Квадратче "Не гласувам": Самтаймс уин, самтайм люн...

Депутати в спор за подобен избор, бил двоен стандарт
27 апр 2016 13:30,
91
Квадратче "Не гласувам": Самтаймс уин, самтайм люн...
Снимка: Булфото

"Самтаймс уин, самтаймс люн"... Репликата на Христо Стоичков на култовия му английски, която в превод би трябвало да значи "Понякога печелиш, понякога губиш" се превърна в убедителен арсенал по време на дебатите за и против квадратче "Не гласувам за никого" в бюлетината.

Още по темата

Втора седмица депутатите продължават с приемането на поправките в Изборния кодекс, с които се правят сериозни реформи в изборното законодателство. 

Парламентът прие да се въведе квадратче "Не гласувам за никого" в бюлетината и за президентските избори. На вчерашната среща при премиера партиите се разбраха, че гласовете в него няма да се броят за действителни, за да не се вдига изборната бариера. Очаква се по-късно това да бъде прието.

БСП го подложиха на критики. "Това е демагогия, гласът или е действителен, или не", каза депутатът Чавдар Георгиев.

Колегата му Янаки Стоилов предупреди, че ако вотът "Не гласувам" бъде недействителен това ще деформира гласовете на останалите партии след преразпределението.

Той предложи, ако 20% са отбелязали "Не гласувам", това да значи, че 20% от местата в пленарна зала ще останат празни. Филип Попов от БСП също разкритикува двойния стандарт. 

На критиките на социалистите реформатарът Петър Славов отвърна, че целта на изборите е да се чуе гласът на избирателите и квадратчето "Не гласувам" служи за това.   "И в заключение ще цитирам класика: "Самтаймс уин, самтаймс люн", каза Славов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


91
Още по темата: нсИзборен кодекс
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Репликата на Христо Стоичков на "култовия" му английски.
1
2
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Когато е мнозинство гласувалите в квадратче "Не подкрепям никого" всички кандидати да не могат да се кандидатират отново за един мандат и да подадат оставка веднага. На това просто нещо по света го наричат ДЕМОКРАЦИЯ ,ЗА ТОВА ГО НЯМА В НАШАТА СТРАНА.