Президентът е прав в много от мотивите за ветото!

ГЕРБ направи много компромиси при гласуването, призна Цветанов
7 май 2016 15:05, Анисия Иванова
96
Президентът е прав в много от мотивите за ветото!
Снимка: ГЕРБ

Президентът е прав в много от мотивите /за наложеното вето на изборния закон/, коментира пред журналисти в Златоград председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов. Според него народните представители трябва да се съобразят с ветото на президента, което е негово конституционно право.

От ПГ на ГЕРБ винаги сме разглеждали гласуването за българите, живеещи в чужбина, че трябва да бъде еднакво за всички, допълни Цветанов. Той заяви, че след наложеното вето трябва да има политически консултации между парламентарните групи, "за да има действително толкова гласове, които могат да променят сегашното състояние, което беше гласувано".

Още по темата

Направихме максимални компромиси, за да стигнем до този текст, който се гласува в пленарна зала, посочи председателят на ПГ на ГЕРБ. Според него направените от ГЕРБ компромиси са водени единствено от това да се запази стабилността в държавата и да се разчита на парламентарна подкрепа, която да гарантира и стабилността на правителството. Затова гласувахме заедно с Патриотичния фронт, водиха се много тежки разговори и както всички парламентарно представени групи направиха съответните отстъпки, ПФ направи немалко компромиси, както със задължителното гласуване, така и с гласуването за българите, живеещи в чужбина, смята Цветанов. Той заяви, че позицията в ГЕРБ винаги е била да не се променят изборните правила, но промените са се наложили след проведения референдум за електронното правителство.

Относно гласуването след президентското вето, Цветанов посочи, че трябва да има разговори, диалог и "да се вземе най-правилното решение, което да може да гарантира стабилността на правителството". Не се нуждаем от противопоставяне, затова нека се обединим около неща, които могат да ни консолидират и да покажем, че България е стабилна и действително е един остров на стабилността в региона, в който живеем, допълни той, цитиран от БТА.

Цветанов смята, че дори в чисто политически план партията да понесе повече негативи, но решението трябва да е водено само от интересите на българските граждани и от стабилността на държавата. Затова направихме това правителство, затова направихме и толкова отстъпки, посочи Цветанов. Той коментира, че от Реформаторския блок не са били много коректни в цялостната политика, която се води през последната година и половина. Ако не беше противоречивото мнение на някои представители от РБ, мисля, че днес нямаше да говорим за тези промени, които се налагат като вето от президента, предполага Цветанов.

На въпрос относно рисковете от повишаване на миграционния натиск през следващите месеци, председателят на ПГ на ГЕРБ прогнозира пред журналисти, че бежанският поток няма да бъде толкова интензивен, отчитайки подписаното споразумение и ангажиментите, които е поела Турция към ЕС.

Нека да поздравим и правителството в лицето на министъра на вътрешните работи Румяна Бъчварова, която подписа реадмисионния договор с турския си колега само преди два дни, посочи Цветанов. По негови думи ние сме първата европейска държава, която подписва този реадмисионен договор и "това също трябва да бъде оценено".С активната роля на България и ангажимента на Турция, който изпълнява към настоящия момент, смятам, че през последните няколко седмици нещата изглеждат доста по-спокойни, заяви бившият вътрешен министър. По негова оценка бежанският поток е доста по-ограничен.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


96
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
53
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Стига сте ревали, жалки сте!Борисов е единствения готов за премиер.Няма кой друг.
52
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Цецо, наглецо, опичайте си акъла!!! Не искаме турците да гласуват за български парламент!!!Български граждани били...Вече трето поколение родени и израснали в Турция, не знаят дума български, а гласуват кой НАС да управлява!
51
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Доста се посмях на тази снимка
50
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Защо допуснахме и зроди да ни определят житието и битието?
49
7
 
4
 
! Отговори
БОКО преди 7 години
циркаджилък на винкела,ето ние държим на предизборните си обещания,но този гадняр президента ни проваля.а защо не рипахте така за новините по турски в бг телевизия,зора сега е,тиквоний,да отпусне от някъде малко кинти и ние ще клекнем както винаги
48
2
 
12
 
! Отговори
АНТИ преди 7 години
Излел е Цецо хайдутин, да цоца море народа. Да цоца море народа, дорде още мърда и пъшка. Да го изцоца до шушка и накрай изхвърли кат изгорела 100-ватова крушка.
47
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
При задължително гласуване получавате един голям че. за сполука.
46
6
 
26
 
! Отговори
Аспарух преди 7 години
Резидента е национален предател!ГЕРБ клякат пред Анкара.
45
22
 
7
 
! Отговори
Андро преди 7 години
Само ДПС-най-демократичната партия, която се обяви против задължителното гласуване ще ги измете всичките. Дано Доган спечели повсеместно.
44
3
 
26
 
! Отговори
5 годишен преди 7 години
Тоя чичко на снимката защо още е на свобода, а не е в софийския градски затвор при бай Санди Винкела?
43
3
 
20
 
! Отговори
дилема преди 7 години
Дори и с Камуфлаж на Ш.естака Цецо му се четът мислите под Калпака По добре да си беше сложил кукерска гугла ама пустите му пелингатори де да ги мушне за да слухти на около
42
3
 
25
 
! Отговори
ГЕРБ преди 7 години
е ОПАСЕН за вашето здраве.
41
3
 
18
 
! Отговори
ТОЯ С КРАТУНАТА преди 7 години
вместо глава е БЕЗНАДЕЖДЕН случай. ТИКВИ и КРАТУНИ на власт в КОЛОНИАЛНАТА територия
40
3
 
29
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 7 години
Сваляй носията, Цветане! Чуваш ли к'во ти казвам?
39
2
 
18
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 7 години
до 48По-скоро като знаем същността на Цецо, тази носия и калпак които си е турил е може би най-нелепата идея, която този оли.гофрен може да измисли.
38
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Цецо с тази носия Прилича на Националист БХК веднага да заведе дело против него и неговата партия
37
8
 
9
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 7 години
ДрОгарка Масларка... - присвоила пари за 110 /сто и десет/ апартамента само от една държавна поръчка /социалния дом в Стара Загора/... - защо не е в затвора...
36
3
 
40
 
! Отговори
остров на стабилност преди 7 години
Да, Цецо, България е един остров на стабилността. Стабилна безработица. Стабилна беднотия. Стабилен криминален контингент. Стабилна неспособност на режима на пожарникаря да управлява. Стабилни побои по кръстовищата. Стабилно последно място по всички показатели в Европа.
35
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
*** забелязвате ли па ка му отива носията.
34
9
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Станишев , защо не е в пандиза . Нинова също , Румен Овчаров също и 99 % от всички , които са били ръководители на БКП-БСП-ДС са за затвора .