Денят на победата vs. Деня на Европа

Плевнелиев вдигна знамето на ЕС, Нинова - пред Съветската армия
9 май 2016 13:30,
336

Снимка: Булфото

Българските политици празнуваха отново разделени 9 май. Едни вдигнаха знамето на Европейския съюз и почетоха Деня на Европа. Други оставиха цвете пред Паметника на Съветската армия, отбелязвайки Деня на Победата.

Президентът Росен Плевнелиев, вицепрезидентът Маргарита Попова, шефът на парламента Цецка Цачева, кметът на София Йорданка Фандъкова и други присъстваха на тържествена церемония по случай Деня на Европа. Пред сградата на президенската институция бе издигнато знамето на Европа.

На церемонията присъства и ръководителят нa Пpeдcтaвитeлcтвoтo нa Евpoпeйcкaтa кoмиcия y нac Огнян Злaтeв, депутати и министри.

Почти по същото време левите сили се събраха пред Паметника на Съветската армия. Дебютът си като лидер на БСП направи там и Корнелия Нинова. Заедно с нея паметта на загиналите в освободителната борба почетоха и лидерът на ПЕС Сергей Станишев, шефът на АБВ Георги Първанов, лидерът на “Атака“ Волен Сидеров, посланикът на Русия у нас Юрий Исаков.

Пред паметника бяха дошли и много ветерани, леви симпатизанти, членове на левите формации и др.

"Присъединявам се към шествието по случай 9-ти май от уважение към всички загинали в борбата за свобода. От уважение към тези, които са дали младостта и живота си, към ветераните от войната, които са положили всички усилия за освобождение на България", каза Нинова.

71 гълъби и бели балони полетяха в небето пред Паметника на Съветската армия в София по случай победата над фашизма.

"Днес трябва да помним, ниско да се поклоним и да не забравяме", посланикът на Руската федерация у нас Юрий Исаков. Той пожела на българите Бог да им дава мирно небе.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


336
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
227
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Стотици оставиха цветя пред паметника на "освободителите" и нито едно цвете пред паметника на българите загинали във ВСВ. Аз се срамувам, за вас не знам.
226
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Каква победа? Какви 5 лева?Само *** биха чествали нещо подобно на пирова победа
225
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
9- май - ДЕН НА ПОБЕДАТА
224
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
9- май - ДЕН НА ПОБЕДАТА
223
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Кога бе другари ще чуем поне веднъж днъж да кажете слава на България вие някога били ли сте българи. Със чии гласове управлявахте България през годините със турските нали,, че ГОЦЕ със кои гласове беше президент ами Станишев, орешарски все със подкрепата на гласовете от Турция. Кой е предателя
222
1
 
3
 
! Отговори
БОЯН преди 7 години
До БОЯН: ВИЕ , РЕДАКТОРИТЕ ,МАЙ СЕ СТРАХУВАТЕ ДА НАПИШЕТЕ ФАШИЗМА С ИСТИНСКОТО МУ ИМЕ -КАФЯВА ЧУМА.
221
2
 
4
 
! Отговори
БОЯН преди 7 години
До цък : ТЕЗИ ДАННИ ТРЯБВА ДА СЕ НАПИШАТ ВЪВ ВИД НА ЛОЗУНГИ И ВИНАГИ ДА СЕ ЛЕПЯТ НА ВХОДА НА ПРЕЗИДЕНТСТВОТО И МИНИСТЕРСКИЯ СЪВЕТ,ЗА ДА НАПОМНЯТ НА МАЙКОПРОДАЖНИЦИТЕ ,ДЕТО РАБОТЯТ ТАМ . В ИМЕТО НА ДОЛАРЧЕТАТА И ЕВРОТО ,ТЕЗИ ХОРА ПРОДАДОХА РОД И РОДИНА. СЛА-ВА НА РУСКИЯ ВОЙНИК И РУСИЯ ,ИЗБАВИЛИ ЧОВЕЧЕСТВОТО ОТ КАФЯВАТА ЧУМА И СИФИЛИСТИКА ХИТЛЕР.
220
2
 
