Какво прави България с визите за САЩ и Канада?

Евродепутатът от БСП Момчил Неков прати писмо до премиера Борисов
35
Какво прави България с визите за САЩ и Канада?
Снимка: Булфото, архив

След решението на Европейската комисия да не предлага въвеждането на визи за хора от САЩ и Канада, въпреки задължението ѝ да стори това, евродепутатът от БСП Момчил Неков прати писмо до премиера Бойко Борисов и външния министър Даниел Митов, за да ги попита каква е позицията на правителството.

Още по темата

Той отправи също така въпрос до Еврокомисията за законосъобразността на нейните действия, които са против интересите на България, съобщиха от пресофиса на евродепутата. 

Неков припомня, че след като САЩ и Канада не са поели конкретен ангажимент за отпадането на визите на някои страни от ЕС, сред които и България, Европейската комисия е длъжна да предложи въвеждане на визи за една година за гражданите на двете страни.

Румънското министерство на външните работи реагира светкавично и заяви, че ще трябва да се преразгледат отношенията ЕС-Канада, докато не се постигне безвизов режим за румънските граждани, но въпросът е каква е позицията на България, настойчиво пита евродепутатът.

Според Момчил Неков, ако не се постигне безвизов режим за българи, има реална опасност за ограничаване на икономическите интереси на страната ни.

"Не може да се говори за свободна търговия, докато гражданите на едната страна имат право на свободно движение, а гражданите на другата страна не", допълва българският евродепутат.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


35
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
2
 
41
 
! Отговори
Очевидно преди 7 години
Докато паднат визите за САЩ,ходенето там напълно ще се обезсмисли....
1
4
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Какво прави България с визите за САЩ и Канада?- Е как какво?! То е ясно - плюе Русия...Няма как да има държава като цялата ни политическа върхушка е изградена от деца и внуци на комунисти, с купени дипломи