Паргов: Трябва ни модел, различен от "Борисов"

"Коалицията трудно се оправя с исканията за постове на 4-те партии"
10 май 2016 13:07, Екип на Bulgaria On Air
17
Паргов: Трябва ни модел, различен от "Борисов"
Снимка: Bulgaria On Air

България има нужда от нов модел, различен от модела "Борисов", заяви в сутрешния блок на Bulgaria ON AIR лидерът на столичните социалисти Калоян Паргов.

По думите му страната ни има нужда от модел, който я води към социалната държава, която мисли и за децата, и за възрастните.

"Видно е, че тази четворна коалиция трудно може да се оправи в претенциите и исканията на всеки един от участниците за един или друг пост. Тази коалиция беше родена с грях към хората на база на личните амбиции и интереси на една или друга политическа сила", посочи Паргов.

Според него 2018 година е ключова за България заради първото председателство на страната ни на ЕС. "Представете си, ако влезем с такава коалиция, която се кара неизменно", подчерта той.

Паргов смята, че промяната в БСП се случи въпреки схващанията, че жена не може да стане лидер и то на столетницата, и че действащият лидер никога не отстъпва.

Той посочи, че изборът на Корнелия Нинова за председател на БСП е зареден с много надежда и очаквания за промяна вътре в партията.

На въпрос дали Нинова е хардлайнер в сравнение с Михаил Миков, Калоян Паргов заяви, че "определено можем да кажем, че прилича на желязна лейди".

"Лявото в момента е в един етап, в който трябва да осъзнае и да намери пътя един към друг, тъй като предстоят тежки президентски избори, които са решаващи и са основа за промяна на модела на управление след това", посочи още лидерът на столичните социалисти. Според него в момента структурите са оставени да се оправят сами.

"Ние сме един цял организъм, който трябва да работи като четиритактов двигател", добави той.

На въпрос дали трябва БСП и АБВ да бъдат заедно на президентския вот, Калоян Паргов каза, че БСП може и трябва да си партнира не само с партиите от "БСП Лява България", с които е в коалиция, но и с други политически сили, които заявяват присъствие в лявото пространство за постигането на една или друга цел.

Повече четете на сайта на Bulgaria On Air

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
2
 
! Отговори
Овчар преди 7 години
А бе, на другарете не им ли раздадоха по една гега на технийо конгрес ,поне да пасат *** като не стават за друго??
12
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
този пък, откъде изпълзя!
11
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
БСП може да спечели избирателите само ако има за предсадетел млад човек, необвързан с комерсиални връзки. Такъв би могъл да бъде и Калоян Паргов. Крайно време е партията да узрее за такъв избор. Всичко друго е притоплено ястие.
10
2
 
8
 
! Отговори
българина преди 7 години
Единственият модел който работи е Орбан или Путин, разбирай 200 депутата националисти! Който го предложи е той е истинският спасител на България. От соросоизъм и демокрация не остана българин ве!
9
4
 
2
 
! Отговори
akut преди 7 години
така е аз искам пак дпс и бсп да ме управляват
8
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Отдавна съм аполитичен. На всички е ясно, че Бойко не става за нищо, но от друга страна такава глупост да се избере бивш висш кадър на СДС за председател на БСП - това само червените *** може да направят.
7
4
 
5
 
! Отговори
МОДЕЛА ТИКВА преди 7 години
не ще смяна с модел КРАТУНА, а иска СЦЕПВАНЕ на всички ТИКВИ
6
2
 
5
 
! Отговори
васил преди 7 години
В бсп се случи един малък преврат , баш олигарсите Р.Овч. , Г.Гергов срещу Станишев и европеиците му, ще гледаме голям сеир, а *** е само за цвят , така да се каже !
5
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Смешной
4
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Моделът на цоциалиста е да има голям брат който да плаща сметките, а ние да му играем по свирката или да я надуваме.
3
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Другарю Паргов, единственото което е направила партийката ти за цял век е най-големият атентат на ХХ век. Това си можете вие, да рушите храмове, да тероризирате хората, да убивате жени и деца. Така че единственото което може да направите е да се обедините с ИДИЛ и да взривявате бомби.
2
4
 
14
 
! Отговори
НЕ МОДЕЛИ, а БКП преди 7 години
с истински КОМУНИСТИ е нужно да има, а не разни СТАНИШКОВЦИ, КУТЕВЦИ или ГЕРГОВЦИ. Че даже гняв ме обзема като се сетя, че и ГУЩЕРОВ беше член. Даже и такива като ТИКВАТА се имаха за КОМУНИСТИ
1
3
 
19
 
! Отговори
BURZUM преди 7 години
Никви модели повече ай сиктир модел ба.х ви в манекените...трябва ни концепция за петдесет годишно развитие със стабилизация на държавата институциите психичното здраве на населението и увеличаване на благосъстоянието по скандинавски стандарти ....никакви говорещи модели повече че шъ взема лопатата ...ни издържам ей...