Какво прави България с визите за САЩ и Канада?

Евродепутатът от БСП Момчил Неков прати писмо до премиера Борисов
35
Какво прави България с визите за САЩ и Канада?
Снимка: Булфото, архив

След решението на Европейската комисия да не предлага въвеждането на визи за хора от САЩ и Канада, въпреки задължението ѝ да стори това, евродепутатът от БСП Момчил Неков прати писмо до премиера Бойко Борисов и външния министър Даниел Митов, за да ги попита каква е позицията на правителството.

Още по темата

Той отправи също така въпрос до Еврокомисията за законосъобразността на нейните действия, които са против интересите на България, съобщиха от пресофиса на евродепутата. 

Неков припомня, че след като САЩ и Канада не са поели конкретен ангажимент за отпадането на визите на някои страни от ЕС, сред които и България, Европейската комисия е длъжна да предложи въвеждане на визи за една година за гражданите на двете страни.

Румънското министерство на външните работи реагира светкавично и заяви, че ще трябва да се преразгледат отношенията ЕС-Канада, докато не се постигне безвизов режим за румънските граждани, но въпросът е каква е позицията на България, настойчиво пита евродепутатът.

Според Момчил Неков, ако не се постигне безвизов режим за българи, има реална опасност за ограничаване на икономическите интереси на страната ни.

"Не може да се говори за свободна търговия, докато гражданите на едната страна имат право на свободно движение, а гражданите на другата страна не", допълва българският евродепутат.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


35
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
1
 
1
 
! Отговори
N 15 преди 8 години
Защо номер 15 не се вънува от визите за Русия, не ми е ясно ??
21
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До бивш гласоподавателЗаплатата му е 18 К евро. Второ, кажи му да пита за позицията на правителството тези които са го избрали. Там е верният отговор.
20
3
 
7
 
! Отговори
бивш гласоподавател преди 8 години
Тоя пикльо стана евродепутат случайно, щото беше 15 в списъка с личните преференции, съответно БСП тогава беше с бюлетина 15 и много от бабите като гласуваха за БСП слагаха и в личините преференции кръстче на 15 вместо на 1 Станишев.Сега кюта там в Европарламента и от време на време подава гласче по некой популярен въпрос, е.бас.и всеки така може, а заплатката е евродепутатска - мин 5-6 хил.евро на месец .И аз за толкова пари ще питам по три пъти накакво става с визите със САЩ И Канада
19
0
 
2
 
! Отговори
Turkish Power преди 8 години
Licemerni i mazni EU deputati....uvajete Bulgariya i grajdanite y! Nalojete vizi na USA i Canada!
18
1
 
11
 
! Отговори
ПАТРИОТ преди 8 години
КАКВИ СА ТИЯ ЛИЦЕМЕРНИ СЪЮЗНИЦИ, КОИТО НЕ НИ ДАВАТ ВИЗИ, А НИЕ НА ТЯХ ДАВАМЕ!ЧРЕЗ МАРИЦА-1 И МАРИЦА-3, АМЕРИКАНЦИТЕ ЗДРАВО И НЕОСНОВАТЕЛНО НИ ИЗТОЧВАТ ОГРОМНИ ФИНАНСИ, А КАНАДСКА ФИРМА НИ ДАВА ЖЪЛТИ СТОТИНКИ ЗА ДОБИВА НА ЗЛАТО И МНОГО ДРУГИ ЦЕННИ МЕТАЛИ НА КОНЦЕСИЯ И БЕЗ КОНТРОЛ ОТ БЪЛГАРСКИТЕ ВЛАСТИ! ДОКОГА!!!НЯКОИ ОТ НАШИТЕ ВЛАСТНИЦИ СИ ПЪЛНИ ГУШАТА И НЕ ГО Е ЕНЯ ЗА БЪЛГАРСКИТЕ ИНТЕРЕСИ!
17
0
 
5
 
! Отговори
Djin преди 8 години
При традиционно раболепното отношение на управляващите към "началниците" няма начин да не се отнасят към държавата по този начин! А има ли България визи за американци и канадци?
16
2
 
