БСП и ДПС: Не щем Борисов, не щем и Дончев

Премиерът има универсални министри, заподозряха социалистите
12 май 2016 14:36,
81
БСП и ДПС: Не щем Борисов, не щем и Дончев
Снимка: архив, Bulphoto

БСП и ДПС обявиха, че няма да подкрепят кандидатурата на Томислав Дончев за социален министър. Мотивите и на едните, и на другите са едни и същи - те са опозиция, не подкрепят кабинета на Бойко Борисов и затова няма как да подкрепят промени в него.

Още по темата
"Явно Бойко Борисов има универсални министри", каза говорителят на групата на БСП Жельо Бойчев. Той припомни, че вицепремиерът по европейската интеграция Меглена Кунева стана образователен министър, а сега Дончев, който е вицепремиер по усвояването на евросредствата се предлага за социален министър. 

"Моят спомен е, че последният път, когато Дончев беше предлаган за министър, финансов, правителството падна. Нещо ми напомня, че сме в подобна ситуация и сега", каза Бойчев. 

Колегата му Таско Ерменков пък пожела новата работа на Дончев да е по-успешна от тази по усвояването на европейските пари, за които 100% усвояемост били 100% разплащаемост от българския бюджет. 

Бившият социален министър Хасан Адемов от ДПС коментира, че Томислав Дончев не е от изявените експерти в социалната политика. "Това не значи, че той не може да е добър социален министър, ако изгради добър екип", каза той. 

Адемов обаче припомни, че трима от зам.-министрите са напуснали. "Без солиден експертен потенциал той няма как да продължи добрата работа на Калфин", каза той. 

Адемов обяви, че и ДПС няма да гласува за Дончев. "Ние сме опозиция, изборът на министри и гласуването на бюджета прокарват границата между управление и опозиция. Няма да подкрепим каквато и да е персонална промяна в кабинета", каза той.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


81
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
1
 
17
 
! Отговори
смешници! преди 7 години
И какво искате от БКП.БСП и ДПС? Станишев, чието семейство е в Брюксел? МИков? Корнелия Н., чийто син завършва в САЩ( не в Москве!) и нейното бъдеще е там, а тук ще се "бори" срещу социално неравенство???!! Да не говорим за ДПС...Да не говорим и за Трифонов, който иска да получаВА ПАРТИЙНА ЗАПЛАТА...
21
0
 
9
 
! Отговори
On off преди 7 години
Vratata na ns e otkluchena. Koito ne haresva, da si hodi doma...:-)
20
7
 
8
 
! Отговори
Тъп, та тъп преди 7 години
Ако не беше трагично, щеше да е комично. В ГЕРБ има две "хармонично" развити личности - Меглена Кунева и Томислав Дончев. Няма министерство в България, което ТЕ да не могат да оглавят. Винаги на пост! Рапорт даден, рапорт приет! Само не знам, ако им предложат да живеят със стойността на минималната раб.заплата или даже средната за страната пенсия, дали ще се съгласят?
19
4
 
2
 
! Отговори
до 40 преди 7 години
Най-добре е ти да бягаш от форума.
18
4
 
2
 
! Отговори
Андреев преди 7 години
И Митоди, и Митоди е универсален!Може да е библиотекар- ама даваше съвети и за асистираното зачатие наскоро!И шса бори с Дйепсйето!
17
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
аре, като не искате бегайте - едните у россия, другите у туркие! чупката, бръже!
16
9
 
7
 
! Отговори
цецко преди 7 години
Банкянската кратуна е крайно време да се ракара от властта, заедно с магерето президент.
15
1
 
8
 
! Отговори
opps преди 7 години
Вземете Динко... Да ги понашамароса и да ги вкара малко в ред... И този и Калфин работиха само за шведите...От тях да си събират данъците и осигуровките...
14
3
 
6
 
! Отговори
JadgPanther преди 7 години
До 35Ако 6 години е мигновено - добре. Но за 6 години освен малко магистралки няма нищо.
13
4
 
10
 
! Отговори
акуд преди 7 години
кликата дпс. бсп и атака дестебилизират България за да опитата отново да се върнат на власт
12
5
 
2
 
! Отговори
JagdPanther преди 7 години
До 33,Всъщност шегата е че ще изберем пак същите, които ще продължават да безчинстват.
11
2
 
10
 
! Отговори
ай сиктир преди 7 години
голям праз слънцето си грее и без бсп,дпс и дсб,никога вече няма да видите власт продажници от бсп и дпс явно много сте "огладнели" щом виете заедно и искате да фалирате поредната банка и да ограбите пак хората и държавата
10
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И тоя като Бъчварова, сам по себе си не е лош, но няма нищо общо с това министерство! БСП и ДПС само лаят, знаем ги и техните велики кадри! Абе един дол дренки са, така сме се оплели, че и магаре да сложат все тая!
9
2
 
8
 
! Отговори
Бог да я прости BG преди 7 години
АМИН
8
0
 
20
 
! Отговори
КУ КУ преди 7 години
Айде стига сте повтаряли като папагали! Добрата работа на Калфин? Някой може ли да каже какво точно е направил докато беше министър? Освен че забърка пак кашата с пенсионните фондове с цел да ни националицират парите, друго не се сещам!Аман от некадърници с "биография"!
7
5
 
14
 
! Отговори
кога ще изхвърчи? преди 7 години
Въпросът не е, кога Дончо Томиславов ще седне в министерското кресло, а кога ще изхвърчи от него?
6
5
 
13
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 7 години
Банката кадри на Боко се изчерпа...отдавна.Като се има в предвид,че тоя се плаши и от...сянката си да не го...засенчи,едва ли ще посегне на...нов политически играч,защото не вярва на никой.
5
2
 
10
 
! Отговори
АНТИ преди 7 години
Най-добре да идват китайците и да се приключва!
4
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
САМО ДОНЧЕВ БИЛ ВСЕСТРАННО РАЗВИТА ЛИЧНОСТ Я СИ СПОМНЕТЕ ДОАААН- ЦЕПИ АТОМА НА КУХНЕНСКАТА МАСА, А СЕГА ПРОИЗВЕЖДА БРАУНОВ ГАЗ И НАНОТЕХНОЛОГИИ В КИЛЕРА, А ДВОРЕЦА КРАЙ МОРЕТО БИЛ С ЛАЗЕРЕН ПРИНТЕР, А Я ВИЖ ОНОВА ОБЛО ДЕТЕ, ДОНЧЕВ МОЖЕ И БЕЗЛИЧЕН ДА Е НО Е КОМПЕТЕНТЕН И РАЗЛИЧЕН ОТ ЕДИН ФЪФЛЕЩ НОВОИЗБРАН МЪЖКА СЕКРЕТАРКА С РОДОПСКИ ПРОИЗХОД, НЯКОЙ ВЕЧЕ ИМА НОВИ ОПОРНИ ТОЧКИ, А ДАЛИ СА ПРЕВЕДЕНИ КОПЕЙКИТЕ.
3
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Как да ги "разработва" природните богатства? С кирка и лопата не става, трябва технология и специалисти.