ОмбудсМая води при Борисов българи, живеещи в чужбина

Срещата ще е заради поправките в Изборния кодекс
24
ОмбудсМая води при Борисов българи, живеещи в чужбина
Снимка: БТА, архив

Омбудсманът Мая Манолова инициира среща с премиера Бойко Борисов и представители на български организации в чужбина във връзка с изборното законодателство, отнасящо се за гласуването зад граница.

Още по темата

Те представиха на Манолова петиция със 6000 подписа срещу ограничението на правото на вот, съобщиха от пресцентъра на обществения защитник.

Обсъдена е била и и възможността омбудсманът да внесе жалба до Конституционния съд.

Преди това Манолова ще поиска становище от Консултативния конституционен съвет, който действа към институцията.

Омбудсманът ще изчака и решението на президента за евентуално вето на текстове от Кодекса.

Българите зад граница са недоволни от последните поправки в Изборния кодекс, с които депутатите ограничиха вота в чужбина.

Според текстовете изборни секции в страни от ЕС ще се откриват освен в дипломатическите ни представителства и на други места, само ако има подадени поне 100 заявления за гласуване.

За държаните извън Общността има още едно изискване - изборната секция може да е само една и то в градовете с над 1 милион жители.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


24
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
0
 
1
 
! Отговори
тунеядство преди 7 години
ОмбудсМая нали "оправи" проблема с монополиста Топлофикация та се захвана с изборния кодекс.Длъжност на която само се лае, но не се хапе за голяма заплата.Сумулиране на някаква работа.
21
0
 
1
 
! Отговори
тя преди 7 години
Няма страна в Света , която да отваря изборни секций , а се ползват посолствата, но ние нали сме най- "богати" ще ни заповядват от вън всякакви и ще им "играем" по гайдата! Мая без да мисли щом някой стигне до нея и тя скача да го защитава!
20
3
 
2
 
! Отговори
емигрантка преди 7 години
До Анонимен Емигрантка съм, защото получавам адекватна медицинска и икономическа помощ в чужбина, а предатели сте вие, които ни докарахте до това положение.Да търся спасение далеч от родния си дом.Не искам да съм жертва на алчни и корумпирани комунисти.Приемам Новия изборен кодекс.Дано това да помогне по-бързо да се стигне до ГОЛЯМАТА промяна в живота на обикновения човек.Манипулаторката Мая Манолова вместо да е зад решетките се кипри като защитница на неправдата хахахаха...
19
2
 
5
 
! Отговори
Да бе ! преди 7 години
Тази мисирка ,Манолова, може да заведе протестиращите до Костинброд! Докога ще ни навирате в носа тази долна манипулаторка??
18
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Манолова откакто стана омбусдман наистина си върши работата.. много съм доволен.. все така да продължава и да не се връща в гадната политика.
17
3
 
7
 
! Отговори
оцеляваща преди 7 години
До Моно 5ТОЧНО ТАКА Е И АЗ МИСЛЯ,ЧЕ ХОРАТА,КОИТО СА ОБЯВИЛИ,ЧЕ ЖИВЕЯТ В ЧУЖБИНА НЕ БИ ТРЯБВАЛО ДА ВЛИЯЯТ НА ТЕЗИ,КОИТО СА В БЪЛГАРИЯ.ТЕ ПОНЯТИЕ СИ НЯМАТ ОТ РЕАЛНОСТТА В БЪЛГАРИЯ.И ЗА ТЕЗИ ИЗБОРНИ СЕКЦИИ СЕ ХАРЧАТ ГРЕШНИ ПАРИ НА ЖИВЕЕЩИТЕ В БЪЛГАРИЯ.ТАЗИ ЖЕНА ЗАЩО НЕ СВЪРШИ НЕЩО НАИСТИНА ПОЛЕЗНО ЗА ХОРАТА,РАБОТЕЩИ В БЪЛГАРИЯ-САМО ИМИТИРА ДЕЙНОСТ.И КАКЪВ Е ТОЗИ ГРИМ,ДА НЕ СРАВНЯВАМ-ЩО ЗА НИВО?
16
1
 
3
 
! Отговори
Horiz преди 7 години
Ma ko shi mu vodi - to semeistvoto na premiera 66% e v chujbina...:-):-):-):-) toi taman sa otarval ...:-):-):-):-)
15
1
 
