Христов и Коцева да се защитават, ГЕРБ и кмет - невинни

Против задължителното гласуване съм, заяви Борисов
Обновена: 22 апр 2016 18:17 | 22 апр 2016 18:14, Александър Попов
60
 Христов и Коцева да се защитават, ГЕРБ и кмет - невинни
Снимка: БТА

Сега, вече с подадени оставки, всеки един от тях може да отива и да си защитава тезата дали е виновен или не е. Но партията и кметът на София не носят отговорност за техните действия. Така коментира от Шумен Бойко Борисов актуалната тема от деня - скандалът с обществената поръчка за спирки на градския транспорт в София. Както Dnes.bg писа, заради него Борисов поиска  оставката на депутатката от ГЕРБ Ирена Коцева и на заместник-кмета по транспорта Любомир Христов.

"Сутринта говорих с г-жа Фандъкова първо. Тя беше в Амстердам. И мнението ни беше, че трябва да се отстрани незабавно зам.-кмета. То не е и първия сигнал за него. В парламента пък аз лично поисках от г-жа Ирена Коцева да си подаде оставката, защото е недопустимо когато ние предлагаме за събота и неделя данък върху служебни коли, върху коли на бизнеса, зам.-кметът да отива в Самоков, на гости, със служебен автомобил. Това е недопустимо за мен и затова санкциите са възможно най-тежки", каза премиерът.

Той засегна и темата за задължителното гласуване и заяви, че той винаги е бил против него.

"Промените в Изборния кодекс бяха коментирани дълго и широко в парламента - няколко предложения имаше на Патриотичния фронт, разговаряха с мен сутринта и ние като коалиционен партньор, който се съобразява с мнението на други партии в коалицията, подкрепихме тези решения", разясни позицията си Борисов.

Моето отношение към съдиите и към прокурорите се вижда от това, което можем да предоставим като правителство, не само като заплати, но и като сграден фонд и условия за работа, заяви още министър-председателят, който откри обновената сграда на Административен съд в Шумен. И посочи, че към края на годината се очаква да бъде открита и сградата на съда в София (Военното НДК).

"Една великолепна сграда за съдии, прокурори и следователи, за десетки милиони левове", каза премиерът.

В началото на церемонията бе отслужен водосвет за здраве от отец Димитър. Сред официалните гости на събитието бяха председателят на ВАС Георги Колев, министърът на правосъдието Екатерина Захариева, представители на Висшия съдебен съвет, председатели на административни съдилища в Република България, кметът на Община Шумен Любомир Христов, областният управител Донка Иванова и др.

Министър Екатерина Захариева посочи, че най-добре съдът ще покаже независимостта си чрез бързи, мотивирани и справедливи актове. По думите ѝ, данните за българското административно правосъдие по отношение на бързината на правораздаването втора поредна година е под 200 дни, което нарежда България и българското административно правосъдие в Топ 3 на държавите членки на ЕС.

"Сградата на Административния съд в Шумен е закупена през 2011 година от първият кабинет на ГЕРБ за 2,6 млн. лв. От 2015 година са отпуснати средства в бюджета на Министерството на правосъдието в размер на 1,1 млн. лв за ремонта ѝ", каза още министър Захариева.

Борисов заяви още, че е обещал да отпусне 8 млн. лв. за изграждане на нова спортна зала в Шумен. Той припомни, че вече са отпуснали 500 хил. лева за подготовка и почистване на терена на бившите казарми, където ще бъде изградена спортната зала.

