?500 за бежанец, ?150 за пенсионер. Нещо се обърка...

Борисов припомни предложението си да се затворят границите на ЕС
Обновена: 25 апр 2016 16:40 | 25 апр 2016 16:30,
152
?500 за бежанец, ?150 за пенсионер. Нещо се обърка...
Снимка: архив Ройтерс

Премиерът Бойко Борисов призна, че държавата дава в пъти повече пари за бежанците, отколкото за пенсионерите.

"По 400-500 евро на месец са за плащания на бежанец, което е в пъти повече от пенсията на един български пенсионер, която е около 150 евро на месец", каза министър-председателят по време на среща на кампанийни мениджъри на ЕНП.

"С една дума изведнъж се получи едно рязко разминаване между желаното и действителното", каза още Борисов. Той обясни и, че "един абсолютно неоспорим лидер в Европа, какъвто е канцлерът Ангела Меркел" е била поставена под напрежение.

"А това, което тя направи за последните 10 години, ще остане в историята", каза още премиерът. Борисов обясни, че България харчи много пари и усилия, за да докаже, че е истинска шенгенска граница.

Още по темата

"И колкото и да ни е трудно – се справяме. Под ударите на популизма много европейски държави се поддават", допълни той и даде за пример СИРИЗА. "Сега от последните избори, които наблюдавам в Европа, все повече това се развива като политика", каза още премиерът.

Бойко Борисов предупреди ЕНП, че ако не е гъвкава и бърза и не взима правилните решения, всяка грешка ще се наказва тежко. Премиерът съжали, че преди година Европейският съвет не е приел неговото предложение да се затворят за бежанците всички граници на ЕС.

"Предложих им решения, трябваше поне десет съвета да се проведат след това, поне десет, от тях поне 3-4 извънредни и всъщност да се вземе решението, което им предлагах тогава. Само че има още един милион бежанци повече в Европа, а решението беше простичко и прагматично – затваряме всички граници на ЕС и оставяме само официалните контролно-пропускателни пунктове и всеки, който иска да влезе в Европа минава през КПП-то, взимат му се отпечатъци, регистрира се, здравно се обезпечава и тогава продължава по пътя си за където иска да отиде", разви идеята си Борисов.

Той допълни, че ако бежанец не иска да го приемат в Австрия, Полша, Чехия, Словакия или Унгария, да не се пропуска нататък, защото трябва някъде да отседне.

"Там където отседне, трябва да се направи бежански лагер, да му се осигури храна, прехрана, човешко съществуване", обясни Борисов.

Според него това би било честно и за самите мигранти, защото не стават лесна плячка за каналджиите.

"Честно е и към техните семейства, които продават къщи, продават имоти, за да осигурят пари за това пребиваване", допълни премиерът. Той предупреди, че социалните системи на най-развитите държави вече прегряват.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


152
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
93
0
 
0
 
! Отговори
rrr преди 7 години
rrrr
92
3
 
0
 
! Отговори
44 преди 7 години
Бойко действа правилно по отношение на имигрантите. Повече едва ли може при този луднал европейски и световен елит. На когото не му харесва поведението на Бойко, да си представи, че на негово място в България е Меркел, па си покани половината свят на гости.
91
0
 
0
 
! Отговори
Лом преди 7 години
До Анонимен 105Щото турският посланик се изказа остро и срещу 30 км. ограда. Била проява на враждебност към Турция. Как си го представяте тук да дойдат унгарците да строят? Това е деликатно равновесие. Достатъчно е Турция да каже на бежанците: пускаме ви да ходите в България - с боси крака ще ни прегазят. Не ограда, само сила може да ги спре, но това засега е табу, живи ще ни изядат световните сценаристи, ако приложим насилие. Пък и ако насилието избухне тук, България става бойно поле.
90
1
 
