Страстната (изборна) седмица за Борисов: Много шум за нищо!

"Човек всеки ден трябва да се амбицира и в същото време да бъде смирен"
29 апр 2016 10:15,
129
Страстната (изборна) седмица за Борисов: Много шум за нищо!
Снимка: архив, Булфото

Премиерът Бойко Борисов е доволен от постигнатите компромиси по променения Изборен кодекс, но е недоволен от нападките срещу ГЕРБ, че с тези промени партията му цели служебна победа на едни бъдещи парламентарни избори.

"Всеки ден правя компромиси, то е трудно да се нарече коалиция, ние сме подписали коалиционен договор с РБ, за да не изпаднем в криза като Испания, създадохме този формат. Що се отнася до тази седмица имаше една хубава постановка: "Много шум за нищо". Думата е "задължително", но гласуването не е задължително, защото няма санкции, но шумът за това го има", коментира той пред БНТ.

Още по темата

"Нито един анализатор не излезе да каже, че това са предложения на БСП, на ПФ. Чух само, че ГЕРБ търси служебна победа. Под натиска на останалите бяхме готови да се откажем и от позициите са за гласуването в чужбина. И това беше тежък компромис. Всичко това струва много пари.

ГЕРБ искахме да приемем от 4 на 3 седмици кампаниите, защото обикалят, обикалят - това са пари. Ако трябва да обобщим какафонията, която се създаде - имаме задължително гласуване, което изобщо не е задължително, референдумите си останаха по старому, секциите в чужбина също", обясни Борисов.

Според премиера най-лесното било да се препратят текстове при президента, който да наложи вето.

"Аз положих всички усилия да не отива при него спорна тема. Стига му, че два пъти прави служебни правителства, партиите се издънихме на практика", коментира той.

По думите му през изминалата седмица е станало ясно, че между ГЕРБ и ДПС не може да има съвместна работа.

"Върнахме се в старата позната история. Традиционното ДСБ - уж дясно, но с нож в гърба на ГЕРБ. От вчера започна истинската опозиция... ПФ разбраха, че ако могат да разчитат на някой, това е ГЕРБ. Надявам се и АБВ да останат стабилни, защото с вицепремиера Калфин работим добре. Пенсионерите вече четири пъти получават надбавки по време на този кабинет, това по медиите все едно не се е случило", отчете Борисов.

Министър-председателят се похвали, че утре пак е подсигурен правителствения самолет за владиците, които ще отидат и ще донесат от самия Божи гроб свещения огън.

"Дай Боже да се запали, защото нали знаете, че не сигурно дали ще се запали, след това ще го разпръснат за Великден по всички храмове и манастири в България, за да може българите от самия източник на огъня да запалят свещичката.

Днес всички християни, всички българи ще намерят време да отидат до църквите и да минат под плащеницата, да се смирят. Човек всеки ден трябва да се амбицира и да доказва най-доброто от себе си и в същото време да бъде смирен. Смирение, смирение, смирение – това го е казал Господ", настоя премиерът.

На въпрос кога трябва да се прощава премиерът каза, че "неслучайно в нашата религия има и такива дни. Има цяла седмица за прошка, когато Господ е писал заветите е знаел, че колкото и човек да се старае триста шейсет и няколко дни все ще сгреши някъде. Оставил е време, когато човек е направил нещо не добро, да се извини и да поиска прошка от най-близките си и от хората пред които мисли, че е сгрешил", каза още Бойко Борисов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


129
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
56
9
 
15
 
! Отговори
Василев преди 7 години
Слава на Русия и Владимир Владимирович. Агент Стенли Милдън!ЦРУ!!!
55
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
На червеното догановото генералче най-големия враг му е интелигентното население.
54
1
 
