Борисов към Слави Трифонов: Добре дошъл на избори

Из сбирката на властта: За изборите, социологията, Слави...
Обновена: 26 апр 2016 21:43 | 26 апр 2016 19:48, Анисия Иванова
339
Борисов към Слави Трифонов: Добре дошъл на избори
Снимка: архив Булфото

Нямам страх от Слави Трифонов, добре дошъл на избори, когато иска. Това заявява премиерът по време на срещата му с представителите на парламентарните групи, подкрепящи управлението, сочи стенограмата от срещата.

”Разбира се, тогава няма да има по три часа на ден в национална телевизия възможност да си прави своята политика. Демокрацията е хубаво нещо, но е виден конфликтът на интереси, защото никоя друга партия няма възможност по национална телевизия, иначе всяка партия може да си направи телевизия и да си говори по цял ден, но в национална телевизия по три часа - час и малко вечер и час и малко на обяд - всеки ден - да биеш срещу правителството и това да се приема за нормално?! Но, както виждате, години наред е така. Отиде ли на избори, той няма да може вече да го прави. Ние, ГЕРБ, нямаме притеснения от Слави Трифонов - когато искате, тогава правете референдума”, заявява премиерът, цитиран от пресцентъра на МС.

„Но това да ни се вменява, излиза, че имаме притеснения от него. Затова държа това, ако може, да бъде променено. Държа, защото не искам, омръзна ми да ме е страх от Татяна Дончева и Слави Трифонов, което е абсурд! С Татяна Дончева съм се явявал на избори, резултатът беше 70:30%. Нека да дойде и другият, добре да е дошъл”, казва още Борисов.

Според стенограмата премиерът настоява в деня на изборите да се пускат социологически резултати. Няма да се забранява създаването на местни коалиции и няма да се скъсява периодът за агитация. По искане на премиера той остава 30 дни.

По темата за машинното гласуване вицепремиерът Миглена Кунева обяснява, че това е крачка напред и ако то не се направи промените в ИК ще са козметични. То ще бъде въведено за не повече от 500 секции.

За гласуващите в чужбина Борисов предлага те да пращат гласа си и по пощата с нотариално заверено пълнощощно, на което Красимир Каракачанов от ВМРО обяснява, че по този начин само от Турция ще се получат 400 000 гласа в писма. РБ поиска секциите в чужбина в една държава да са до 50.

Чух най-гадните неща, които могат да се чуят за партиите, коментира премиерът Борисов. От секциите в чужбина 50% са за ГЕРБ - над 26 000 гласа, посочва той. Реално вариантът до 50 секции засяга единствено Турция - само там местата за гласуване са 139, признаха от мнозинството.

Премиерът смята, че около задължителното гласуване засега се вдига само шум, а на практика от това, което е направено до момента, то не е задължително.

Другият ключов проблем е дерегистрацията от избирателните списъци като санкция за негласувалите. “Като ги дерегистририш, вместо 5 млн. стават 2,5 млн. Върху тях изчисляваш процентите на партията, изборната бариера. И залагаш политическа нестабилност - това е най-опасното”, казва Румяна Бъчварова. Тогава с 1% ще влизат партиите, добавя Цветан Цветанов. Всичко друго е поправимо, но това може да ни вкара в криза, настоява Бъчварова. Предупреждава, че ще настане хаос с броенето кой е гласувал, след като ГРАО не може сега да изчисли кои са действителни и кои не.

По време на срещата се повдига въпроса и за гласуването в Турция, за политиката на южната ни съседка, за секциите в чужбина, за младите хора и за обществения им дълг да гласуват.

Според представителя на РБ Найден Зеленогорски "трябва да се замислим защо младите нямат нужда от възпитание, образование и не осъзнават, че трябва да отидат да гласуват".

Насрочването на референдум ще бъде от правомощията на президентската институция, се реши още на срещата.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


339
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
262
0
 
1
 
! Отговори
Шаран БГ преди 7 години
ГРЕШКА !! Техни величества, конституционните съдии,задължително първо и единствено бранят наложеният вече четвърт век политически модел и политиците, които са се срастнали с него!! Въобще не им пука за Конституцията !! Защо не разрешиха провеждането на Референдума, така както бе заложен и подписан от хората, а ни принуждават да гласуваме само за удобни на властниците въпроси??Депутатите трябва да са 480 на брой, със всичките им привилегии и облаги, а народа - кучета го яли.....НАЛИ ????
261
1
 
2
 
! Отговори
анонимен преди 7 години
До ангел ВЕЛИКО НАРОДНО СЬБРАНИЕ СЕ СВИКВА СЛЕД РЕФЕРЕНДУМ В КОЙТО ИМА ИСКАНЕ ЗА СМЯНА НА ДАДЕН ЗАКОН С НОВ ОБИКНОВЕННОТО НС НЯМА ПРАВОМОЩИЯТА НА ВЕЛИКОНАРОДНОТО -----ЗАТОВА И ЗАКОНА ЗА ЗАДЬЛЖИТЕЛНО ГЛАСУВАНЕ Е НЕЗАКОНЕН И КС ЩЕ ГО ОТХВЬРЛИ ЗАТОВА Е И КОНСТИТУЦИОНЕН СЬД---ДА БРАНИ КОНСТИТУЦИЯТА
260
0
 
