Симеонов се запъна, писмото му било до "Протестна мрежа"

Той не коментира дали ще подаде оставка след скандалното му писмо
Обновена: 5 май 2016 09:48 | 5 май 2016 09:44,
205
Симеонов се запъна, писмото му било до "Протестна мрежа"
Снимка: Bulgaria ON AIR

Не съм писал писмо на всички българи зад граница, а на една протестърка, на Елена Хамбарджиева, която е от "Протестна мрежа" и живее в Лондон. Нека не се генерализира въпросът с писмото, то е лично, макар че подчертавам дебело - не се отказвам от нито една дума. Защото тези, които разлайват кучетата и искат налагането на вето, са от "Протестна мрежа". Ако трябва, отново ще напиша такова писмо по правилото на българската поговорка: "На зло куче, зъл прът".

Това заяви в първо в ефира на Bulgaria ON AIR съпредседателят на Патриотичния фронт Валери Симеонов, относно острите си изказвания, свързани с промените в Изборния кодекс. Той разказа и защо е решил да напише въпросното послание на Хамбарджиева.

"Провокира ме тяхното писмо (На "Протестна мрежа" - бел. ред.), което бяха изпратили до парламентарната група на Патриотичния фронт, както и до всички медии, в което бяха приложили няколко снимки от Лондон, на които се виджа как българи са протестирали. Те се оказаха 5-6 човека на снимката, с децата си", каза Симеонов.

Той подчерта, че именно българите в Лондон "имат неограничено право да гласуват в българското посолство там.

По думите на Симеонов гражданското недоволство е било организирано с цел да бъде наложено вето върху промените в Изборния кодекс.

На въпрос дали ще подаде оставка, Симеонов отговори: "Оставката ми е я искат от "Протестна мрежа", и продължи - "Нищо няма да прогнозирам, ще изчакам да видя какво ще е поведението на президента, но искам да го предупредя, че той ще трябва да поеме после отговорността за своето вето, така както ние сме поели отговорността от нашите промени в Ибзорния кодекс".

Запитан дали очаква, че на днешната среща между премиера Борисов и сънародниците ни в чужбина ще се стигне до споразумение, съпредседателят на Патриотичния фронт отговори, че не може да има споразумение след приет от НС закон.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


205
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
7
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Има зъб на живеещите в Лондон, защото направиха смешен и жалък, кумирът му-голямата глава, когато беше там да ги омайва с магистралите. Но тези момичета и момчета не са блеещи герберски овце.
11
6
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Всички политици са маскари, но повечето са рафинирани маскари. Този тип е натурален необработен китюк. Плиткоумен, необразован,арогантен.
10
9
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Симеонов, не ставаш бе, човече! Нито си патриот, нито Изборния кодекс се вписва в Конституцията. Там сте направили такива поправки, които и бай Тато не посмя да направи! Не ставаш и затова, защото се държиш и говориш като каруцар. Хайде, разкарай се!
9
7
 
20
 
! Отговори
Мая преди 7 години
В С не знам дали и от какво е провокиран, дори няма да чета статията ... но политици и депутати не си ли дават сметка, че на хората толкова им е дошло до гуша, че всяка дума, изречена не на място взривява хората!? И, впрочем, откъде накъде, някой, който лежи на данъкоплатците ще си позволява такъв махленски език и такова дребнаво поведение - по корем ще се влачи, ама да е в полезрението и в процентите!?Толкова са противни, мазни, оядени, посредствени и нагли, че дразнят само с фасон!
8
9
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ОСТАВКА
7
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До киритоПо пощата можеш да си гласуваш без никакъв проблем.Тука другарите от Паричния фронт що не апелират за това?А?
6
5
 
26
 
! Отговори
Мислещ човек преди 7 години
ВАЛЕРКА, КАК ВЪРВИ УСВОЯВАНЕТО НА ЕВРОФОНДОВЕТЕ?ТИЯ ГЛЕДАЙ ГИ, МОТАЯТ ТИ СЕ В КРАКАТА...А ПЪК КОЛКО ПО-ВАЖНИ ЗАДАЧИ ИМАТЕ...
5
18
 
31
 
! Отговори
bbbb преди 7 години
Българите, живеещи в чужбина, раждат и отглеждат англичанчета, германчета, испанчета, американчета и пр. Балъците, които сме останали в Бг, не им се бъркаме, нека и те не ни се бъркат и да си гледат чужбинския живот.
4
2
 
12
 
! Отговори
кирито преди 7 години
един въпрос имам, от чисто любопитство, как стоят нещата в другите държави с гласуването на гражданите им в други страни? някой може ли да провери и да каже ?
3
10
 
23
 
! Отговори
до 1 преди 7 години
за това,че за да не СЕ МОТАЯТ В КРАКАТА МУ,той и другите 240 правят така,че народа да се изнесе от БГ и да я продадат на части. тези деца,които са зад граница хранят родителите и семействата си,а не мижавите им пенсии от 250лв. и заплати от 500. анадъмо?
2
17
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тази Елена не беше ли кифлата от срещата на ББ в Лондон?
1
21
 
11
 
! Отговори
2 преди 7 години
Защо да подава оставка ?????,,защо