4
 
! Отговори
Валентин преди 7 години
Бойко Борисофф туфлек без граници...
89
0
 
7
 
! Отговори
Някой преди 7 години
Не е ли по- нормално първо да се осигури "нормално човешко съществуване" на възрастните хора, които живеят с мизерните пенсии, а цял живот са работили за България??? Същите тези хора, които на ден им се "полага" само по 1 кисело мляко на ден и по 1 хляб? Хората, които системно биват грабени, насилвани и убивани от различни банди *** навсякъде по села и паланки?
88
0
 
3
 
! Отговори
?! преди 7 години
Има ли нещо нормално в нашата държава?
87
0
 
7
 
! Отговори
ганьо преди 7 години
е Боко чак сега разбра
86
2
 
18
 
! Отговори
до българите преди 7 години
Уважаеми сънародници,не разбрахте ли че от това *** нищо не зависи,господарите отвъд океана са му дали хранилка и той играе по свирката им.Европа също не е независима отдавна.Истинският премиер/президент/политик трябва да следва националните интереси,друг е въпроса за колко време ще му спретнат я физ.елиминиране я революцийка.Бог да пази България.
85
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Само чудо може да ни спаси.Да се помолим, дано Господ ни чуе.
84
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Защо не протестирате?Може би, защото няма кой да ни организира?Българите сами сме си произнесли присъдата като сме изгонили децата в чужбина и сме оставили точно тези хора да управляват държавата.Или трябва да се протестира, или да приемем, че се ликвидира българския народ по тези земи и да млъкнем.
83
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Такъв Геноцид е нямало дори по време на Османско , а сега какво е да видиш
82
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Taka e pri Gerberastkata ***
81
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ми що не прие да се изгради оградата между България и Турция с помощта на Австрия и Унгария? Щеше да ни излезе безплатно. А, намаше да има комисионни ли?Щото мислиш за народа български ли? Да се покажеш щедър и да даваш на търтей 6 пъти повече отколкото на нашите майки и бащи ли?Я всичките пришълци под охрана да си изработят хилядарката като чистят коритата на реките, че пак ще почнат наводненията.Немските психолози го доказаха, че пришълците се побъркват от безделие. Прати ге на работа.
80
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И още го търпите този на власт?
79
0
 
19
 
! Отговори
р.дълбок преди 7 години
И сега какво-парите за втора пенция в общия кюп,та да се разпорежда Горканов и да слага в буркани?!!
78
0
 
13
 
! Отговори
Жан преди 7 години
До ПРАВ Е БОКО....98...Ей заради *** като теб си заслужаваме участа с Боко,Меди,Плевльо и т.н.
77
0
 
7
 
! Отговори
манафко преди 7 години
До ПРАВ Е БОКО....98...Извинете, но ме съмнявате, че сте гей.
76
0
 
33
 
! Отговори
дебел депутат преди 7 години
няма сто и педесет евро пенсия има 150 лв пенсия,40г трудов стаж-160 лв пенсия европейска да не се забравя мизерници.
75
17
 
1
 
! Отговори
ПРАВ Е БОКО....98... преди 7 години
ЗА ДАЛАВЕРАДЖИЙТЕ ОТ РУСКО-ЧЕРВЕНАТА МАФИЯ -----ЯКА КАЛЪЧКА И МЕТЛАТАААААААА.....ХА,ХА,ХАААААААА....ПРИ БОКО ----НЕМА ЛАБАВО!!!!/.....ше го преживеете ,бе...ха,ха,хаааа/
74
6
 
5
 
! Отговори
ДГД-българи... преди 7 години
ТОЛКОВА ДАВА ЕВРОПА -----ПО 500-? , за бежанци!ТОЛКОВА ДАВАТ ОТ БКП/ДС--В БЪЛГАРИЯ /по 150-?-на човек/ТАКА ВИ УРЕДИХА ОТ "ПАРТИЯТА -МАЙКА":-----ВКАРАХА ВИ ПАРИТЕ ЗА ПЕНСИИ В БЮДЖЕТА , ЗА ДА ИМА КВО ДА ПРИВАТИЗИРАТ "ЧЕРВЕНАТА МАФИЯ ОТ ***-20!ЖАЛБИ ПО ВЪПРОСА---НА *** -20!!!