ДОСТ е лоша новина за русофилите у нас

Турция е наш приятел и партньор, заяви Лютви Местан
17 апр 2016 18:33, Александър Попов
813
ДОСТ е лоша новина за русофилите у нас
Снимка: Булфото, архив

"Партия ДОСТ ще събере най-малко 10 000 членове, една трета от избирателите на ДПС заявяват подкрепа за новата политическа формация и при 50% активност на вота влизането й в парламента е сигурно”, заяви лидерът на новосъздадената партия Лютви Местан пред Анадолската агенция, цитиран от bTV.

По думите му създаването на ДОСТ е лоша новина за русофилите и лицемерите у нас, но е добра за общността.

"Зад мен има три знамена – на НАТО, на ЕС и на България, и тази партия се учреди заради тях. Целта ни е България да бъде достоен член на НАТО и ЕС, да се демократизира, допълни Местан. Има потребност от партия като ДОСТ в страната, в която живеят 1 млн. турци и мюсюлмани", допълни лидерът на ДОСТ.

Според него е тревожно, че българите търсят препитание в гурбета в Европа, а инвестициите в етнически-смесените райони са недостатъчни.

"В учредителната конференция на 10 април са се включили 1113 души, сред които 211 етнически българи, с идеята да създадат истинска либерално-демократична партия, лидерът на която няма да я ръководи, затворен в сараите си, а и той няма такива", заяви още Местан.

Той допълни, че партията ще работи за укрепването и засилването на двустранните отношения с Турция.

"Турската държава може да ни бъде много полезна с инвестиции в районите с малцинствено население. Необходима е стратегия за развитие на двустранните отношения, но трябва да се загърбят и историческите комплекси", подчерта Местан.

Той нарече южната ни съседка наш приятел и вероятен стратегически партньор.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


813
Още по темата: Лютви МестанДОСТ
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
441
1
 
2
 
! Отговори
Pasha преди 7 години
Mrete gevuri mrasni.
440
2
 
4
 
! Отговори
Бакъря преди 8 години
Ако имаше Държава,институциите нямаше да позволят на такива като този да си разиграват коня както си искат .
439
2
 
3
 
! Отговори
СВЕТЛА преди 8 години
ЗАТВОРИ СИ ГАДНИЯ ПЛЮВАЛНИК.НЕ ЗАБРАВЯЙ ЧЕ ЖИВЕЕШ В БЪЛГАРИЯ.ТИ НЕ СЕ СПРЯ С ИДИОТСКИТЕ СИ ИЗКАЗВАНИЯ.
438
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Местан-турската ***!!
437
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
И Местан като индийките с бурките.Платени от вън.Платени да дестабилизират България.Чужди алчни слугинажи.
436
3
 
9
 
! Отговори
seira преди 8 години
До неблагодарници сме 657:БИХТЕ ЛИ ПОСОЧИЛИ (АРГУМЕНТИРАНО!) КОИ СА ТЕЗИ "ДОБРИНИ" ПРЕЗ ТУРСКОТО РОБСТВО, ЗА КОИТО НЕ СЕ ГОВОРИ?!ТУРЦИЯ В МОМЕНТА (УЖ!) Е ПО-НАПРЕД ОТ НАС, НО ПРЕЗ "СОЦА" И ТУРЦИЯ И ГЪРЦИЯ, ВЗЕТИ ЗАЕДНО НЕ МОЖЕХА ДА СЕ МЕРЯТ С БЪЛГАРИЯ ПО КАКВИТО И ДА БИЛО ПОКАЗАТЕЛИ!!!ДЕВИЗА Е САМО ЕДИН:ДЕАМЕРИКАНИЗАЦИЯ, ДЕТУРЦИЗАЦИЯ И ДЕМЮСЮЛМАНИЗАЦИЯ НА ЕВРОПА!!!
435
5
 
7
 
! Отговори
дани преди 8 години
дост и дпс взаимно ще се унищожат !
434
5
 
14
 
! Отговори
ази преди 8 години
Ако се регистрира тази неоосманска партия ДОСТ , ще се потвърди ислямизирането на България.Местан, прибирай си сподвижниците и на юг ,към Босфора.Там ви е мястото.
433
4
 
18
 
! Отговори
Най-лоша преди 8 години
Най-лоша е за българофилите. Дреме им на руснаците, че сме под турски похлупак.
432
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
има отделни случаи когато някой богомил не е бил прогонван, а убиван но пак случаите на убиит българи заради християнството са малко....дори да съберем всички богомили от всички събори пак трудно ще съберем 10 000 души, а е имаоло мноог отрекли се или пък просот прокудени...малцина били "вярващите" обречени на смърт. Регистрите за хора избити в ишмето на християнската вяра са "разудавани" умишлено за да може България да иска отстъпки от Визанитя и Рим.
431
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
до 625 - не знам кой ти е преподавал по история ама големи глупости си изписал 100 000 българи са избити при пришемането на християнството? Ехаааааа, та то АСпарух е имало общо 15 000 души конница и това цисло се запзва чак до Гаврил Радомир.... според теб излезе, че цяла България е изклана.истината е че десет владетелски рода въстават - Борис наказва големците и синовете, но вес още се спори дали първите синове или всички синове. Това не са дже и 40 човека, камо ли 100 000 души.
430
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 641Лошото е, че разчиташ на турски слуга да ти реши проблемите.
429
6
 
12
 
! Отговори
руски зет като мед преди 8 години
а ние приятелче, сме лоша новина за теб и ***! имаме и още новини за теб - скоро независим Кюрдистан, скоро Иран с атомна бомба, вече Иран с С300, вече хутите с ПЗРК, вече Сирия с втора руска база! и още и още! ти почакай само!
428
6
 
9
 
! Отговори
ЕКЗАРХ ЙОСИФ преди 8 години
А какво ще стане ако в ЕС приемат директива след 30 г да сменим религията с ислямска за да не падне съюза както Рим навремето приел християнствОто за да не се разпадне империята ?
427
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ха-Ха-Ха та тоя нали беше Владимир от СДС,за една нощ стана Лютви от ДПС,или Зидаров от първите,Местан от вторите,след още някоя нощ ще е някой друг от някои трети,най-вероятно третите бъзикат другите два,опитват се и през тях на четри,пет,ама трудно става.
426
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Фили,фили,фили,фили и България след година-две нацяло ще се ухили!!
425
22
 
7
 
! Отговори
bros преди 8 години
Над 730 коментара... Съвецкото посолство се е поохарчило... :)
424
8
 
8
 
! Отговори
Българин преди 8 години
Русофили и туркофили нямат място в България.Едните да заминават в Ростов на дон, като Русия им е по-мила, а другите в Диарбекир , като им е мила Турция. България е за Българофили.
423
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Приятел и партньор се става само с някой, който уважава теб, традициите ти, религията ти и начина ти на живот. А Турция не изпълнява нито едно от тези неща. Тя има само претенции. Не само към народа, а и към територията. Такъв приятел не ни трябва.
422
6
 
2
 
! Отговори
ЕКЗАРХ ЙОСИФ преди 8 години
Християнството е религия на малЦинството .До към 4 век само 10 % са християни в Римскатата ИМПЕРИЯ .Но религията е наложена след като 300 г Рим се излага да преследва тия евреи ,араби и всякакви .Изтръпвам като си помисля,че и сега 10 % от населението на ЕС е ислям .Какво ли ще се случи .Сещайте се.А ,че е налагано с насилие е доказано не само в БГ.В Саксония да речем . Ислямът е налаган с още по - голямо ожесточение.А комунизма да не говорим .Явно и мултикултурализма .....