"В цяла България, където и да отида, хората искат днес да се случи всичко, а това, че 25 години не се е случвало, много бързо забравят", добави премиерът.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


60
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
МУТРАТА не знае, че тази сграда е строена от Тодор ЖивковКакво открива и той не знае
21
2
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Колев Г-н гербераст, и с още по големи да крещиш това няма да накара хората да заобичат твоя тиквен идол.
20
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Всички рано или късно така ги изпращат-усмихнати !
19
0
 
21
 
! Отговори
ПЛАМЕН преди 7 години
ОНАЯ С ОЧИЛАТА КАКВО РЕЖЕ И ТЯ ЛЕНТИЧКИ ,ТИКВАТА Е РАЗКАРВА НА ВСЯКЪДЕ С НЕГО СИГУРНО И НОЩЕМ Е С НЕГО А АЗ ЧАКАМ РАБОТЕЩА СЪДЕБНА СИСТЕМА
18
19
 
0
 
! Отговори
Колев преди 7 години
До Анонимен 19ДА ВСИЧКО Е ТАКА. ПОНЯКОГА ПИША ПО НЕЩО ТУКА САМО ЗАРАДИ ТОВА,ЧЕ ЧЕРВЕНИЯ *** СЕ ПРЪСКА ОТ ЗЛОБА И НЕРВИ ОТ КОМЕНТАРИТЕ КАТО МОИТЕ. ОБИЧАМ ДА ГИ НЕРВЯ---ТОВА МЕ ЗАБАВЛЯВА.
17
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Защо да те блокират,както казваше фелдкурат Ото Кац:,,...в този живот трябва да има шутове"
16
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И електронното и задължителното гласуване са глупост и застрашават националната сигурност. Задължително няма как да се направи в чужбина, а щом няма изборни секции в чужбина, значи не е задължително и за българите в България иначе се задължават само българите в България да гласуват. Електронното пък може да докара на власт турчин или американски африканец за премиер на България с чужд паспорт или агент на чужди служби. ГЕРБ и демократи с патриоти закриват България.
15
18
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Г- Колев , в този сайт червения *** пишеше още по злобно преди изборите и какво стана , нищо но от сърце . ГЕРБ спечели кметовете във всички големи градове , а БСП в нито един . Така , че каквото и да пишат просто не умеят да правят пиар .
14
15
 
5
 
! Отговори
Колев преди 7 години
ЕТО,ЧЕ ВСИЧКО Е ТАКА КАКТО НАПИСАХ. СЕГА Е МОМЕНТА ДА МЕ БЛОКИРАТЕ КАКТО ВИНАГИ.
13
1
 
16
 
! Отговори
До Колев преди 7 години
Лично аз разполагам само с един минус,обаче ти го дадлх от сърце
12
1
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Мутрата е шеф на мафията в България и това се доказва ежедневно. Уж бори контрабандата за млд,а няма вкарани контрабандисти в затвора,защо!!!!???? Мутрата бодро заяви че приятелят му Пеевски напуснал страната с откраднатите млд. от бедния български народ, но отговорност и присъда няма да има, защо!!!??!!Спира обществени поръчки, виновни няма, защо!!??
11
0
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
О светъл ден,на този на снимката,как само,ще му ходи едно карирано костюмче !
10
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Господи, какъв ерудит. Още малко и ще настигне бай Тошо .
9
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Защо никой не пита премиера, защо никога не се задържа за по-вече от час във Варна? Мълвата е че Варна е подарена от Б.Б. на мафията и затова той не се вясва там. Тук се раздават не само спирки, а цели булеварди и мостове.
8
1
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Невинни са разбира се,в централния градски затвор и там до един са невинни,като ги питаш !
7
0
 
32
 
! Отговори
НЕ ОСТАВКИ преди 7 години
а ПРИСЪДИ чакаме
6
0
 
22
 
! Отговори
ЩЕ ВАЛИ ЛИ БЕ БАЦЕ преди 7 години
Оставки ще падат ли от небето. Или КАМЪНИ чакаш да ти паднат на главата. Може и да дочакаш както си я подкарал през просото
5
1
 
21
 
! Отговори
ТОЙ Е СВЕТЕЦ преди 7 години
а ПАРТИЯТА МУ като детски хор
4
1
 
25
 
! Отговори
ОПГ ГЕРБ с БОС ББ преди 7 години
Как не се намери ЕДИН прокурор като в Италия да ги разнищи МАФИЯТА-ГЕРБ
3
2
 
26
 
! Отговори
де е го преди 7 години
Къде го Пеевски ,да не станал шеф на ДАНС ,а Борисов и Бъчварова да не знаят?