 апр 2016 18:33, Александър Попов
813
ДОСТ е лоша новина за русофилите у нас
Снимка: Булфото, архив

"Партия ДОСТ ще събере най-малко 10 000 членове, една трета от избирателите на ДПС заявяват подкрепа за новата политическа формация и при 50% активност на вота влизането й в парламента е сигурно”, заяви лидерът на новосъздадената партия Лютви Местан пред Анадолската агенция, цитиран от bTV.

По думите му създаването на ДОСТ е лоша новина за русофилите и лицемерите у нас, но е добра за общността.

"Зад мен има три знамена – на НАТО, на ЕС и на България, и тази партия се учреди заради тях. Целта ни е България да бъде достоен член на НАТО и ЕС, да се демократизира, допълни Местан. Има потребност от партия като ДОСТ в страната, в която живеят 1 млн. турци и мюсюлмани", допълни лидерът на ДОСТ.

Според него е тревожно, че българите търсят препитание в гурбета в Европа, а инвестициите в етнически-смесените райони са недостатъчни.

"В учредителната конференция на 10 април са се включили 1113 души, сред които 211 етнически българи, с идеята да създадат истинска либерално-демократична партия, лидерът на която няма да я ръководи, затворен в сараите си, а и той няма такива", заяви още Местан.

Той допълни, че партията ще работи за укрепването и засилването на двустранните отношения с Турция.

"Турската държава може да ни бъде много полезна с инвестиции в районите с малцинствено население. Необходима е стратегия за развитие на двустранните отношения, но трябва да се загърбят и историческите комплекси", подчерта Местан.

Той нарече южната ни съседка наш приятел и вероятен стратегически партньор.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


813
Още по темата: Лютви МестанДОСТ
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
421
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"Християнството е наложено насила от Византия" Това е последния "бисер" на поредния недоучил ***.Вземи и попрочети малко история. Това се опровергава на много места, но кой да се поинтересува. Дори археологията го опровергава. Освен исторически източници са намерени и много разрушени от турците църкви, чиито строеж се определя много преди официалното приемане на християнството, дори още преди 681-ва година. МЕСТНОТО НАСЕЛЕНИЕ СИ Е БИЛО НА МНОГО МЕСТА ХРИСТИЯНСКО.
420
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Но не е лоша новина за българофилите, защото те са свикнали и търпят.
419
14
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ей, русофили. Ананъ сиктимини!
418
11
 
3
 
! Отговори
TOP SECRET преди 8 години
Когато се приема християнството, са избити над 100 хиляди българи. Тази религия е наложена насила от Византия. Налага се една азбука, която е на базата на стара писменост, създадена през 4-и век. Прабългарите са използвали друга писменост тюркските руни. От тях са взети няколко знака и са внесени в азбуката. По времето на Борис I в България се завръщат антите славянски племена, изгонени от нашите ханове. Те налагат славянския език
417
0
 
11
 
! Отговори
Румбо преди 8 години
ДОСТ-лоша новина за русофилите?То сигурно пък другите са във възторг....С изключение на най-върлите со.р.ос.оиди,естествено.
416
4
 
3
 
! Отговори
без драми преди 8 години
Дост просто доказа българската политическа максима,че всяка партия накрая се разцепва на две ,три ,четири и тн . Ни е тръгнал да сваля властта с оръжие като някой псевдо патриоти воеводи от преди 100 г .Ни пък е влизал с пищак в университети да взема телефончетата на мацките.Ни е притискал някой до парламента и го е плюл и дърпал . Ни е крал от Балкан ,Кремиковци .Ни е създал ДПС като доносническа партия срещу българи и турци . Тепърва ще се види кой е Местан.
415
1
 
7
 
! Отговори
Бай Пешо преди 8 години
А, четвъртото знаме защо го криеш?
414
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ДОСТ ви поздравява с евроатлантическите ценности на Хафъзов.Никакво ваканцуване,никакви курорти ,никакво море-на нивата,мотиката и копане.
413
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
От коментарите на троловете излиза ,че е по-добре да си турски шпионин отколкото русдофил.
412
0
 
9
 
! Отговори
Загрижен преди 8 години
В момента всички правозащитни, провораздаващи и правоохранителни органи .. МС, Президенство, Прокуратура, Съд, следствие ... и т.н. извършват национално предетелство и директно престъпление срещу българският народ. Това с бурките хиджабите и т.н. също е финансирано от турция и СА. Незаконното преминаване на държавната граница е престъпление. Когато е масово се нарича инвазия и се отговаря с армия и оръжие !!!
411
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Кой каза ,че където се говори турски е Турция? По-голямо доказателство искаш ли? Освен това и коментарите и оценките са с *** от ДОСТ.
410
1
 
9
 
! Отговори
ЦК на ГЕРБ преди 8 години
Бита карта си ти ,даскал ефенди !!! Вземай откраднатото и бягай в Турция...
409
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Чета коментарите ви и се чудя,кое е по важно кои са русофили или че се създава турска партия ръководена от Турция с териториални претенции към България?
408
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
няма по големи *** от русофилите
407
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
руските партии са дпс атака и абв. бсп само на думи пред простия им електорат е проруска,ръководството е прозападно с интереси пари и имоти на запад.там са и децата им.
406
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
и ако не е дпс руска партия защо беше изградена от горе до долу от агентурата на дс която беше подчинена на кгб. айде сега отговорете на тоя въпрос
405
5
 
8
 
! Отговори
До стига глупости преди 8 години
От една глупост на друга. Каква икономика като на Холандия и Белгия сънувате? Как си пресатавяте крадливия и страхлив българин с ниска култура да постигне това. Трябват ни равностойни съюзници. Такива които са около нашия стандарт и именно Русия, Румъния и Сърбия.
404
3
 
18
 
! Отговори
ХРИСТО АНГЕЛОВ преди 8 години
Този измекярин е най големият лицемер и заплаха за България. Абсолютно съм сигурен , че ще събере 10000 гласа,на изселниците . Гласуване в Турция и след това на автобусите и тук .И на децата е ясно какво гласят . Ако политиците и така нареченият -Български съд- разрешат тази партия , това ще бъде краят на този тип политическо управление. някои господа ще трябва да си търсят поле за изява другаде .Предателите нямат място тук
403
1
 
20
 
! Отговори
Опс... преди 8 години
Цитирам. "Има потребност от партия като ДОСТ в страната, в която живеят 1 млн. турци и мюсюлмани" - това е откровено позициониране на верска и расова основа. За което Конституцията се произнася: Член 11 ... (4) Не могат да се образуват политически партии на етническа, расова или верска основа,...
402
2
 
12
 
! Отговори
partiii преди 8 години
По- скоро е лоша новина за българофилите, унас вече няма русофили,а само такива които обичат страната си и такива които искат на всяка цена да я унижат и разделят на части