Светкавично: Борисов прие оставката на Калфин

Двамата си благодарили за съвместната работа в кабинета
Обновена: 10 май 2016 17:57 | 10 май 2016 16:42, Веселина Йорданова
109
Светкавично: Борисов прие оставката на Калфин
Снимка: БТА, архив

Министър-председателят Бойко Борисов прие депозираната оставка на вицепремиера по демографската и социалната политика и министър на труда и социалната политика Ивайло Калфин.

Още по темата
Бойко Борисов и Ивайло Калфин проведоха разговор, в който изразиха взаимна благодарност за съвместната си работа, съобщиха от правителствената пресслужба.

Преди около час от АБВ обявиха, че Националният съвет е решил партията да напусне управляващото мнозинство, а Ивайло Калфин да бъде изтеглен от правителството.

За да излезе АБВ наистина от властта, решението на Националния съвет трябва да бъде потвърдено и от конгреса на партията, който ще се проведе в неделя. Решението е било взето единодушно.

Сред аргумените за напускане на властта Румен Петков нареди порочния начин на приемане на Изборния кодекс, съдебната реформа, енергийната политика на правителството.

Досега премиерът е изразявал задоволство от работата на Калфин, когото подкрепи за пенсионната реформа.

Лично Калфин обаче предупреди наскоро, че АБВ са готови да напуснат правителството, ако промените в Изборния кодекс минат и посочи, че управлението може да се разклати като цяло. Той се изказа както против задължителното гласуване, така и против ограничаване на възможностите за гласуване в чужбина.

Калфин има забележителна кариера на политическия ни небосклон.

Той е евродепутат в периода 2009 – 2014 г., избран е от листата на БСП на изборите през 2009 година.

Заместник министър-председател и министър на външните работи в правителството на Сергей Станишев (2005 – 2009).

През 2014 на изборите за Европейски парламент (ЕП) е водач на кандидатдепутатската листа на АБВ, но партията не получава достатъчно гласове и не успява да вкара свой представител в ЕП.

Избран е обаче за народен представител в 43-тото Народно събрание.

Назад в годините, през 1997 г., Калфин напуска БСП, след като партията връща неизпълнен мандат за съставяне на правителство. През април същата година става секретар на новоучредената партия Българска евролевица с председател Александър Томов. През 2000 съучредява политическо движение "Социалдемократи".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


109
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
70
1
 
5
 
! Отговори
gost преди 7 години
калфин е умен мъж за разлика от някои без образование сложени да командват на разни места и преди ако ревяхме от един сега са 101 затова оттука натака за политика не искам да знам докато стоим с висше образование по къщите и работим при родителите а такива дето хал хабер си нямат си ги назначават е пълно безобразие да си се управляват в малките градове е така от мен на тема политика толкова
69
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Да се забрани двойното гражданство. Който е гражданин на друга държава да няма право да е гражданин на България. Така е в много демократични страни по света.
68
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Другарите знаят ли че 90% отВЕИ та та са на лукоил тоест са руски и това е ФАКТ
67
0
 
10
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 7 години
Калфин не е стока, не ме е жал за него, мисля, че той беше с ВЕИ-та на името на съпругата си, и се облагодетелства от нашия гръб, или се лъжа? А на Баце напоследък много му се разклати столчето нещо, да не вземе , като усети на къде духа вятъра, да иде да си пие кафето с Галевите?
66
8
 
15
 
! Отговори
ИзтреБител преди 7 години
Накарахте хора да се самозапалват от отчаяниеНенавиждам ви и мисълта че един ден ще смачкам герберастките ви мутри ми дават сили да живея
65
3
 
19
 
! Отговори
ИзтреБител преди 7 години
Борисов ти мразиш комунистите но аз теб те мразя повече Не че ги подкрепям и тях Нооо ти си пословично нагъл Та така Мразя те до дъното на душата си затова че откакто ти дойде ме остави без избор без надежда без шанс - мен и хиляди други млади хора Затова че тук може да просперираш само ако си човек на някого Вие правите пътища които след една година се развалят и защо защото крадете средства и използвате некачествени материали за да може догодина пак да имате повод да наливате пари в бездънни инфраструктурни ями и да си присвоявате Вие ни докарахте на ръба на бедността и накарахте хора да се
64
5
 
