ДОСТ е лоша новина за русофилите у нас

Турция е наш приятел и партньор, заяви Лютви Местан
17 апр 2016 18:33, Александър Попов
813
ДОСТ е лоша новина за русофилите у нас
Снимка: Булфото, архив

"Партия ДОСТ ще събере най-малко 10 000 членове, една трета от избирателите на ДПС заявяват подкрепа за новата политическа формация и при 50% активност на вота влизането й в парламента е сигурно”, заяви лидерът на новосъздадената партия Лютви Местан пред Анадолската агенция, цитиран от bTV.

По думите му създаването на ДОСТ е лоша новина за русофилите и лицемерите у нас, но е добра за общността.

"Зад мен има три знамена – на НАТО, на ЕС и на България, и тази партия се учреди заради тях. Целта ни е България да бъде достоен член на НАТО и ЕС, да се демократизира, допълни Местан. Има потребност от партия като ДОСТ в страната, в която живеят 1 млн. турци и мюсюлмани", допълни лидерът на ДОСТ.

Според него е тревожно, че българите търсят препитание в гурбета в Европа, а инвестициите в етнически-смесените райони са недостатъчни.

"В учредителната конференция на 10 април са се включили 1113 души, сред които 211 етнически българи, с идеята да създадат истинска либерално-демократична партия, лидерът на която няма да я ръководи, затворен в сараите си, а и той няма такива", заяви още Местан.

Той допълни, че партията ще работи за укрепването и засилването на двустранните отношения с Турция.

"Турската държава може да ни бъде много полезна с инвестиции в районите с малцинствено население. Необходима е стратегия за развитие на двустранните отношения, но трябва да се загърбят и историческите комплекси", подчерта Местан.

Той нарече южната ни съседка наш приятел и вероятен стратегически партньор.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


813
Още по темата: Лютви МестанДОСТ
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
361
1
 
17
 
! Отговори
Мишо преди 7 години
Ами взимай си багажа и към Анкара. Довиждане.
360
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Може ли умствено нормален българин да пише коментари в подкрепа на очевадно турската партия ДОСТ? Тази партия е противоконституционна и трябва да се забрани моментално.
359
0
 
21
 
! Отговори
ODESSA преди 7 години
Не че нещо, но тоя козел се крил във турското посолство. Да ти таковаме и нато, и пуйката и eu. Русия е нашият приятел.
358
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Защото имам една вяра, една азбука и един език с руснаците! Защото сме братя по съзнание и духовност. И оттам следва и че се разбираме като братя и ще имаме добро икономическо сътрудничество. А аз на турчин вяра нямам. Той иска да си строи джамиите и да *** Аллах, маллах. Аз такива "приятели" не искам в България.
357
0
 
1
 
! Отговори
лека смяна преди 7 години
малей, доста шизофренично се получи накрая. един *** крещи за всичките агитки.
356
3
 
0
 
! Отговори
До 460 преди 7 години
Да, обясни ако обичаш.
355
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Славянчо ти пак не си разбрал. Каза където се говори турски е част и от моята родина. Това е много по-различно от "това е Турция".Ако и ние имахме политици които да мислеха и се грижеха така за хората говорещи български извън пределите на България щяхме да ги носим на ръце, но ти като славянин няма как да го разбереш.
354
17
 
3
 
! Отговори
ДА ЖИВЕЕ ДОСТ преди 7 години
ЕДИНСТВЕНАТА ПАРТИЯ в БЪЛГАРИЯ -------ВЪН ОТ СХЕМИТЕ НА ПУТИН И КГБ!!
353
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
5 veka.... "PRIATELSTVO "
352
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
турция е просто една умираща държава, а, когато змията умира, хапе най-много и най-злобно!
351
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
В международен план положението на турция никак не е розово. Всички нейни съседи я намразиха отново за двуличната политика на война със съседите си и продажбата на "бежанци" на ЕС. Освен ЕС, съседите си и Русия, от бялата къща църен Мамбонго каза, че го боли yйката за пуйката. И както виждам в близко бъдеще турция или ще се посвие или ще изчезне.
350
25
 
4
 
! Отговори
НЕ САМО ПРИЯТЕЛ... преди 7 години
ТУРЦИЯ Е И НАШ .....СЪЮЗНИК В НАТО!!!!ВСЕКИ КОМУНИСТ И РУСОФИЛ ...МРАЗИ НАТО И ТУРЦИЯ!!!НО , ...КОЙ ОБИЧА КОМУНИСТИ И РУСОФИЛИ...ХА,ХА,ХАААААААА...??!!!САМО -----КРАДЦИТЕ, НЕКАДЪРНИЦИТЕ И НЕГОДНИЦИТЕ НА ТАТО...!!!!ДАВАЙ МЕСТАААААААА........ИЗХВЪРЛИ ГИ ОТ НС!!!!!
349
1
 
16
 
! Отговори
game1 преди 7 години
Лошо....местан се прави на русофоб, а пък доган на русофил... Сценарият на доброто и лошото ченге е в пълна сила... готви се нещо кофти за България, което пък може да доведе до нещо хубаво - политицте да идат в затвора и хората да изпитват нетърпимост към управленци престъпници !
348
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Братя българи, натам отиват нещата, че трябва да избираме между Русия и Турция! Европа няма да ни помогне като стане напечено! 5 века немците, англичани, французи подкрепяха скапаната турска империя! Само Русия може да ни спаси. Затова опичайте си умовете и избирайте между Русия и Турция! Или Русия, или Турция! Аз 100 пъти предпочтиам Русия пред тия ислямизирани фанатици! Трябва ли да обяснявам изобщо защо ?
347
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Един народ, който не помни своята история и минало, той няма нито настояще, нито бъдеще".
346
0
 
13
 
! Отговори
хахахахаааа преди 7 години
До Анонимен 440 ".....прав му път тука е Европа"Гледам евротлантическа България от вътре много стабилна, затова изобщо не гледа навън освен да изнася високотетхнологични евтини пpocтитутки да задоволяват мераците на западноевтопейците и да внася домати от Турция и от Македония защото не може да си произведе сама.
345
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ДОСТ няма как да направи нищо тъй като няма да съществува а Местан ще е в затвора за много дълго време
344
0
 
17
 
! Отговори
селяни преди 7 години
местан е ненужен на българия,да се измита при ердоган
343
1
 
17
 
! Отговори
до 451 от славянин преди 7 години
Зад Турция обаче като е било винаги стоят атлантическите ''демократи'' и пъзелът е сглобен - атлантиците зад Турция, тя зад Местан, и всички срещу България!
342
0
 
23
 
! Отговори
Няма прошка преди 7 години
Амуджите сами си затегнаха въжето, което е най-хубаво. Разпалиха старите вражди даже и с арменците. Идват тук, упражняват психологически натиск и тормоз и се вживяват като господари. Но забравят, че във врата им вече диша Русия, която пак има достъп до Черно море. Забравят също и че ние им познаваме мурафетите и чалъмите и с каквито и *** кожи да се обличат си остават подли, нечестиви и нечистоплътни сиви вълци.