3
 
! Отговори
ognyanz преди 7 години
До 15: С други думи - права само за софийските шопи.
14
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Според мен и в България трябва да стане така - изборни секции само в градовете с население над 1 милион жители!
13
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Стига с тези българи в чужбина.Там са някои от зор, но други за по-леко. Какви са там-миячи на чинии,болногледачи,берачи на ягоди,малини или гъби,шофьори, чистачи и т.н.Те ли трябва да решават как да живея?
12
1
 
8
 
! Отговори
Иван преди 7 години
Ало,омбуцманката тези са деца и внуци на комунисти и лесно се манипулират. Стига сте ни лъгали.Обърни внимание на фирма БГ.СОД гр Варна сключват договори с община та за охрана на общински обекти и след това не си изпълняват задълженията. Пр. за даден обект получават 5000лв. който трябва да охраняват с 8 души. Те ги намаляват на трима по 24 часа наряд през два дена. Който оживее ,оживее Проверки няма,контрол от бюрото по труда -никакъв. Омбуцмана нехае. Пей съпце.
11
6
 
5
 
! Отговори
ПФ--ВИ ЛЪЖЕ!!! преди 7 години
СЛЕД 1.07.16г.........ТУРСКИТЕ ГРАЖДАНИ СВОБОДНО ЩЕ ИДВАТ В БЪЛГАРИЯ!!!НЯМА НИКАКЪВ СМИСЪЛ ---ОТ ТОЯ , "ФАШИСТКИ ИЗБОРЕН ЗАКОН"....!!!ПФ и ВМРО---ви заблуждават ......исе правят на "ПАТРИОТИ"!!
10
7
 
5
 
! Отговори
ВЕТО , БЕ....!!!! преди 7 години
СТНИГА ЛЪЖИ И ИМИТАЦИИ НА ДЕЙНОСТ!ТОВА --НЕ Е ИЗБОРЕН ЗАКОН!!!ТОВА Е -----ГЕНОЦИД НАД БЪЛГАРИТЕ В ЧУЖБИНА!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
9
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Общо взето халваджия за бозаджия - баце я направи омбуцман а сега му връща жеста - безплатен обяд няма!
8
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До АнонименSTRASHNO SUGLASNA SUM S TEB, PISALA SUM SUSHTOTO I AZ PRENEBREJENIE OT STRANA NA EDIN NATZIONALEN JURNALSITSRAMOTA E,HENATA SI IMA I IME I DLUJNOST, I TITLABEZOBRAZIE , MALKO UVAJENIE , NE GLUPOSTI I STREMEJI ZA ORIGINALNOST, KOITO TE KARAT DA SE SRAMUVAT CHE SI BULGARIN
7
14
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тя е ОМБУДСМАН! Що за безобразие! Ами ако беше Омбудсцецка или Омбудсменда?Тази сърцата женичка върши огромна дейност на ползу рода и престанете с пренебрежително - просташкото задяване!
6
5
 
10
 
! Отговори
активен преди 7 години
Само ще кажа, че простотията е пълна. Т.Ж. ряпа да яде. Мутрата Б.Б. го би по всички показатели.
5
8
 
15
 
! Отговори
Моно преди 7 години
Не може живеещите в чужбина да определят кой да ни управлява и на кой да дължим обедняването си. За тези секции в чужбина се харчат милиони. Командированите от МВнР са стотици. Това.са.парите.на българите живеещи тукКато искат да гласуват да се връщат и да.работят за страната си и тогава да определят кой да управлява.
4
10
 
12
 
! Отговори
българина преди 7 години
Всичко с кодекса е ток. Само трябваше да се забрани гласуването с двойно гражданство извън ЕС - докато съществува де... Българите емигранти искат на два стола. И аз искам! Искам да живея тук но с брюкселската заплата, зимата в Швейцария лятото в Монако! Като си избрал чужбина цялата е твоя до гроб. Остави България на българите в нея. Правото да гласуваш ти е дадено по силата на много фактори плащане на данъци и пребиваване Език култура минало. Последните 3 сте ги отрекли а другите не ги правите!
3
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Омбудската да вземе мерки срещу поскъпването на билетчето,а не да се хили като захапана краставичка.Нали трябва да защитава хората.