Борисов: Всички са решени да сложат ред в държавата!

Премиерът твърд: Всеки, който пипа в държавни пари, ще бъде наказан
18 апр 2016 19:30,
201
Борисов: Всички са решени да сложат ред в държавата!
Снимка: bTV

Правителство, прокуратура и службите са много амбицирани да сложат ред в държавата, заяви премиерът Бойко Борисов пред bTV.

Tой подчерта, че корупцията дори и да е малък проблем, може да се превърне в много голям. "Наред с всички задачи и тази трябва да се свърши, обществото и хората да знаят, че всеки който пипа в държавните пари ще бъде санкциониран и наказан. Онова, което ставаше последните 20 години не може да стане сега", отсече премиерът.

Той посочи, че е предупредил членовете на ГЕРБ, защото голяма част от кметовете, областните управители, народните представители и министри са от партията или неини близки. "Трябва да дадем личен пример", изтъкна премиерът.

За готвените проверки и "изненади" Борисов заяви, че няма да има компромиси. "ДАИ не очакваше и видя, че пощада няма", отсече министър-председателят. Той даде за пример и Държавният Фонд Земеделие, както и Държавната агенция за бежанците.

"Преди всяка служба работи сама за себе си, след това докладват на прокурорите, той когато има време го гледа и ставаше едно дълго, тягостно и на практика нямаше резултат , когато организирахме в едно звено ГДБОП, ДАНС, митничари, данъчни и наблюдаващи прокурори се събраха над 3 млрд. лв. повече", посочи Борисов.

Дали министърът на здравеопазването д-р Петър Москов ще продължи да бъде на поста след скандала с внесените от Турция ваксини, Борисов заяви, че първо трябва прокуратурата да свърши работата си.

"Убедени сме, че това, което Москов е направил с ваксините не е в ущърб на държавата. Не знам някой по-кадърен да е имало като министър от Москов и да се е опитвал да прави по-смела реформа в здравеопазването и затова ГЕРБ стои зад него", подкрепи Борисов здравният министър Петър Москов.

"Лекарствата поевтиняха, фармацевтичните компании връщат пари в бюджета", посочи още премиерът. 

"Не броя ДСБ за опозиция, тъй като са част от РБ, които са в управляващата коалиция", категоричен бе премиерът. "Има ли РБ подписано коалиционно споразумение с ГЕРБ? ДСБ са част от РБ", отсече Борисов. "Но как ще са от РБ, който е от управляващата коалиция и са в опозиция. Не ги броя за опозиция", категорично заяви Борисов.

"Радан Кънев и Атанас Атанасов са си опозиция, те си говорят. Всички останали работят", посочи министър-председателят.

"Никой не би посмял и не е посмивал да бърка във Фонд "Земеделие”, защото първо са европейски пари и второ са огромни разплащанията там", каза премиерът във връзка с проверките във Фонд "Земеделие". Той посочи още, че се правят проверки по сигналите. Борисов заяви, че е разговарял с шефа на ДАНС, който му я обяснил, че агенцията има добра база за работа.

"Мен ме интересува работи ли се и има ли битка с корупцията, ако има такава там", посочи още премиерът.

По повод доброволните отряди по границата, които правят "граждански арести", премиерът поясни, че тези отряди не са нужни. "Армията и полицията полагат огромни усилия не са ни нужни такива отряди, имаме нужда от сигналите им", посочи Борисов.

Във връзка с казаното от главния прокурор Сотир Цацаров, че гражданските отряди се появяват, когато държавата не е достатъчно силна и ефективна, премиерът съжали, че само това е фокусът. По думите му Гранична полиция и Армията полагат големи усилия. Той посочи, че всеки ден службите задържат по 50-60 души. Борисов каза още, че по границата с Гърция и Турция няма ограда, а тя е дълга около 1000 км и увеличаването на персонала там ще струва скъпо.

