Системата за втора пенсия – изначално сбъркана

Министерството не решава проблеми, а повтаря грешки
30 апр 2016 13:13,
117
Системата за втора пенсия – изначално сбъркана

"Системата (за втора пенсия - бел.ред.) е сбъркана при своето създаване, но никой не иска да го признае". Това заяви бившият министър на финансите проф. Христина Вучева по повод внесеното наскоро предложение парите за втора пенсия да не се наследяват.

Още по темата

 
В момента родените след 1959 г. трупат вноските си за втора пенсия в частните фондове и натрупаното ще започне да им се изплаща, когато те се пенсионират след шест години. Ако преди изчерпването на личната партида във фонда човек почине, парите получават наследниците му. Новите предложения предвиждат при смърт парите да отиват в общ резерв за дълголетниците.
 
"Министерството на финансите постъпи коректно, защото трябва да съобщи на обществото, че има такъв проблем. Това не е окончателно решение, а един проект. Има проблем. Съчетават се от една страна индивидуална партида, от друга страна – пожизнена пенсия", коментира Вучева пред "Нова тв".
 
Същевременно тя коментира, че предложението на министерството не решава проблема и повтаря абсолютно същата грешка, тъй като отново се прави опит да се съчетаят две несъвместими неща.
 
"Става дума за един закон с вкоренено дълбоко малоумие в своите текстове от самото начало. При нас в закона системата е смесена, междинна. А едно нещо или е луноход, или е параход", изтъкна на свой ред финансистът Емил Хърсев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


117
Още по темата: пенсиивтори пенсии
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Абсолютно права е Х.Вучева! А сега идеолозите на системата - лаборанта нейков и тия които са гласували тая глупост да покрият щетите! По времето на баце 1 така прибраха разни професионални фондове щото се оказа че в тях има жълти стотинки!
41
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
E. GOLYAMA RABOTA, TOVA E NORMALNO. V DURJAVATA. PURVO I'M VSIMAT PARITE , POSLE IM. OTKASVAT. TAKA BESHE I S PARITE NA HORATA V BANKITE. TAKA STANA I S PENSIONIYA FOND 1948godina.
40
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Vtorato pensia shte hranite hora kato ....bb I cc I vsichki ostanali . Dupka koyato ne moje da bade zaplnena ! AL4NOST.. okradoha parite ot ktbBank.. I sega I tezi shte griznat
39
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До от Даниянаивна работа;
38
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ИЗНАЧАЛО!Моля някой да ми обясни тая дума какво значи.Изначало ще ви зачета ,че преценям ,че в България обВАците се впВЪтняват и в в пВАнините ще е вали дъжд!
37
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
За да има пенсии трябва да има кой да работи, в България никой не иска да работи защото тука е мафия и всички млади бягат. Точно така, това е правилно, а дъртите *** да си понесат последствията.
36
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Мафията ръботи с държавни ръкавички изплетени от Борисов и сие!
35
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Грешките на министерствата са умишлени и системни\ Целта им е ние да плащаме те да печелят меко казано е -да крадат.Тези хора трябва по улиците да бъдат разстрелвани от народа. Няма друг начин който може да ги накара да спрат да крадат.
34
3
 
13
 
! Отговори
"грешките" преди 7 години
*** дали някой вярва на това "посипване главата с пепел"! Сбъркана била! Изобщо не е сбъркана, а умишлено създадена да се ограбват хората! Както винаги, обаче, най-напред намислили далаверата, а сега като лъсна измамата, започна мислене, сбъркана!
33
3
 
10
 
! Отговори
Суека преди 7 години
Целта на партиите не е да дават а да вземат , същото важи и за всяка една чи*футска институция в България ! Хора събудете се няма значение на кой симпатизирате всичките са маскари както е казал автора ... искате промяна тогава трябва саможертва в името на по-добрият живот на новите поколения българи !
32
1
 
29
 
! Отговори
анонимен преди 7 години
Искам да попитам управниците:като пенсионния фонд е празен и се чудите как и от къде да го напълните,защо плащате соц.пенсии на тези,които и лев не са внесли в бюджета? от къде вземате пари за тях да ги лекувате,като нямат здр.осигуровки?Аз си внасям парите в пенс.фонд като в банка,а после друг ги взема.Това не е ли обир под държавно ръководство?
31
1
 
