Миков vs. Борисов: Сееш ли сила, ще жънеш саморазправа!

Според лидера на БСП в България действат правилата на джунглата
19 апр 2016 11:07,
46
Миков vs. Борисов: Сееш ли сила, ще жънеш саморазправа!
Снимка: архив Булфото

Лидерът на БСП Михаил Миков обвини силовия маниер на управление на премиера за доброволческите отряди срещу бежанците.

"Демонстрацията на сила, която се прави от властта, от Бойко Борисов, години наред, тя възпитава такъв тип поведение – на саморазправата", каза соцводачът.

Според него наличието на граждански патрули показва "отсъствие на държава, независимо дали става въпрос за бежанците или за саморазправите. Когато няма държава, в сила влизат правилата на джунглата. Законът в нашето общество, където държавата отсъства, е законът на силния, на джунглата. И говорим, че сме в Европа, парадоксално е", каза Миков пред bTV.

Още по темата

Лидерът на БСП коментира и твърдението на премиера Борисов, че България е доста социална държава, след като пенсионерите получават добавки за Коледа и Великден.

"Ако не беше тъжно, щеше да е доста смешно", отвърна Миков и припомни, че у нас работникът получава средно 15,5% от средната европейска заплата, а БВП, който произвежда, е около 45% от средноевропейския.

"Това правителство е виновно, че усилва тенденцията на асоциалност на политиката. Тя следва от прокарвания години наред либерален модел, в който печалбата е в основата на всичко, а трудът е смачкан", каза още лидерът на социалистите.

Той не отмина и темета за Делян Пеевски, след като снощи премиерът обяви, че депутатът от ДПС напуска страната и с тази дъвка се приключва.

"Не знам, трябва да питате него. Не съм забелязал засега да напуска страната или поне няма официално изявление по този въпрос", каза Миков. Според него не трябвало да се коментира отделно поведение, а накъде върви България.

Според Миков спирането на обществени поръчки е "въпрос на преразпределение и стряскане от невъзможността да се плаща по тях. Външният дълг се влага за неща, които не носят възвръщаемост", каза той.

Лидерът на БСП обясни, че оградата по границата с Турция е "типичен пример как когато няма прозрачност в обществените поръчки, не се случват обектите. Някакви пари се харчат, а не се постига целта".

Михаил Миков похвали БСП, че тази година показва изключителна воля за обновление – близо 50% от председателите на общински съвети са нови и навлизат много млади хора. Той обаче отказа да каже дали БСП ще има отделен кандидат за президент.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


46
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
0
 
2
 
! Отговори
ha ha преди 7 години
Присмял се хърбел на щърбел....
21
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Миков , ниска ни е производителността, защото ни е огромна непроизводствената сфера, бюджетните ллежали.В реалният сектор се работи повече и по-качествено отколкото в Европа.
20
0
 
2
 
! Отговори
naleg преди 7 години
Това което казва 18 е вярно.
19
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Погледнете мненията и гласуването в свободните форуми,чуйте хората какво говорят по улиците и кафенетата.И при целия този негативизъм към Борисов,ГЕРБ пак водели.Как става това всеки се пита.
18
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Нещастните *** на тиквения фекалий нямат ум за да оборят казаното от Миков.Затова повтарят рефрена за пиенето.По която и тема да тролят, личи безсилие и малоумие.Такива са избирателите на тиквата-проЗДти като него самият.
17
2
 
19
 
! Отговори
Ред арми преди 7 години
Борисов освен заплахи и сила друго няма какво да посее. Той е един *** и ограничен човечец, който има силно изразена мания за величие
16
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
За ГЕРБ по съвест гласуват не повече от 5-6% от българите.Останалото е корпоративен вот,купен вот и огромни изборни измами.
15
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Миков пиел.Че то по-добре мъжът да пие,отколкото да ходи по гей-паради,както правят сорошките слуги.
14
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ГЕРБ-ВИДИМИ РЕЗУЛТАТИ!Взет непосилен дълг от 16 милиарда без лихвите,който така и не се разбра за какво е.Нови по-високи цени на ток,винетки,градски транспорт.Замразени доходи и пенсии.Увеличена пенсионна възраст.Сринато образование-децата вече учат,че 5 века сме съжителствали с турците в пълна идилия,а руснаците са ни развалили тоя рахатлък.Унищожено здравеопазване-ще ни вземат пръстови отпечатъци като на престъпници.Жестока демографска катастрофа-50000 души по-малко за година.Фалшифициран вот.
13
11
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Бсп дали ще влезне в следващия парламент?
12
21
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
само герб завинаги
11
1
 
16
 
! Отговори
до 9 преди 7 години
Извинявай,умнико,ама престани да говориш за миналото.Какво е било на 9-ти септември нито аз съм видял,нито ти.Тук говорим за настоящето,а то е трагично,както и бъдещето.50 000 по-малко българи само за една година.Кой е виновен.Сигурно Хан Аспарух.
10
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А, оградата кой я унищожи преди това? Не бяхте ли вие от бсп, заедно със заставите? Кое правителство в България е създало нещо? След 89г всичко е в разруха, унищожено за отрицателно време. Предприятията, фирми, замеделие, животновъдство, икономика, армия, полиция и т.н. Нали сте в опозиция, трябва да ревете, а като сте на власт всичко е наред, както всяка една партия, независимо да ли е на власт или не.
9
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Пеевски напускал страната......?!?!Ашкулсун бе ***.Значи идваш, крадеш на воля а после по-живо по-здраво те изпращат в чужбина с откраднатите милиарди.БРАВО!!!Браво на мат'риала.
8
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Като чета постовете мога да каза само едно.С такъв мат'риал се получава такъв прИмиер-клоун.Ще го кажа за 1000001 път.......българите са един малък но за сметка на това мнооого про*ст народ.
7
0
 
6
 
! Отговори
Наздраве! преди 7 години
Значи Пеевски напуска страната и с тази дъвка е приключено?Ми направо да си кажем : Бития бит,е..ания е..ан!За е..ано дупе,цяр няма!
6
4
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Абе няма никакво значение какъв е Миков и дали пие(та кой ли не пие).Важното е,че това което каза сутринта е 100% истина.
5
13
 
7
 
! Отговори
AZ22 преди 7 години
Мишо, а наздраве!
4
14
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И говорим, че сме в Европа, парадоксално е", каза Миков пред bTV.Прав е Миков - парадоксално е в ЕС да има диви камуняки и проруска сгaн.
3
4
 
10
 
! Отговори
На снимката преди 7 години
На снимката - един алкохолик и една мутра ! Единия надупен към Русия, другия към САЩ, но и двамата - предатели !