4
 
! Отговори
Мнение преди 8 години
Ами като някои другари пишат по форумите колко хубаво е било при соца,колко велик е Путин, искаме си социализма и т.н., така ще бъде.Всичко това се чете и се докладва където трябва.Посланиците са за това.Ясно е че България не е дорасла за безвизов режим.
15
0
 
17
 
! Отговори
АБВ преди 8 години
Какво прави ли? Нищо, но затова пък го прави с огромно желание. Не съм привърженик на комунистите - социалистите, на в случая младият комунист - социалист Момчил Ников е прав да задава този въпрос. Всички започваме да се питаме , дали сме по - малко европейци от немците например.В Европа май мерят с двоен аршин - чували сте този израз, нали?Те за едни визи не искат да ни помогнат, а ако стане нещо по - сериозно, какво ли ще правят?
14
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Георги 14Как стигна до тези умозаключения - кой за какво е виновен. Прилича на един стар виц - имаш ли кибрит? - не - значи си п***л.Модерните демократи са старите комунистически пр*****ки. Хората нямат вина, че бандите във властта са подкрепени от западните демокрации. Все пак така им се позволява да си правят каквото поискат в България и с България.
13
11
 
3
 
! Отговори
Георги преди 8 години
До 13,Всъщност Русия е виновна за съществуването на хора като теб, които на свой ред са виновни за изброените по долу нещица. Ерго, прав си, Русия е виновна.
12
2
 
20
 
! Отговори
@@@@@@@@@@@ преди 8 години
Нека Плевнелиев излезе и каже истината, а тя е, че агресора Русия е виновен за наличието на визи за САЩ и липсвата на такива от САЩ за България! За тез двойни стандарти е виновна само и единствено Русия! Тя също е виновна, че ни е освободила и после сме се лутали дълго без цел и посока! Тя е виновна за това, че демокрацията не се оказа каквто си е мислихме ние...Къде си , Плевньо?! Обясни на хората!
11
11
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
българина не ще в САЩ, ами в РУСКАТА ФЕДЕРАЦИЯ!!!Там Рамзан ще ни пази от ордите на ИДИЛ, а ние ще работим достойна работа!
10
33
 
7
 
! Отговори
Гражданин преди 8 години
Абе младо,това ли ти е дерта на теб - визите за Америка и Канада ?! Светът отива към война ,тоя ни приказва за визи?! Абе вие там ,от БСП да не мислите да бягате към Канада или САЩ та бърза-те да си осигурите визи ?! Момчето е евродепутатин и е много далеч от тежненията на обикнове ните хора и техните нужди:)))Прости му,Господи - той не знае какво за кого да иска!
9
3
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Братята американци ни освободиха от съвецко робство и ни донесоха банани и демокрация и сега имаме свобода! "Свободата, Санчо, е едно от най-ценните блага..."
8
4
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Какво прави България ли?Нищо, ама от сърце!
7
4
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Митов е пракалено зает да дискутира въпроси със свински опашки, вместо да си седне на задникъ и да свърши работа по компетенция за 5ст. ОСТАВКА! !
6
4
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Стпахливия Циркаджия ББ не го интересува за интересите на хората и държавата, а единствено интересите на мафията, олигархията и да не се търси откраднатото от него. За тази цел той е готов да продаде интересите на България. Ще прави всичко което искат от него Меркел и ЕС, за да не му спират еврофондовете ,които той и приятелите му крадът и да не му изкарат кирливите ризи.
5
2
 
9
 
! Отговори
Miitko преди 8 години
Nie sme ravni s drugite hora...A zasto taka te na nas udriat vizi ?!
4
3
 
17
 
! Отговори
15 laleta преди 8 години
Bravo, Momchile! :-) stom ne padat vizite za bulgari v canada i usa, i za tehnite grajdani da ima vizi za vhod v eu!:-):-):-):-):-)
3
3
 
30
 
! Отговори
zeus преди 8 години
Позицията на правителството е наведена към ЕС докато прави като вятъра на Чичо Сам :)