Страстната (изборна) седмица за Борисов: Много шум за нищо!

"Човек всеки ден трябва да се амбицира и в същото време да бъде смирен"
29 апр 2016 10:15,
129
Страстната (изборна) седмица за Борисов: Много шум за нищо!
Снимка: архив, Булфото

Премиерът Бойко Борисов е доволен от постигнатите компромиси по променения Изборен кодекс, но е недоволен от нападките срещу ГЕРБ, че с тези промени партията му цели служебна победа на едни бъдещи парламентарни избори.

"Всеки ден правя компромиси, то е трудно да се нарече коалиция, ние сме подписали коалиционен договор с РБ, за да не изпаднем в криза като Испания, създадохме този формат. Що се отнася до тази седмица имаше една хубава постановка: "Много шум за нищо". Думата е "задължително", но гласуването не е задължително, защото няма санкции, но шумът за това го има", коментира той пред БНТ.

Още по темата

"Нито един анализатор не излезе да каже, че това са предложения на БСП, на ПФ. Чух само, че ГЕРБ търси служебна победа. Под натиска на останалите бяхме готови да се откажем и от позициите са за гласуването в чужбина. И това беше тежък компромис. Всичко това струва много пари.

ГЕРБ искахме да приемем от 4 на 3 седмици кампаниите, защото обикалят, обикалят - това са пари. Ако трябва да обобщим какафонията, която се създаде - имаме задължително гласуване, което изобщо не е задължително, референдумите си останаха по старому, секциите в чужбина също", обясни Борисов.

Според премиера най-лесното било да се препратят текстове при президента, който да наложи вето.

"Аз положих всички усилия да не отива при него спорна тема. Стига му, че два пъти прави служебни правителства, партиите се издънихме на практика", коментира той.

По думите му през изминалата седмица е станало ясно, че между ГЕРБ и ДПС не може да има съвместна работа.

"Върнахме се в старата позната история. Традиционното ДСБ - уж дясно, но с нож в гърба на ГЕРБ. От вчера започна истинската опозиция... ПФ разбраха, че ако могат да разчитат на някой, това е ГЕРБ. Надявам се и АБВ да останат стабилни, защото с вицепремиера Калфин работим добре. Пенсионерите вече четири пъти получават надбавки по време на този кабинет, това по медиите все едно не се е случило", отчете Борисов.

Министър-председателят се похвали, че утре пак е подсигурен правителствения самолет за владиците, които ще отидат и ще донесат от самия Божи гроб свещения огън.

"Дай Боже да се запали, защото нали знаете, че не сигурно дали ще се запали, след това ще го разпръснат за Великден по всички храмове и манастири в България, за да може българите от самия източник на огъня да запалят свещичката.

Днес всички християни, всички българи ще намерят време да отидат до църквите и да минат под плащеницата, да се смирят. Човек всеки ден трябва да се амбицира и да доказва най-доброто от себе си и в същото време да бъде смирен. Смирение, смирение, смирение – това го е казал Господ", настоя премиерът.

На въпрос кога трябва да се прощава премиерът каза, че "неслучайно в нашата религия има и такива дни. Има цяла седмица за прошка, когато Господ е писал заветите е знаел, че колкото и човек да се старае триста шейсет и няколко дни все ще сгреши някъде. Оставил е време, когато човек е направил нещо не добро, да се извини и да поиска прошка от най-близките си и от хората пред които мисли, че е сгрешил", каза още Бойко Борисов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


129
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
76
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен116 Шапка ти свалям!Натресе го !
75
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 114 Аидее ,,близача ,,нещо по въпроса ! Облиза ли го !Такива сте си ,умни ,ентелегентни .
74
0
 
5
 
! Отговори
ате арт ист преди 7 години
Някой е ***,а друг-предник.Въпрос на вкус,казало кучето и си облизало...
73
0
 
14
 
! Отговори
куку преди 7 години
какво супер сладко момченце ни управлява Малка красива главичка с къдрева косичка СЛАДУР Имахме си правешко бостанско плашило срам за България Нашета тиква два пъти по голяма от главите от държавниците с които се среща Това е много мозък ли има или бръмбарите я правят Медицинска загадка??????????????
72
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 110По-добре Дуппы." отколкото ***!
71
2
 
1
 
! Отговори
тролгеносен преди 7 години
До фринтифлюшАз съм атеист, ***. Ти се правиш на "христиенин"!. Аз поне не лъжа! ***!
70
3
 
2
 
! Отговори
фринтифлюш преди 7 години
До тролгеносенИ аз се чудя защо нетролове четат жадно *** и преглъщат от кеф,вместо да се отдадат на пост,смирение и молитви на светлия празник?
69
3
 
