Страстната (изборна) седмица за Борисов: Много шум за нищо!

"Човек всеки ден трябва да се амбицира и в същото време да бъде смирен"
29 апр 2016 10:15,
129
Страстната (изборна) седмица за Борисов: Много шум за нищо!
Снимка: архив, Булфото

Премиерът Бойко Борисов е доволен от постигнатите компромиси по променения Изборен кодекс, но е недоволен от нападките срещу ГЕРБ, че с тези промени партията му цели служебна победа на едни бъдещи парламентарни избори.

"Всеки ден правя компромиси, то е трудно да се нарече коалиция, ние сме подписали коалиционен договор с РБ, за да не изпаднем в криза като Испания, създадохме този формат. Що се отнася до тази седмица имаше една хубава постановка: "Много шум за нищо". Думата е "задължително", но гласуването не е задължително, защото няма санкции, но шумът за това го има", коментира той пред БНТ.

Още по темата

"Нито един анализатор не излезе да каже, че това са предложения на БСП, на ПФ. Чух само, че ГЕРБ търси служебна победа. Под натиска на останалите бяхме готови да се откажем и от позициите са за гласуването в чужбина. И това беше тежък компромис. Всичко това струва много пари.

ГЕРБ искахме да приемем от 4 на 3 седмици кампаниите, защото обикалят, обикалят - това са пари. Ако трябва да обобщим какафонията, която се създаде - имаме задължително гласуване, което изобщо не е задължително, референдумите си останаха по старому, секциите в чужбина също", обясни Борисов.

Според премиера най-лесното било да се препратят текстове при президента, който да наложи вето.

"Аз положих всички усилия да не отива при него спорна тема. Стига му, че два пъти прави служебни правителства, партиите се издънихме на практика", коментира той.

По думите му през изминалата седмица е станало ясно, че между ГЕРБ и ДПС не може да има съвместна работа.

"Върнахме се в старата позната история. Традиционното ДСБ - уж дясно, но с нож в гърба на ГЕРБ. От вчера започна истинската опозиция... ПФ разбраха, че ако могат да разчитат на някой, това е ГЕРБ. Надявам се и АБВ да останат стабилни, защото с вицепремиера Калфин работим добре. Пенсионерите вече четири пъти получават надбавки по време на този кабинет, това по медиите все едно не се е случило", отчете Борисов.

Министър-председателят се похвали, че утре пак е подсигурен правителствения самолет за владиците, които ще отидат и ще донесат от самия Божи гроб свещения огън.

"Дай Боже да се запали, защото нали знаете, че не сигурно дали ще се запали, след това ще го разпръснат за Великден по всички храмове и манастири в България, за да може българите от самия източник на огъня да запалят свещичката.

Днес всички християни, всички българи ще намерят време да отидат до църквите и да минат под плащеницата, да се смирят. Човек всеки ден трябва да се амбицира и да доказва най-доброто от себе си и в същото време да бъде смирен. Смирение, смирение, смирение – това го е казал Господ", настоя премиерът.

На въпрос кога трябва да се прощава премиерът каза, че "неслучайно в нашата религия има и такива дни. Има цяла седмица за прошка, когато Господ е писал заветите е знаел, че колкото и човек да се старае триста шейсет и няколко дни все ще сгреши някъде. Оставил е време, когато човек е направил нещо не добро, да се извини и да поиска прошка от най-близките си и от хората пред които мисли, че е сгрешил", каза още Бойко Борисов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


129
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
24
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Няма как де е доволен Путин. След не много време няма да сме зависими от руския газ. А и едни пет милиарда няма да влизат в Русия.
35
0
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тая снимка е точно когато санитаря от Карлуково го наближава със спринцовката с хлоразин.
34
38
 
4
 
! Отговори
? преди 7 години
Единствения премиер досега който поне строи нещо Последния Орешарски ли беше дето слугуваше на отрочетата на ДС ами С ЦЯЛА БАНКА СИ ОТИДЕ ЧОВЕКА
33
2
 
