Банички без боза за властта от "Авиоотряд" 28

Пак ще се сервира скромно за премиер и президент
4 май 2016 09:00,
13
Банички без боза за властта от "Авиоотряд" 28
Снимка: архив, Булфото

Правителственият "Авиоотряд" 28 ще продължи да предлага скромни менюта при полетите с държавните ръководители на борда. Това става ясно от обявена обществена поръчка за кетъринг в самолетите на властта, чиято стойност за цяла година не трябва да надвишава 36 000 лв. с ДДС.

Още по темата

В началото на миналата година се разрази скандал с менюто в "Авиоотряд" 28, в което бяха включени множество кулинарни глезотии като октоподи и папая, а сред напитките имаше шотландско уиски и руска водка.

Тогава бе организиран нов търг с много по-редуциран кетъринг.

Политиката на скромна храна в самолетите на властта се запазва сега и от новия шеф на "Авиоотряд" 28 Тодор Коджейков. Така при полетите на "Ербъс", "Фалкон" и двата хеликоптера МИ-8 ще се сервират плата банички или български сирена и колбаси, сандвичи, тиквички с ориз, зеленчукова лазаня.

Алкохолните напитки остават силно редуцирани, като ще се сервират само български вина и бира.

Широк избор ще има само от безалкохолни, освен газирани напитки, поръчката включва и разнообразни натурални сокове, кафе, чай, вода, пише "Монитор".

Избраната за изпълнител фирма ще трябва да доставя и посудата за еднократна употреба, както и да измива постоянната.

Наред с това ще трябва да допуска НСО на регулярни проверки, за да може гардовете да инспектират какво точно се сервира на властта.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
2
 
! Отговори
Luksor преди 7 години
Sled referenduma za majoritarni izbori v rbg darjavnite slugi na bg narod ste patuvat samo na svoia smetka s publichen transport, kakto vsichki bulgari i bulgarki ot bulgarskia narod! Da ne mi praiat teatar na monarhii, tsare, hanove, boliari i krale...:-):-):-):-):-):-):-)za teatara si ima drugi igrachi...:-):-):-):-):-):-):-):-)tva republika BG li e ili kralstvo GB?!:-):-):-):-):-):-)
11
0
 
4
 
! Отговори
Зле ама много преди 7 години
За сметка на това си имат 1200 буквално слуги от НСО(УБО) с бюджет от 36 милиона в най-бедната и корумпирана европейска държава!Това го има само в Африка,справка Свазиленд!
10
0
 
5
 
! Отговори
BURZUM преди 7 години
Стига с тия банички бе ...вижте на какво е заприличал ПРЕМИЕРА....шъ му съ развали харизмата...
9
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Пак лъжат !Има ли още ба лъци които да вярват на тези ?Къде са протестърите ?
8
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
От тия актоподи Лилето ще се пръсне
7
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Това меню оня тъпоъгълник петербурски ли го измисли?
6
0
 
7
 
! Отговори
Ужас! преди 7 години
Хехе, ама там ли се е наместил на топличко пишман милиционерът Коджейков?Най-вероятно за наказание- след атентата в НДК....Е- полага му се- наследник е на видния ючбунарски комунист Драгой Коджейков.Пък и е с червен конец на китката- да е досущ като Вожда си....
5
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ай стига бе! 36 бона само за храна на 5-6 дебелос***и! Тия триглави лами с по 3 стомаха ли са или първи братчеди на Змей Горянин? Кат са 36 бона при тиквички с ориз, банички и бира (българска), колко ли е бил бюджета им за хапка и пийка с глезотийките преди това? Бедни ми данъкоплатецо, първа грижа е за теб да се грижиш за стомашното благоденствие на онези, които си "избрал" да те "управляват", разбирай "клатят"...
4
1
 
8
 
! Отговори
Вот дю фак преди 7 години
Бръже ,пуснете кратък номер за дарения. Всеки гласувал за Лидера да отдели левче и ще има за черен хайвер , че е полезен за мозъка
3
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Пропуснали са филии с мас.
2
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Да не заслабнат само, миличките...
1
2
 
12
 
! Отговори
мадафака преди 7 години
Е как така без боза?Ами ако бати бойку се задави с баничката керосин ли ще пие бе?