19
 
! Отговори
АА преди 7 години
Целта е да опоскат парите. С какво иначе ще плащат пенсии без таван-т.е техните пенсии.
30
1
 
2
 
! Отговори
красны вор преди 7 години
Всички финансови "експерти" от последните години изредили се в управлението са мои "ученици" отдавна задминали учителя си
29
1
 
21
 
! Отговори
Живко Марков.Лил.Фр. преди 7 години
В казармата през соца целта беше да му се такова мамата на войника.В демокрацията целта е същата но към пенсионера.Целта е да се усвоят едни пари.Нашите пари демек.
28
1
 
28
 
! Отговори
opps преди 7 години
Като е сбъркана - ВРЪЩАЙТЕ НИ ПАРИТЕ БЕ!
27
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Поредното чудене на поредното правителство: как да изпразнят някой фонд. Понеже всичко се празни, дори и парите от винетки отиват не за пътища, а за далавери и помощи за "*** шведи"... Умуват как да прилапат за пореден път спестяванията на хората. Ясно стана, че с умишлено фалиране на банки (пример КТБ) - нестава. Едно време през 93-94 умишлено ограбиха банките и спестяванията на хората. Просто се събуждаш една сутрин и банката затворена,неработи, а твоите пари до вчера са били там,днес -не
26
6
 
25
 
! Отговори
КЪДЕ НИ ДОКАРА ГЕРБ преди 7 години
БЪЛГАРИЯ Е С НАЙ-БЪРЗО РАСТЯЩ ВЪНШЕН ДЪЛГ,НАЙ-НИСКИ ЗАПЛАТИ,НАЙ-ГОЛЯМА СМЪРТНОСТ,ПЪРВИ ПО РОБСТВО,ПЪРВИ ПО КОРУПЦИЯ И ПРЕСТЪПНОСТ ,ПЪРВИ ПО СМЪРТНОСТ,113 ПО СВОБОДА НА СЛОВОТО, ПОСЛЕДНА ПО ПРОЗРАЧНОСТ НА ОБЩЕСТВЕНИТЕ ПОРЪЧКИ,С НАЙ-НЕЕФЕКТИВНАТА ПРАВНА СИСТЕМА, 35% СА МИЗЕРНО БЕДНИТЕ ,НАД 20% СА РАБОТЕЩИТЕ БЕДНИ,ДЪЛГОВЕТЕЕ НА БЪЛГАРИНА САМО ЗА ГОДИНА СА СКОЧИЛИ С 50% САМО ЗА ГОДИНА И ВЕЧЕ СА 742ЛВ.ЗА КАКВО ГОВОРИМ,НАРОДА МИЗЕРСТВА,ДЪРЖАВАТА ПОТЪНА В ЗАЕМИ ОТИВА КЪМ ФАЛИТ ПРЕМИЕР НИ Е НАЙ-ГОЛЕМИЯ БАНДИТ. КО ПРАВИМ?????ДО КОГА ЩЕ ТЪРПИМ
25
2
 
22
 
! Отговори
аз искам третаПенсия преди 7 години
Министерството не решава проблеми...повтаря грешки а накрая ще излапа парите за втора пенсия и ще изчезне с лъжи ,недомлъвки и прибежки !
24
8
 
14
 
! Отговори
художника преди 7 години
Малко математика.Ако ПРИМЕРНО внасям всеки месец по 100лв. за пенсия за 1г. ще събера 1200лв.За 35г. стаж ще съм натрупал 42 000лв. плюс лихвите ще станат около 50 000лв.Ама след 35г. инфлацията ще ги "изяде" и тези пари няма да имат покупвателната стойност, както преди 35г. Да приемем ПРИМЕРНО че ще живея още 15г. Това значи, че ще получавам 278лв. пенсия от натрупания ми капитал.ВЪПРОС: За какво ми е тая пенсионна вноска тогава.
23
15
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ето защо настоявам за заселване на бежанци, само те са спасението ни.