Борисов заяви, че дори и нелегалните мигранти някъде да проникнат, след това те биват хванати във вътрешността на страната.

Във връзка с външната политика на страната премиерът заяви: "Ние не работим срещу Русия, аз искам те да са ни партньори, но защитавам българския интерес".

"Аз работя, взимам решения, на базата на които за десетилетия после ще се промени профила на България. Важно е да вземеш решенията, да устоиш, да нямаш страх и да имаш воля - руснаците ценят това, защото знаят, че работя за българския интерес", заяви премиерът.

"Аз искам руснаците да са ни партньори, но защитавам българския интерес, българския газ, българската икономика и българския народ да растат нагоре”, каза още министър-председателят.
каза още министър-председателят.

Дали ГЕРБ ще се включат в президентската надпревара, премиерът заяви, че партията ще и ма своя кандидат-президентска двойка.

"Всеки,който ще иска да я подкрепи, е добре дошъл. Ще говорим това, коя ще е тя юни-юли. Да не се надяват, че на някой ще му сдадем властта, че няма да участваме”, каза още Борисов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


201
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
120
0
 
1
 
! Отговори
Dellyan преди 8 години
Ko stana, kade e reda? Pokajete da go vidim!:-)
119
0
 
2
 
! Отговори
михаела преди 8 години
благодаря за минусите на 97 коментар!Това още веднъж доказва че тези които използуват цинизъм и вулгарен език са утайките в обществото-коментарите им се обезсмислят!
118
0
 
2
 
! Отговори
михаела преди 8 години
До Ново 20Не съм никъкъв ``***``-тези наименования са ми чужди! Не учасвам в никакви схеми-обикновен коментатор съм! Явно щом видите някой по-различен от вас много се дразните
117
1
 
3
 
! Отговори
михаела преди 8 години
До Ново 20НИКОГА НЕ СЪМ се зовала така! Пишете нещо смислено спрете да се заяждате! Аз казах че съм против циничните и злобни коментари-и веднага получих много минуси-какво следва от това-че тук властва цинизма и злобата при коментарите!
116
1
 
5
 
! Отговори
избирател преди 8 години
Ама пич,ти тва го дрънкаш,от как прибра партийната книжка от БКП,в секцията!!!По моему,ти сложи ред единствено в своя си живот.Отстрани и продължаваш да отстраняваш своите си конкуренти.За нас масите,става все по-зле и по-зле.То бива лицемерие и нарцисизъм,но ти си клиничен случай брат.
115
0
 
3
 
! Отговори
михаела преди 8 години
До антонименсамо врагове са ви в главата! Всички вие с тези цинични и злобни коментари сте доста жалки!знаете само да злобеете! ЦЕЛИЯТ ВИ КОМЕНТАР ПО ТОЗИ НАЧИН СЕ КОМПРОМЕНТИРА!
114
2
 
1
 
! Отговори
михаела преди 8 години
До Анонименкакто искаш свободна държава сме! Можеш да сложиш и анонимен от най-анонимните!
113
0
 
6
 
! Отговори
Наблюдател преди 8 години
"Всеки, който пипа в държавни пари, ще бъде наказан"- Ха, ха.... вица на деня!
112
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Бойко, толкова зле България не е била от 30- те години на миналия век.Икономически, демографски социално, свят да му се завие на човек.С ускорени темпове затъваме в блатото.Всички са наясно, само вие велможите живеете в абстрактен, нереален свят-
111
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Аз ще си сложа име Катя и Михаела сл. път. За да изляза от странство :)
110
0
 
3
 
! Отговори
гражданин преди 8 години
ББ не работи за българския интерес, а срещу българския интерес и народ, като ни продаде на руснаците за лакеи и роби. Всички интереси, които имаме от връзки с Русия, са предадени, за да накарат Русия да прокара газ тук по проекти, по които ще се вземат корупционни милиони, а за България - нищо и дори вреда.
109
1
 