2
 
! Отговори
анонимен преди 7 години
До Анонимен БАРЕКОВ ПОД ПСЕВДОНИМ--БАРАКУДАТА СЬЩО Е ВИНОВЕН ЗА КРАЖБАТА В КТБ НО КЛЮ4А Е В ИСКРЬОВ
259
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не мога да понасям Слави,но напук на Тиквата може и да гласувам за него.
258
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Слави ще излезе по голям лъжец от Бареков.Последният вече не се обажжда каква *** е в Брюксел...Кога ще се покажат кирливите ризи /парите с които излъга народа/ Защо никой нве потърси тези пари от каде бяха откраднати ? Ето за това никой не му се гласува за която и да било партия..
257
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Слави е пореднито гевезе напляскано от Борисов.Само гледайте...
256
4
 
6
 
! Отговори
Пича с Москвича преди 7 години
"Някои казват, че нашата власт се клати! И на коча мадурите се клатят, ама не падат!" - Тодор Живков
255
3
 
10
 
! Отговори
П.Петров преди 7 години
До Анонимен 303,Чалгата и сапунките не прощават ! Яко убиват мозъчни клетки !Ако се беше зачел по-внимателно, щеше да разбереш, че около 50% от коментиращите са наясно, че Трифончук и Борисов са един дол дренки, както един от коментиращите много вярно ги нарече "селски бекове" - прости като гъбено семе, но със самочувствие.
254
14
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Леле голям страх ги разтресе герберастите, почнаха яко да бълват срещу Слави, защото той единствен може да събори престъпното управление на БорисовСлави ПРЕЗИДЕНТ!!!!!
253
1
 
17
 
! Отговори
Поли преди 7 години
А защо не се реши да се гласува само от Европейския съюз, а не от Турция? Защо хора, които не им пука за България ще определят вота?
252
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ако слами искаше дествителна промяна други трябавше да са въпроси1. Нулева префернция2. Стопроцентово машинно гласуване3. Намаляване на депутатите - без уточнение на бройка4. отмяна на двойното гражданство
251
2
 
10
 
! Отговори
ангел преди 7 години
Славчо просто ИЗКОПИРА въпросите от предишния референдум за задължителното гласуване , а ако ДЕИСТВИТЕЛНО искаше промяна то трябваше да иска свикване на Велико нар. събрание , само то може да намали броя на депутатите.
250
7
 
13
 
! Отговори
Колио преди 7 години
А трябва да имаш страх защото за 26 години в България правителства е свалял Слави,и ерпетата и платените от теб ранобудните.Като Слави просто изпя стани стани юнак Балкански а ти плати милиони на ранобудните.
249
9
 
20
 
! Отговори
васил преди 7 години
Само Слави липаваше, нали Барека изчезна , та трябва някои да го замести.
248
2
 
27
 
! Отговори
sante_dog преди 7 години
Защо всички казват "референдума на Слави"? Референдума не е за Слави Трифонов, Бойко борисов или който и да е. Идеята е задават се въпроси и народа решава. Като сте против промяната - гласувате с против и готово. Но зад подписката са застанали 600 000 души което си е 10% от глас имащите хора (та това е повече от хората гласували за РБ). Тук не се пита да стане ли Слави премиер, а прости въпроси. И аз не съм съгласен с всички но ще гласувам на когато и да се проведе питането!
247
4
 
17
 
! Отговори
П.Петров преди 7 години
Драги ми сънародници, не си мислете, че мутро-олигархията, която ви дои вече 26 години случайно ви дава да избирате между едни и други селски тарикати. Те си имат социолози, политолози, психолози, които са наясно, че в "държава" на андрешковци се гласува за *** !Ласкае ви власт имащите да се допитват до вас, но колко компетентно е мнението на хора, прочели не две книги на месец, а в живота си ( Винету и преписаните от Трифончук вицове примерно), както са 42% от населението?
246
6
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Аз на този манипулативен, вулгарен и лицемерен тип Слави Трифонов, със сатанински вид и поглед, не му вярвам когато казва Добър вечер, той очаква да му повярвам с някакъв съчинен от частната му свита от клакьори референдум с мътни уловки за простолюдието, за да се намърдат във властта ..... всички!? НИКОГА!! Отвращава ме, окупирал е целия ефир с просташките си формати! Има ли край алчността му?!
245
0
 
6
 
! Отговори
ази преди 7 години
Надцакване ??
244
4
 
11
 
! Отговори
Самотния рейнджър преди 7 години
Винету кани Славуца да изпушат лулата на мира но Високият шоумен вдишва с носле бели магистралки и не чува предложението ...
243
1
 
34
 
! Отговори
Йоцич преди 7 години
"Нямам страх от Слави Трифонов..."======================================А от кого имаш страх, приятелю?