МВнР: Сформиран е кризисен щаб за стачката в Гърция

Българите да търсят помощ от представителствата в Атина и Солун
Обновена: 8 май 2016 08:08 | 7 май 2016 20:53, Анисия Иванова
66
МВнР: Сформиран е кризисен щаб за стачката в Гърция
Снимка: БТА

Кризисен щаб във връзка с общата стачка на най-големите профсъюзи в Република Гърция е сформиран в българското посолство в Атина и в консулството ни в Солун, съобщиха от пресцентъра на Министерство на външните работи.

В резултат на стачката, която засяга морския транспорт в страната, има сигнали за блокирани български граждани на няколко гръцки острова. Съгласно постъпващата информация, най-тежко е положението на остров Керкира (Корфу), където има близо 10 автобуса с наши съграждани, които не могат да напуснат острова.

Още по темата

На 7 май българското посолство проведе разговори с отдела за борба с кризите на гръцкото външно министерство и с министерството на търговския флот, които уведомиха следното:

- Възможно е стачните действия на работещите в морския транспорт да бъдат прекратени в неделя, 8 май, вечерта, с 24 часа по-рано от първоначално обявеното;

- Дотогава единствената възможност за българските граждани да напуснат гръцките острови, е да използват самолетен транспорт, където има такъв. Гръцките власти са предприели действия за увеличаване на полетите от острови към Атина и Солун.

Българското посолство в Атина и консулството в Солун са в постоянна връзка с гръцките власти с цел оказване на своевременно съдействие на засегнатите граждани и разрешаване на създалата се ситуация.

Българските граждани могат да се свържат със задграничните ни представителства в Гърция на следните телефони:

Посолство на Република България в Атина
 Тел.: +30 6937 096 220+30 6937 096 220

Генерално консулство на Република България в Солун
 Тел.: +30 6973330133+30 6973330133

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


66
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
2
 
0
 
! Отговори
арменец преди 7 години
На гърците можете само да им се "фатите за..."
33
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
сега и за тези ли да плачем
32
2
 
5
 
! Отговори
Shark преди 7 години
Няма кво да им се сърдите, хората си отстояват правата. Не като нас - псуваме на маса правителство, работодатели, гневим се на високите цени, на ниските заплати, на беззаконията, ама само да видим ли повече от 2 почивни дни и хукваме като обезумели. Обиколихте ли всички красиви кътчета на България, да питам, аз, или не, то е по-гот да се изфукаш пред колегите утре че си бил на Корфу или Санторини.
31
1
 
7
 
! Отговори
Ганчо преди 7 години
На Корфу е толкова гот, че ако мога бих стоял там месеци на ред и нека гърците да си стачкуват. Относно стачката, няма какво да им се сърдим. Решават и стачкуват. При нас решават да стачкуват но им се обаждат от дондуков и спират да стачкуват - това са нашите профсъюзи. Пародия на профсъюзи.
30
0
 
2
 
! Отговори
Киро преди 7 години
До 51когато българите се сплотят тогава и ти ще кацнеш на Марс
29
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Алоооо гърците не честно така бе. Спрете да стачкувате в собствената си страна защото пречите на нас,българите по този начин.Отидете да стачкувате някъде другаде,в Италия например.Ааа не може така.
28
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Накрая Българската Полиция ще да влезе и да ги нарита на работа
27
5
 
2
 
! Отговори
Американ преди 7 години
До Анонимен 35:На крива подводница и водораслите и пречат.А кадърни и състоятелни има колкото си искаш в България.И още повече претенциозен и мрънкащ луmпeн пролетариат.Прочее средната заплата в Бг е към 6 пъти по-ниска от тази в САЩ, а издръжката на живота към 4. Така че не толкова зле.
26
7
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Абе четеме ли четеме ,и знаем ,че тези пак ще стачкуват ,и пак в Гърция ....,ами нямате мозък....забравете я тази Гърция ,Турция......България си е номер едно ,ами самите българи не я харесват ....срам
25
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Шах и Мат
24
1
 
23
 
! Отговори
Лисан преди 7 години
Биехме се в гърдите, че ще блокираме границите по празниците...K Y P! Сакън, само и само да не пострадат туристите ни. Е, противните византийци като си решат за стачка или протест - нема лабаво! Няма Бог Тиква или подобен Прецедент, който да ги спре. А ние....пак го ******************
23
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
A нашите не блокираха границата. Хак да им е. Гърчолята пак изгърчиха *. Като сте прости *** и слушате Бокич - така ще е!
22
5
 
15
 
! Отговори
Пепи преди 7 години
Да се оправят сами.Не са малки.Какво правят в тия камънаци.
21
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Другата година пак ходете в Гърция на почивка, да си давате парите на тези ***...
20
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Даваййййй Кубратееееееее! Смачкай тоя британски ***.от!
19
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Американ - евтино платно от долнокачествен памук. Подходящо за г.а.щ.и за еднократна употреба.
18
3
 
15
 
! Отговори
туроператор преди 7 години
Илати на гръцкото церноморие. Ефтино! 50 евракис сас *** за миене.Иднопосоцен билет.Връстане - васа работа. Васи пари -наса работа. Ефхаристо! Кала!
17
25
 
13
 
! Отговори
Антон преди 7 години
Като чета коментарите, бая бедни и завистливи българи са прекарали празниците по терасите с домашна ракия и сега се радват на нещастието на хората, които са решили да почиват в чужбина. Затова там цял живот ще си останете - по терасите и ще гледате в градинката на съседа и ще завижате. Не си првъзмогнахте произхода и това е - жалки хора.
16
5
 
7
 
! Отговори
(-_-) преди 7 години
Няма нужда от дранатизации. В цивилизована, европейска страна са. Разбирам да има военни действия или някакво природно бедствие, да са насред пустинята тия хора!? Ще им се удължи почивката с няколко дни и после по живо, по здраво..
15
2
 
24
 
! Отговори
хан Крум преди 7 години
Браво ,Борисов ,! За Великден им отговори по европейски ,а те ти го върнаха по византийски.Пак Борисов , пак! До откат!