Симеонов се запъна, писмото му било до "Протестна мрежа"

Той не коментира дали ще подаде оставка след скандалното му писмо
Обновена: 5 май 2016 09:48 | 5 май 2016 09:44,
205
Симеонов се запъна, писмото му било до "Протестна мрежа"
Снимка: Bulgaria ON AIR

Не съм писал писмо на всички българи зад граница, а на една протестърка, на Елена Хамбарджиева, която е от "Протестна мрежа" и живее в Лондон. Нека не се генерализира въпросът с писмото, то е лично, макар че подчертавам дебело - не се отказвам от нито една дума. Защото тези, които разлайват кучетата и искат налагането на вето, са от "Протестна мрежа". Ако трябва, отново ще напиша такова писмо по правилото на българската поговорка: "На зло куче, зъл прът".

Това заяви в първо в ефира на Bulgaria ON AIR съпредседателят на Патриотичния фронт Валери Симеонов, относно острите си изказвания, свързани с промените в Изборния кодекс. Той разказа и защо е решил да напише въпросното послание на Хамбарджиева.

"Провокира ме тяхното писмо (На "Протестна мрежа" - бел. ред.), което бяха изпратили до парламентарната група на Патриотичния фронт, както и до всички медии, в което бяха приложили няколко снимки от Лондон, на които се виджа как българи са протестирали. Те се оказаха 5-6 човека на снимката, с децата си", каза Симеонов.

Той подчерта, че именно българите в Лондон "имат неограничено право да гласуват в българското посолство там.

По думите на Симеонов гражданското недоволство е било организирано с цел да бъде наложено вето върху промените в Изборния кодекс.

На въпрос дали ще подаде оставка, Симеонов отговори: "Оставката ми е я искат от "Протестна мрежа", и продължи - "Нищо няма да прогнозирам, ще изчакам да видя какво ще е поведението на президента, но искам да го предупредя, че той ще трябва да поеме после отговорността за своето вето, така както ние сме поели отговорността от нашите промени в Ибзорния кодекс".

Запитан дали очаква, че на днешната среща между премиера Борисов и сънародниците ни в чужбина ще се стигне до споразумение, съпредседателят на Патриотичния фронт отговори, че не може да има споразумение след приет от НС закон.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


205
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
112
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ТОЗИ Е ДРУГИЯ СЛУГА НА ДОГАН ПЛАШИ ТУРЦИТЕ ЗА ДА ГЛАСУВАТ ЗА ДПС ДРУГО НИЩО НЕ ПРАВИ КОПИЕ НА БОЛЕН СИДЕРОВ
111
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 159: ТУРЦИ СА ИЗКУПИЛИ 35% ОТ ТЕРИТОРИЯТА НА БЪЛГАРИЯ...По същия начин можеш да напишеш: БЪЛГАРИ СА ПРОДАЛИ 35% ОТ ТЕРИТОРИЯТА НА БЪЛГАРИЯ НА ТУРЦИ....
110
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До ФАКТто без туй била тяхна територия какво от това сега си я купуват с пари нали така и имали значение дали турци или американци все ни грабят чужди държави
109
8
 
7
 
! Отговори
Ало преди 7 години
До РеферендумКакво искате от този човек това е единствения който работи и си изкарва парите. Раздвижи много заспали води разрови най наболелите теми и вие сега точно него нападате ами нападнете лентяите в народното събрание дето за 5 пари работа не са свършили а само ядат дебелите кюфтета
108
9
 
9
 
! Отговори
ФАКТ преди 7 години
ТУРЦИ СА ИЗКУПИЛИ 35% ОТ ТЕРИТОРИЯТА НА БЪЛГАРИЯ И ПРОДЪЛЖАВАТ ,ЗАЩО ПРАВИТЕЛСТВОТО НЕ ВЗИМА НИКАКВИ МЕРКИ
107
3
 
0
 
! Отговори
121 преди 7 години
Нищо не бъркам в много държави народност и гражданство е едно и също - в САЩ например. Там няма значение какви са *** и баща ти, ти си АМЕРИКАНЕЦ. Във Франция също има припокриване между граджанство и народност. Сега за империи като Великобритания няма да говоря - те са отломки от миналото
106
12
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
този мошеник вън от българия този е опасен за националната ни сигурност
105
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не знам защо реши че ВМРО е коминтерска партия? ВМРО съществува още преди БКП! Всички в българия имат ВМРО за дясна партия, защото е националистическа.
104
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
до 127: "...ИЛи си българин - или не си." Явно бъркаш НАРОДНОСТ с ГРАЖДАНСТВО !
103
1
 
1
 
! Отговори
Urod преди 7 години
Ибзорния кодекс
102
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Хайде кажи ги кои са тези 4 града, да видим? Ама така ДПС да излъчи кандидат и ВМРО да го подкрепи, а не да говорим за независими кандидати.Независим значи независим.
101
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
хайде да не казваме какво би направил Левски, защото той ако бе жив нямаше да има и АХмед Доган, нито Бойко Борисов, нито, Сергей Станишев, нито който и да е е от днешните политици.
100
3
 
1
 
! Отговори
121 преди 7 години
Във Франция може да живееш и работиш 10 години, да знаеш езика - и пак да не ти дадат гражданство - познавам такива хора. В Германия също се дава трудно гражданство - дори ако си женен за германец, до една година имат право да ви правят внезапни проверки в жилището, истински съпрузи ли сте, да ви задават въпроси с какви четки си миете зъбите и т.н. На три въпроса да сбъркате - брака се разтрогва.
99
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
За какво е пушилката ? Никой не е спрял никой да гласува !Къде се казва ,че хората зад граница НЕ могат да гласуват ?
98
2
 
2
 
! Отговори
до129 преди 7 години
стоя по месец и половина.и от чужбина са папите за лекарства на майка ми и операции иМн.други.ток вода......а пенсията която трябва да получи не че покрива разходите все още закъснява с близо година
97
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Велизар ЕНчев е един анархист. Защо са го взели НФСБ е друг въпрос, но е факт - човект няма методика. той иска да разруши цялата държава защото не му харесва, но не предлага какво ще съгради на нейно място. Той би ни върнал в годините на най-дивия сталинизъм. Слагам настрана това че човекът е доказан агент - бил е дипломат и офицер в Първо Главно УПравление на ДС към министерство на външните работи..
96
1
 
5
 
! Отговори
demograph преди 7 години
ПатрЕотът е уродлива ДС заменка на Болния.
95
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Защо да подава отставка, та те хората от България го избраха. Симеонов говори истината, затова ли да се оттегли от политиката?
94
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Този на снимката напълно отговаря на дефиницията на нашия поет Христо Ботев за "българският" патриот !
93
1
 
1
 
! Отговори
121 преди 7 години
до 128 - с таково поведение само ме убеждаваш че не трябва на всекиго да се позволява да се гласува. Най добре да се забрани на лица нямащи висше образование да гласуват.