1
 
! Отговори
катя преди 8 години
Толкова много минуси събирам на коментарите ми в които пиша че анонимниците са страхливци имат циничен език! Браво-това доказва само едно-тези коментатори са утайката на обществото!Сега ако получа и на този коментар минуси ще се радвам че съм права!
108
0
 
3
 
! Отговори
михаела преди 8 години
До АнонименТук се вижда какви са повечето коментари-на анонимни страхливци и циничен език-всичко това ги обезсмисля! Злобата и истерията не водят до нищо!
107
0
 
2
 
! Отговори
Маврудий преди 8 години
За да има живот в БЪЛГАРИЯ, всички от ГРОБ трябва да са в затвора! Цвета ГРОБАРКАТА каза че трябва да има партиен живот за ГРОБ?! А бе Буда *** Мафитски, то за народа живот няма само за вас и вашите мафиотски кръгове има живот! За да има ред в България трябва да се забранят партиите!!! България е била добре само когато мафията е нямала проявление като партийни организации!! Имуществото на вси1ки мафиоти ЦВЕТА,БУДА ***,ЦЕЦО,МЕЦО,ДОГАН,МЕСТАН,ДЕЛЯН трябва да се изземе,РЕВОЛЮЦИЯ!!
106
0
 
7
 
! Отговори
ЖОРЖ преди 8 години
Мутрата се престраши И ВЕЧЕ ВТОРИ ПЪТ СЕ ПОЯВЯВА В НЯКАКЪВ ДИАЛОГ. Това е начинът ДА СЕ ИЗЛАГА. Макар да не позволява волни въпроси, все пак СЕ РАЗБРА , ЧЕ НЕ ЗНАЕ ДЪЛЖИНАТА НА ЮЖНАТА НИ ГРАНИЦА , НЕ ЗНАЕ ЗА ОГРОМНОТО НЕОДОБРЕНИЕ ЗА ПРЕЗИДЕНТА , ЗА МОДЕЛА ,,ПЕЕВСКИ,, , КОЙТО ТОЙ НАЛОЖИ.Видяхме един НЕАДЕКВАТЕН , ИЗОЛИРАН ОТ ЕЖЕДНЕВИЕТО НА ДЪРЖАВАТА , ОГРАНИЧЕН В МИСЛЕНЕТО СИ ЖАЛЪК, ОХРАНЕН ЧОВЕК. Следващата журналистическа стъпка ДА Е ДИАЛОГ С ПРОТИВОМИСЛЕЩ. Да лъсне МАХЛЕНСКИЯ МУ ЛИК.
105
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тоя трябва да го влачат след някой джип, като онзи изстрадал пес
104
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ГЕРБ са пасмина, но докато се събуди народа ще е прекалено късно... Предупреждавам, нека след 2-3 години да не плачем че парите са опоскани открадени и се окаже че трябва да се връщат тонове дълг. Нека да знаем че за всичко са виновни ГЕРБ, ББ и ЦЦ конкретно.
103
0
 
4
 
! Отговори
шизофреник преди 8 години
Б.Б.: "Южната ни граница е над 1000 киломентра"Истината - Южната ни граница е точно 752 км. На юг България граничи с Турция, като обяата ни граница е 259 км. Освен това България граничи с Гърция, като общата ни граница е 492 км. Как на този психо*ат обяснява, че имаме над 1000 км граница. Сигурно гледа карта на България от 12 век.
102
1
 
5
 
! Отговори
Тинев преди 8 години
Та тоя има поглед на изпекрал човек. Та тоя е за лудницата.Лъжец, лъжец от класа. Като ти каже " добър ден " по-добре гледай къде е слънцето.
101
2
 
4
 
! Отговори
Господине преди 8 години
Какви решения, гусине? Такива дето щели да променят България за 10 години?Даването на спирките в София на Пеевски?Даването на магистралите на Агромах и Хидрострой? Безбройните кражби на милиони от "малки" поръчки или унищожаването на малкия и средния бизнес?