Квадратче "Не гласувам": Самтаймс уин, самтайм люн...

Депутати в спор за подобен избор, бил двоен стандарт
27 апр 2016 13:30,
91
Квадратче "Не гласувам": Самтаймс уин, самтайм люн...
Снимка: Булфото

"Самтаймс уин, самтаймс люн"... Репликата на Христо Стоичков на култовия му английски, която в превод би трябвало да значи "Понякога печелиш, понякога губиш" се превърна в убедителен арсенал по време на дебатите за и против квадратче "Не гласувам за никого" в бюлетината.

Още по темата

Втора седмица депутатите продължават с приемането на поправките в Изборния кодекс, с които се правят сериозни реформи в изборното законодателство. 

Парламентът прие да се въведе квадратче "Не гласувам за никого" в бюлетината и за президентските избори. На вчерашната среща при премиера партиите се разбраха, че гласовете в него няма да се броят за действителни, за да не се вдига изборната бариера. Очаква се по-късно това да бъде прието.

БСП го подложиха на критики. "Това е демагогия, гласът или е действителен, или не", каза депутатът Чавдар Георгиев.

Колегата му Янаки Стоилов предупреди, че ако вотът "Не гласувам" бъде недействителен това ще деформира гласовете на останалите партии след преразпределението.

Той предложи, ако 20% са отбелязали "Не гласувам", това да значи, че 20% от местата в пленарна зала ще останат празни. Филип Попов от БСП също разкритикува двойния стандарт. 

На критиките на социалистите реформатарът Петър Славов отвърна, че целта на изборите е да се чуе гласът на избирателите и квадратчето "Не гласувам" служи за това.   "И в заключение ще цитирам класика: "Самтаймс уин, самтаймс люн", каза Славов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


91
Още по темата: нсИзборен кодекс
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Направете вота негативен, т.е. да се гласува против, 4% бариера да остане, т.е. в парламента да влизат само партиите получили по-малко от 4% неодобрение. Местата в НС се разхърлят обратнопропорционално на полученото неодобрение. Тогава и без задължителен вот, избирателната активност ще се вдигне до небесата, само заклетите гъбари и рибари няма да изневерят на хобитата си.
21
1
 
4
 
! Отговори
поговокка момшийска преди 7 години
Зорлен гюзюлюк олмаз(насила хубост не става).Може ли на сила някой да хакара друг да го харесва?Еми който не глагува що не пратят еничерите милиционери да го пребият от бой и да го вкарат в конслагер като едно време?това гласувайте,а на по късен етам може и колове да ви избиват по улиците червени фашисти.......
20
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Нека да има и квадратче"Боцко завинаги в Хераково като оператор на биологична единица".
19
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Много хора не гласуват защото не харесват никого от кандидатите.Как така няма да им се зачита мнението.Щом има масово неудобрение кандидатите да си 'ОДЯТ.Следващите моля.Иначе няма оправия.
18
0
 
24
 
! Отговори
жеко преди 7 години
много правилно, ако отбележат 50% процента "не гласувам" , 50% от депутатите да ги няма, не повече от 100 човека трябва да са депутати, 240 много ни крадат
17
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Сложете две кръгчета с един дирек между тях.
16
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Стига сте ни занимавали с избори, платени шматки от днес беге. В Рударци, на 15 км от София, мутрите на небезизвестния Людмил Стойко, шеф на Дюни ад, хотел Родина и цялата железария в България са застреляли в главата 17 годишно момиче! Какво блеете ***!? Или ви в страх да пишете! *** долни!
15
1
 
12
 
! Отговори
Атанас Илиев преди 7 години
Квадратче в бюлетината - ***.
14
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
От 25 години гласувам с един много хубав член на ТКЗС-то. Този член им го пускам на всички селски тарикатчета да му се радват.А най-много му се радват тези които са с наклонностите на Рада Дълбоката.На тези избори ще им го пусна този член на ТКЗС-то но този път ще го оцветя да му придам по голяма естественост на главата.
13
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Добавете квадратче "Да бъде обесен на площада".
12
2
 
7
 
! Отговори
asd преди 7 години
Квадратче "Не гласувам": Самтаймс уин, самтайм люн...ПОРЕДНОТО ГЕНИАЛНО!
11
2
 
25
 
! Отговори
АЗ преди 7 години
Предлагам и квадратче среден пръст, ще е хит за сезона!
10
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Май никой не е прочел статията. Това, че ще има графа "не подкрепям никого", не означава че ако повечето българи гласуваме против всички, депутатите няма да продължата да лапат.Гласовете на гласувалите противно ще се разпределят пропорционално към големите партии - ГЕРБ, БСП и ДПС. Така че управляващата коалиция БОСТАН се запазва пак ... за съжаление.
9
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
При масов резултат "не гласувам за никого" всички кандидатури трябва да отпаднат от надпреварата и да бъдат заменени с нови кандидати, а не смешници като Плевнелиев да печелят изборите с общо 25% от гласовете на избирателите в България, при 50% избирателна активност.
8
0
 
18
 
! Отговори
Пипи преди 7 години
Интересно ще стане ако повече от 50 % са гласове за "не подкрепям никого". Как тогава партиите ще обясняват, че представляват толкова и толкова избиратели и са спечелили с убедително мнозинство? А ако изберем депутати, които са повече от 50 % и не подкрепят нито един проектозакон в парламента? Направо цирк.
7
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Много сте недоволните, като чета мненията и почвам да се страхувам за тая сбирщина в парламента, която ни управлява. Това май ще е последната мирна година в новата история на България!
6
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Предлагам също да има и графа КОЯ ПАРТИЯ МИ ПЛАТИ ДА ГЛАСУВАМ !
5
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Да има и квадратче с надпис "Всички депутати да върнат откраднатото в предишния си мандат"
4
2
 
17
 
! Отговори
сбъркана работа преди 7 години
Eвридей сейм шит!
3
2
 
22
 
! Отговори
А преди 7 години
КУЛТА НА ПРАЗНИЯ ПЛИК ЩЕ Е УБЕДИТЕЛЕН.