АБВ си тръгва, вади Калфин от властта

Не става дума за търговия, категорични са хората на Първанов
Обновена: 10 май 2016 15:37 | 10 май 2016 15:28,
114
АБВ си тръгва, вади Калфин от властта
Снимка: Булфото

Националният съвет на АБВ реши партията да напусне управляващото мнозинство, а Ивайло Калфин да бъде изтеглен от правителството. Това обяви зам.-шефът на формацията Румен Петков. 

За да излезе АБВ наистина от властта, решението на Националния съвет трябва да бъде потвърдено и от конгреса на партията, който ще се проведе в неделя. Решението е било взето единодушно, обяви Петков на пресконференция, на която лидерът Георги Първанов не присъства. 

"Не става дума за търговия, а за отказ от един модел, който се опитвахме година и половина да променяме, но не успяхме", каза Емил Кало от ръководството на АБВ. 

Сред аргумените за напускане на властта Румен Петков нареди порочния начин на приемане на Изборния кодекс, съдебната реформа, енергийната политика на правителството. 

"Не говорим за несходство в характерите, а за генерални политически различия, които за съжаление ГЕРБ задълбочава", отвърна Петков на въпроса дали АБВ се чувстват пренебрегнати или обидени. 

Решението на АБВ идва изненадващо на фона на очакванията Патриотичният фронт да излезе от властта. След среща с ГЕРБ и РБ обаче патриотите дадоха да се разбере, че засега остават във властта. 

На въпрос дали това, че АБВ не са били поканени на разговорите, е било катализаторът за напускането им, Румен Петков отвърна: "Днешната спявка в Народното събрание, която е приключила с прегръдки и целувки, колко влажни и колко не, това е друг въпрос, си е право на хората, участвали в нея". Той все пак обясни, че АБВ не са били канени на нея. 

Петков обясни и че решението за напускане не е свързано с промяната в ръководството на БСП и намерението на червените да преговарят за общ кандидат.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


114
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
79
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И на твоята другарка Нинова синчето и ли рине оборски тор в САЩ, защо е там можеш ли да ми отговориш другарю
78
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Другарю интересно защо ли на твоята другарка Нинова синчето и е в САЩ. Ти запитъл ли се защо е там. Не е ли лицемерно да ми говориш за кравари след като синовете на повечето другари са все на запад и нито един не е в СССР
77
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А къде се покри "патриота" Валери Симеонов???Или само вдига пушилка за заблуда на избирателите си.
76
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Другарю трябва да тествам от това че си бил във Чехословакия да пазиш съветските за...дници от чешкия народ и тия на чешките ***, от това че си стрелял срещу цивилни граждани. Но аз те питах дали сега си бил в Чехия когато там няма *** и агенти на Москва за да видим как сега живеят хората когато вас уру......ди ви няма
75
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Това е последният ход на една згромулясваща се страна от миналото която просто си отива
74
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ако си нормален човек би трябвало да те е срам от себе си и от това което си правил във Чехословакия. И другарю не нужно някой да ме пази от запада нито ти нито терените огради на концлагера НРБ ти си част от най мрачното и гнустно минало на България и е време такава като теб да потърсят прошка от народа който предаваха на на една дива и зла империя която и сега иска да влияе на родината ми. Ти си позор за България
73
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ми това ти е наследството от комунизма радвай му се другарю. *** в Чехия и виж тамдали е така, ама там такива като Жан и ГОЦЕ нямаше
72
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А колко от тия 26 г бяха демокрация. Щото демокрацията не се създава със сенки от миналото другарю. Например знаеш ли че 90% от ВЕИ та са на лукоил тоест на Русия както и Газа, както и петрола, както и горивото за АЕЦ Козлодуй, тоест за каква демокрация ми говориш а . Както и гласовете за БКП и ГОЦЕ които идваха от Турция това демокрация ли другарите от ДС да са най богатите хора в страната
71
2
 
4
 
! Отговори
1 преди 7 години
Нашитеоткриха газ в Черно море. И сана път да поръчат нови самолети от Швеция и построят нови военни кораби по закупен лиценз. На Русия България и трябва винаги да е слаба. Такава е грешната и доктрина- сателитите да са слаби като зависими васали.
70
0
 
4
 
! Отговори
Бай ви Ганя преди 7 години
Първанов си избърса ръцете със салфетката Калфин и ще я захвърли в коша за политическите люспи.
69
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Няма тръгване,няма връщане!Мишките искат да бягат от потъващия кораб "Република България!Всичките демо-крет-енски дем-окр-атуни ,участвали в управлението на БГ след 1989г- трябва да се затворят в квартал "Бояна" в София,който да се обособи като остатъчна територия на сегашната "Република България" и да стоят там ,докато върнат взетите кредити!Останалата част на страната да се обособи като нова държава-" Демократична България"- без дългове и наистина демократично управление!
68
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
След като Москва смени Миков и Местан сега е време за за новият им ход
67
11
 
12
 
! Отговори
БАБА КУНА преди 7 години
СБИРЩИНАТА ГЕРБ СЕ КРЕПИ ВСЕ ОЩЕ БЛАГОДАРЕНИЕ НА ОТКРАДНАТИТЕ МИЛИАРДИ.
66
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Троянските коне се размърдаха...обещали са им нещо от "вечната дружба" !
65
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Това ще е винаги дереджето, докато управляват комунистите от Герп
64
12
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Само ДПС-най-демократичната партия може да измете измислените патриотчета и русенски войводи на бунището. Дано спечели Доган повсеместно.
63
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
На ГЕРБ отдавна не му трябват други партньори в властта. ГЕРБ имат 83 депутати, ДПС има 30, а не е проблем, ГЕРБ пак да си напазарува депутати, примерно от тези 11, които не членуват в никоя група. (83 + 30 + 11 = 124).
62
3
 
8
 
! Отговори
мм преди 7 години
Ако някои тук си мисли че е разгадал какво става , много се лъже , нищо не е такова , каквото изглежда !
61
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ДПС свали правителството на Орешарски и ДПС поддържа ГЕРБ при сегашното им управление. Познайте на каква цена ДПС крепи ГЕРБ! Колкото до разните там, АБВ, така наречения реформаторски блок или така наречения патриотичен фронт, ГЕРБ спокойно може и без тях, ДПС са им достатъчни.
60
4
 
13
 
! Отговори
Истината преди 7 години
Интересна е управляващата коалиция, начело с ГЕРБ. ГЕРБ реално управляват с ДПС, а останалите партии дето се пънат да се покажат, че управляват, всъщност са само за прикриване на факта, че сега управляват ГЕРБ и ДПС. АБВ изобщо не трябваше да влиза в подобна управляваща коалиция с ГЕРБ и ДПС, но пуста жажда за власт, какво ли не прави.