4
 
! Отговори
Тошев преди 7 години
До Каратанас: Тия тлъсти демагогски лъжи ги разправяй на някое дете от детските ясли/ не от детската градина ,а от яслите/. България , преди 1989 г. , беше развита във всяко едно отношение ,безплатно здравеопазване,образование ,работа за хората и каквото положително ви дойде на ум. След 1989 г." демократите"-ликвидатори ,сринаха всичко в името на свалянето на комунизма. Не оставиха нито една сфера от икономиката ,държавността и др. -всичко ликвидираха. Затова народа ги беше шутирал .
219
1
 
5
 
! Отговори
педрас преди 7 години
До норaПризоваваш ни да "мислим", но твоя мисловен процес буди недоумение..Как се окупира една страна без нито един руски войник на нейна територия? Дори без нито една база? По твоята логика в момента сме окупирани от САЩ. Да не говорим, че по време на "окупацията" имахме една от най-силните армии в Европа. Кой окупатор въоръжава поробените? Виж новите ни окупатори първо ни унищожиха армията и икономиката и сега наистина сме на колене. И с надъхани псевдопатриоти като тебе така и ще си останем
218
2
 
5
 
! Отговори
Да чете №183! преди 7 години
"Колкото по-бедна е една държава (икономически и духовно), толкова по-пищни са военните й паради", пише новият Сократ 183. Ето илюстрация: Франция отбеляза националния си празник - Деня на Бастилията със зрелищен военен парад на "Шан-з-елизе", в който участваха 3500 души - военни, полицаи, жандармеристи и пожарникари, както и 55 самолета, 31 хеликоптера и 288 единици моторизирана техника, включително бронетранспортьори, специализирана техника на инженерните войски,пожарни автомобили и линейки
217
13
 
8
 
! Отговори
до норa преди 7 години
Винaги съм се чудил зaщо нaричaт Русия двойнa освободителкa. Но мaй повечето бългaри не се чудят, зaщото не мислят
216
18
 
11
 
! Отговори
норa преди 7 години
И от чие "робство" ни освободи СССР? От "фaшистко" ли? Хорa, тa СССР окупирa Бългaрия! Окупирa, не освобождaвa. Мислете, не повтaряйте мaнтри от учебниците по история.
215
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Вместо натовци да маршируват в Крим и да празнуват Денят на Европа и победата над Путинска Русия, то какво стана ???? Каква я мислиха Брюксел и Вашингтон, каква стана!?
214
3
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Днес е Денят на победата над Европа и Меркелска Германия във Сирийската и Украинската война. Опитаха да окупират руски Крим и проруска Сирия. Загубиха Сирийската война и Украинската война.
213
8
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Господ да пази Велика Русия!!!
212
10
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Слава на Русия и Владимир Путин!
211
2
 
16
 
! Отговори
България преди 7 години
България винаги е била най-слаба, когато е разединена.Княз Борис обедини българите с една религия. Цар Симеондоведе духовно и културно просвещение. Светите братя Кирил и Методий,както и учениците им донесоха книжовност на българите. Която те развиха.И станаха трета сила сред народите в Европа. Съдадоха 2 империи, в които нее имало робство. За да се самоунищожат, отново. Потъвайки в разединение.Алеко, Алеко. Твоят герой е жив. Скрил се е добре зад вечната колективнабезотговорност.
210
14
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До ТТМинко кога пък си виждал гола жена я си се мушкайте с Василев както подобава на рускоазиятски монголи
209
3
 
5
 
! Отговори
Каратанас преди 7 години
До ТТ--267; То ти личи от писането колко ти е акъла.
208
21
 
17
 
! Отговори
Каратанас преди 7 години
За нищо не ставате. След ДЕВЕТИ руснаците сложиха на власт най низшата прослойка на обществото. Сложиха СЕЛЯНИЯТА. В Б--я имаше много мъдри хора но ги избиха. Алкохолика Г. Димитров на 5-я конгрес на БКП каз; Правете струвайте не допускайте интелигенцията да упрвлява. Ето го резултата. Простите хора могат само простотии да вършат.