11
 
! Отговори
тролгеносен преди 7 години
Другари, ***, след като навсякъде се афиширате, че сте "християни" забравихте ли, че днес е Разпети петък?????? И на този ден не се спряхте!! Ама и "християни" сте!
68
1
 
22
 
! Отговори
БАБА КУНА преди 7 години
ГОЛЕМИ КРАСАВЦИ БАШ МУТРИТЕ В ГЕРБ. ВИЖТЕ НА СНИМКАТА МУТРАГЕН 1 НА ДЪРЖАВАТА, СЛОЖЕТЕ ДО НЕГО ЦЕЦКА ЦАЧЕВА И ЦВЪКИ КРИВАТА ГЛАВА И СИ ПЛЮЙТЕ В ПАЗВАТА. УДАРЕТЕ И ПО НЯКОЕ ПИТИЕ ЗА ДА УСПЕЕТЕ ДА ЗАСПИТЕ И ДА ЗАБРАВИТЕ ТИЯ КАРАКОНДЖОЛИ.
67
2
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Пожарникар,охранител,мутра=премиер
66
4
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Бати Бойко!Пиша ти бавно,защото знам,че ти е трудно и четеш бавно.Време е да събереш политическите мъдреци,които след 1989г унищожихте БГ-икономика и половината народ,прочети им на глас следното американско "четиво преди разсъмване" и обмислете кой път да хващате: през гугъла:" Американская Империя перестает рассчитывать силы"
65
1
 
30
 
! Отговори
ГРЪБ преди 7 години
Ако не беше истина щеше да е смешно!
64
2
 
42
 
! Отговори
ЕДИН ОТ НАРОДА преди 7 години
САМО АКО ЗНАЕШ ,ЧЕ ВЕЧЕ СЕ СЧУПИ НИВОМЕРЪТ ЗА ИЗМЕРВАНЕ НА ЗЛОБАТА НИ КЪМ ТЕБ И ВСИЧКИ ПОЛИТИЦИ В НАСТОЯЩИЯТ МОМЕНТ ПРОСТО НЯМА ДА СЕ ПОКАЗВАТЕ ДА ДРАЗНИТЕ НАРОДА. ЗАЩОТО ВИЕ НЕ ЖИВЕЕТЕ В РЕАЛНОСТТА НА НАСТОЯЩАТА БЕДНОСТ И БЕЗИЗХОДИЦА НА ОБИКНОВЕНИТЕ БЪЛГАРИ РАБОТЕЩИ ПО ЗА 400-500 ЛЕВА И С ТИЯ ПАРИ ДА ИЗДЪРЖАМЕ СЕМЕЙСТВО ,ДА НАХРАНИМ ДЕЦАТА СИ ,ДА КУПИМ ЛЕКАРСТВА ЗА НЕМОЩНИТЕ СИ РОДИТЕЛИ.......АЛЧНОСТТА ВИ Е ЗАСЛЕПИЛА НАГЛЕЦИ !
63
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Имаме 10 божи заховеди.Въпросът е кой ги спазва и ако не ще има ли последици или се минава метър?!
62
2
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Вгледайте се внимателено в погледа от снимката.Този поглед не ви ли напомня за погледа на Москов.Може би го е прихванал от него.Няма да се учудя и ако вече са започнали да спят заедно.Защото след раздялата с манафина Кокинов, Борисов е доста самотен.
61
2
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Леле майко!!! И това ....нещо ни е все още премиер!!!!!!!! А Пашата как те е карал да джавкаш като кученце по мутренските сбирки през 90'те няма ли да споменеш бе, мърда мутренска
60
1
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
В Големите градове-Бабите хвърлят пачки през балконите, улиците задръстени от коли ,магазините пълни с опашки от чакащи с пълни колички....това е днес живота в големите градове.В Малките градчета и селата мизерията и беднотията е пълна. Там няма нови коли, има каруци и 20 год. бараки, няма опашки, в единствения магазин се купува основно хляб и сирене от 3лв. ......Това е днес България по ГЕРБерски - разделена и с две лица.
59
0
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
България има един проблем, от който произлизат всичките ни беди: - смазваща корупция ПП Горното води до: 1. Бедност 2. Социално неравенство 3. Липса на перспектива за голямата част от населението 4. Масова емиграция 5. И още много други последици
58
19
 
1
 
! Отговори
гьгьгь преди 7 години
90% от коментарите са прочетени от другия ***,който ги "коментира"
57
20
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
hihihi. 90% от коментарите са написани от един и същи ***. Личи си от 100 км.