16
 
! Отговори
До 36 преди 7 години
Абе, ти сигурно отдавна не си в детската градина, ама май ОЩЕ ПРОДЪЛЖАВАШ ДА ВЯРВАШ НА ПРИКАЗКИ!!!!!!!БОЖЕ, КОГА НАШЕГО БРАТА ЩЕ ПОРАСНЕ И ПОУМНЕЕ????????????????????
32
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
СМИРЕНИЕТО Е ОТ ПЪРВА НЕОБХОДИМОСТ ЗА БЪЛГАРСКИТЕ ПОЛИТИЦИ ПО ОТНОШЕНИЕ НА АЛЧНОСТТА СИ И МОРАЛА СИ ! НЯМАТЕ МОРАЛ БОРИСОВ ,НЯМАТЕ СПИРКА ПО ОТНОШЕНИЕ НА АЛЧНОСТТА СИ И ТОВА Е НАЙ-ВАЖНАТА ПРИЧИНА ЗА БЕДНОСТТА НА БЪЛГАРИНА. АКО ВИЕ СИ НАМАЛИТЕ МАЛКО МЕРАЦИТЕ ЗА ОГРОМНИ ЗАПЛАТИ И ГЛЕЗОТИИ И НАРОДА ЩЕ УСЕТИ ТОВА А СЕГА И ДА НИ УБЕЖДАВАШ КАК СЕ УВЕЛИЧАВАЛИ ДОХОДИТЕ И НИЕ ВИЖДАМЕ ТОВА НО САМО ЗА ВАС ПОЛИТИЦИТЕ СЕ СЛУЧВА ,НАРОДА ЕЖЕДНЕВНО ОБЕДНЯВА ВСЕ ПО-ВЕЧЕ И ПО-ВЕЧЕ !
31
2
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Мутрак, не ни интересува дали си подметнал подаяния за по 20 лева на старите хора. Интересува ни да се разкарате ти и цялата ти крадлива пасмина.97639
30
33
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И 100 поста да надраскате путиноидчета сутринта пак ви го подаде с доматите/
29
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До ЗападноевропеецАбе кат "западноевропеец", да не си от врачанско или видинско, а? Снимката не му харесвала! На индивида на снимката по му отива една карикатура на Комарницки! Докарва го едно към едно! А пък кога стана такъв "запален" християнин? Сигурно когато е "мизерствал" в бедното пожарникарско семейство и едва се е прехранвал с филиите с мас. Или когато стана бедно сираче на 38 години...
28
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
На един политик, дето прякора му е "Боко Тиква Празна" каква снимка ще му ходи?А на другия "велик" политик, дето прякора му е Цецо Лъжецо?
27
2
 
30
 
! Отговори
Търся авто чистачки преди 7 години
Оплюх монитора докато си плюх и в пазвата от страх, против уруки.Този луд, откачил индивид, с поглед на изперкал пожарникар, така ме уплаши!Ама като две капки вода са с премиера.Малииииии.Пу-пу-пу
26
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Няма по нагъл от мутрата, в момента главен защитник на олигархията и мафията в България. Когато го попитат за корупцията, млъква и започва да говори за асфалт. В.Златев и Лукойл са направили оборот за 45 млд. лв ,а не са платили един лев данък печалба-виновни няма. Пеевск и и Цацата събориха банка и принудиха българския народ да плати 3.5млд- виновни няма. Бургартабак-прватизиран от тиквата-не знаят собственика,фалира,хората без работа- виновни няма. ДОКОГА?
25
0
 
28
 
! Отговори
Пфууу преди 7 години
Не слагайте тази снимка, плашите хората, да не говорим за децата... А ако няма пари - ха-ха-ха!!!, да се обръсне, да поведем дарителска кампания... Но какво да прави, не може да забрави любимите 90- те години.
24
4
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Един грандоман и *** тръгнал да говори за смирение, нагъл-нагъл та не се и усеща.
23
33
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Винаги съм се чудил с какъв акъл червените потури се присмиват на Борисов , като си знаят техните лидери. Станишев , необразован и без един ден трудов стаж . Окраде банка КТБ и си би камшиците в Брюксел , като с парите си купи поста в ПЕС . Миков - хайде наздраве , Нинова съдена за рушвети и т.н . А в началото беше Тодор Живков , неграмотен овчар от с. Правец . Както и да го мислиш БКП-БСП е партия , която фалира България .
22
27
 
6
 
! Отговори
Западноевропеец преди 7 години
Спомням си една снимка, на която кремълското джудженце се беше опулило с такова изражение, сякаш има запек!!! :-)
21
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Аз съм *** и вие сте прости, ей затова така добре се разбираме"Снимката е съвсем на място за такъв *** като Борисов.
20
4
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
С Тиквен Боко и Ушев Цецо с 22 000 000 000 дълг - смело напред към светли бъднини.
19
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
УУУУ Ким Боко отново лъсна отнякъде да ни покаже коклко е скромен и смирен е не пропусна и тука да си покажеш смирението като се похвалиш тотален образ. И тоя взе да се изживява като нравоучител нещо за ценностите за цените на тока и данъците а успешен ?
18
29
 
6
 
! Отговори
Западноевропеец преди 7 години
Абе dnes. Не ви ли е срам? Сложили сте най-глупавата снимка на Борисов, само и само, за да зарадвате руските *** и фенчетата на Батака и БКП. То затова не останаха много интелигентни хора в този сайт, а само фенчета на джуджи.
17
21
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
браво боко ,смело напред и дръж плоския данък даже и в съюз с ДПС.. Мен това ме интересува ...