11
 
! Отговори
пфу преди 7 години
Не ми харесва оставката на Калфин. Единственият свестен министър в правителството.
63
12
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Абе вашия орешарски не беше премиер със гласовете на ДПС ами ГОЦЕ колко мандата изкара ми Станишев. Кой управлява със гласовете от Турция другарю кой
62
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 90 -Ми,че той сам тъпата мутра Борисов по прякор Тиквата е троянски кон на Турция и лично на ненормалния диктатор Ердоган и на ционисткото американо-еврейско ложи което планомерно съсипва България .Бойко Борисов е една *** мутра ,която е зависима на чуждите турски и еврейски служби ,които го държат за топките заради мръсното му мафиотско и мутренско тъмно минало
61
19
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Борисов не се церемони с трояските коне !
60
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Борисов не е доволен от демонстрираните,но недостатъчни ликвидаторски способности на евро-бюр-ократа Калфин!Мястото му трябва заеме евродоказаната баш ликвидаторка- дяланата "тухла" Мур-га-велка Мунева!
59
23
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
АБЕ МНОГО КУХИ КРАТУНИ ИМА ТУК! ВСЕКИ ПЪТ ГЕРБ ЩЕЛИ ДА ЗАГУБЯТ,ДА ГИ НЯМА И Т.Н НО ВСЕКИ ПЪТ ИМ ГО ЗАБИВА НА ВСИЧКИ!СМЕШНИЦИ! И СЛЕПЕЦ И *** ЗНАЕ И РАЗБИРА ЧЕ ГЕРБ ЩЕ СА ПЪРВИ И ТО С МНОГО ПРЕД ВТОРИЯ!!
58
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Абе другари абе вие нали със гласовете на турците бяхте на влас, за какъв мощен български патриотизъм ми говорите. Е какво е това лицемерие
57
0
 
19
 
! Отговори
ни съ знай преди 7 години
А тази Ризова много погрозняла бе,нямат ли там нещо по-свестно за това предаване?
56
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И какъв е този анти европейско мощен вот и то от кой от ГОЦЕ и БКП които със гласовете на турците управляваха години на ред е много патриотично. След като Москва смени Миков и Местан беше ясно че нещо ще се случи
55
17
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И *** в тавана да си ударите ГЕРБ пак ще бъдат номер 1 и то с много пред другите!!!!
54
18
 
8
 
! Отговори
един преди 7 години
Не се залъгвайте София,Пловдив,Варна,Бургас,Сз и Русе са над 3 милиона -половин България, те са богати градове,хората живеят добре и гласуват за Герб. Това че в малките градове и села са за Бсп е ясно, но те са нищожна бройка.
53
6
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
НА ПРЕЗИДЕНТСКИТЕ ИЗБОРИ СЕ ОЧЕРТАВА ЕДИН МОЩЕН БЪЛГАРСКИ АНТИ ГЕРБАДЖИЙСКИ И АНТИ ЕВРЕОАТЛАНТИЧЕСКИ ВОТ КОИТО ЩЕ ОБЕДИНИ ВСИЧКИ ПАРТИИ БЕЗ ГЕРБАВИТЕ ПЕДАЛЧЕТАТА НА РАДАНЧО И ТУРЧИЛЯТА И ТОВИ ВОТ ЩЕ Е НАЧАЛОТО НА КРАЯ НА ПРОДАЖНИЦИТЕ КОИИРТО ПОДАРИХА НАШАТА БЪЛГАРИЯ НА ЦИОНИСТКИТЕ АМЕРИКАНСКИ КЪРЛЕЖИ.
52
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Заради думите които тиквата каза вчера че само него ще избират и само той ще управлява ще гласувам за ПАТРИОТИТЕ
51
3
 
9
 
! Отговори
!!! преди 7 години
До Анонимен Бивши комунисти-НЯМА!