20
 
! Отговори
Пас коф преди 7 години
Б е продукт на ЦРУ.Уесли Кларк искаше да прокара Бареков,но после решиха,че бай ще им свърши същата работа и резултатът е-на въпросния са му отказали достъп до пентагона-демек е в пенсия.
53
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Борисов се опитва да внушава, че с него може да е зле, но без него ще е по-зле. Не особено интелигентни милиционерски номера. Ето това е бб извън България...: "България се оказа на опашката в класацията, заради ниското влияние на премиера Бойко Борисов, но най-вече заради слабата работа на българския посланик в ЕС Димитър Цанчев."
52
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Като го гледам тоя пак не си е пил хапчетата. Това е поглед на психично болен човек.
51
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Абе тоя що гледа така ??
50
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ЧУДЯ СЕ КОГА И БОЙКО ЩЕ ПРОЯВИ СМИРЕНОСТ И ДА СПРЕ ДА СЕ ХВАЛИ А ДА ОСТАВИ 80 % ОТ НАРОДА ЗАТЪНАЛ В СИРОМАШИЯ ДА СЕ ПОХВАЛИ ?
49
1
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
На Разпети петък защо ни занимавате с глупостите в главата на един объркан човек
48
0
 
32
 
! Отговори
ицо преди 7 години
Някой дали обърна внимание на цените на горивата в София.....Алоооооооо комисията,нали уж заседавахте,разглеждахте и какво стана нищо както винаги не направихте,как може цените на бензина и газта да имат 5-10 ст разлика от вчера и онзиден....Срамота бе,за смях станахте бе,проклети да сте дано.
47
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тоя МУТРА си мисли, че всички са *** като него
46
1
 
30
 
! Отговори
карикатурата преди 7 години
баце на последните избори случайно влезнах във стаята където наблюдателчето на герб се разплащаше с комисиите, бяха се посрали като ме видяха.а сега ходи и обяснявай че герб печелят избори честно.
45
24
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ами прав е.Истината е, че каквото и да правят със закона, ГЕРБ пак ще спечели изборите тотално. И то не защото ГЕРБ са чак толкова велики, а защото нямат конкуренция. Никоя друга партия не може да построи и една десета от това, което строи ГЕРБ.За справка - втората партия в България не може дори собствения си паметник на Бузлуджа да поправи! Кому другиго, освен на ГЕРБ тогава да поверим държавния бюджет?
44
0
 
28
 
! Отговори
Цецо преди 7 години
МУТРО ЩО НЕ СЕ ПОХВАЛИШ СЪС ЗАЕМИТЕ КОЙТО ТЕГЛИШ,САМО ЗА ТОЗИ МЕСЕЦ ИЗТЕГЛИ ОЩЕ ДВА ЗАЕМА ,1 МИЛИАРД ЗА''БЕЗПЛАТНО''САНИРАНЕ И 1,3 МИЛИАРДА ЗА АМЕРИКАНСКИТЕ ЦЕНТРАЛИ ЗАД КОЙТО СТОЙ БЪЛГАРИН
43
1
 
12
 
! Отговори
ГРЪБ преди 7 години
Да шумът е за нищо! Следващите избори ще са под надслов "Бойко във всеки дом"! Други няма да има!
42
0
 
21
 
! Отговори
Бай Киро преди 7 години
До 354342Той Бачето няма как да раздели каквото и да е .Той всичко взима и нищо не дели!
41
1
 
25
 
! Отговори
354342 преди 7 години
До Анонимен 51То пак добре ,че никои от българите в Англия не се сети да го пита нещо от за таблицата за умножение....щеше голямо шоу да стане!Ако го накараш на 2 магарета 3 бали сено да раздели неможе ....а седнал за милиони и милиарди да говори!
40
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Шопи, как е с билетчето от 2 лева?!
39
0
 
19
 
! Отговори
Djin преди 7 години
"По думите му през изминалата седмица е станало ясно, че между ГЕРБ и ДПС не може да има съвместна работа." Видите ли това му станало ясно чак сега! Лъжец N 1 на държавата! Абсолютен лидир!
38
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Прости му, Господи! Дали наистина не знае какво прави?
37
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ненормалник.*** ама много ***-милиционер/пожарникар/В Англия не можа да каже две думи на кръст.